reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Natomiast ja uwielbiam patrzec na kobiety w ciazy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i tak troszke im zazdroszcze tego stanu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech to byly piekna czasy...................:tak::tak::tak:
Nie nooooooo ja im tez zazdroszcze, ale z druga ciążą poczekam, bo Mateuszek jeszcze malutki :tak:. A ciążę też miło wspominam :-) i tak mi czasami zal ze juz po.

reklama
Nie nooooooo ja im tez zazdroszcze, ale z druga ciążą poczekam, bo Mateuszek jeszcze malutki :tak:. A ciążę też miło wspominam :-) i tak mi czasami zal ze juz po.

dokladnie:tak::tak: ja nawet na porodowce bym chciala znow wyladowac:-D:-D:-D znow przezyc pierwsze spojrzenie Filipka, pierwszy raz go przewinac nakarmic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witajcie;
ja mam dzisiaj beznadziejną pogodę:-( rozpadało się, więc czeka mnie dzień w domku. A planowałam na zakupy iść. W sumie może nawet dobrze, bo koło od wózka wylądowało u wulkanizatora:-D.

Kana życzę zdrówka.

Jeśli chodzi o maluszki top ja też zazdroszczę mamom jak widzę takie maluchy ( p przychodni widziałam w czwartek 6 tyg. i był rozkoszny). Nie wiem kiedy mi to dziecko tak urosło, wierzyć mi się nie chce.
I najchętniej zatrzymałabym czas. Bo obawiam się, że za chwile mój synek mi powie mamo nie całuj mnie bo to obciach:baffled:.

I na pewno będe miała jeszcze jedno dzieciątko:-D

Witajcie mamuski!!!

trzy dni do Was nie zaglądałam, bo w dzień jeździlismy nad jeziorko a wieczorem szybko lulu a tu taka produkcja...:szok::szok::szok::szok:

Wszystkie mamuski marsz na spacerki:-D:-D:-D:-D, ja zaczynam nadrabiam to co naklikałyscie;-);-);-);-)
Mam nadzieje ze u Was tez taka sliczna pogoda...u nas juz 22stopnie i sloneczko....

Buziaczki biore się za czytania jak mi Julcia pozwoli:tak::tak::tak:

Dzien Dobry Dziewuszki

Juz przelecialam albumik, intymnie, odrobine grudnioweczek i nadal szukam niani. Ale jak obiecalam tam sie odzywam:))

By the way:
CZy ktoras z was szuka jescze niani? Wiem, ze Agatkas szukala, ale nie wiem na czym stanelo. Pytam bo przygotowalam sobie czesc pytan, jakie chcialabym zadan na rozmowie i pomyslalam, ze moze sie wymienimy?? Co dwie glowy to niejedna co?:rofl2:

No to jade!!
Pytania dla niani

1. Prosze nam cos opowiedziec o sobie?
Dowiedziec sie jaka jest jej obecna sytuacja, historia zawodowa, dzieci, rodzenstwo, status zawodowy,
hobby.
B. Dowiedziec sie dlaczego zdecydowala sie wyjechac za granice, i pracowac jako opiekunka do dzieci.
Zorientowac sie czy przypadkiem nie jest studentka ktora ma zamier wracac za 3mce a przyjechala tylko na wakacje dorobic itd..

2. Jak wedlug niej wyglada praca opiekunki, jak wyobraza sobie swoj dzien w domu,
co wedlug niej podlega pod zakres obowiazkow opiekunki?

Rozwoj wiekowy i emocjonalny dzieci.

Czy orientuje sie kiedy dzieci zaczynaja zabkowac?
Raczkowac? Chodzic? Siadac? Wyrastaja z wozka? Siadac na nocnik? Odrzucac butelke?

Jakie sa zainteresowania siedmiolatki?
Zajecia ciekawe dla niej, organizacja czasu dla Jagody? Jakie ma pomysly?

Co moze wniesc ze soba do naszego domu?

Jak radzic sobie z niemowlakiem, kiedy placze a nie chcemy brac na rece?
(Chodzi o to, zeby za kazdym razem kiedy dziecko placze, nie ladowalo na rekach).

Co zrobic kiedy dzieciaki rozrabiaja, dokuczaja? Zarowno Jagoda jak i Nikodem?
Idealna odpowiedz: Znalezc im zajecie, dzieciaki rozrabiaja jak sie nudza.

Jak karac dziecko? Jak zachowac sie w sytuacji kiedy dzieko narozrabialo? Jakie metody zastosowalaby?
Idealna odpowiedz: Kary cielesne sa wykluczone. Kazac naprawic,
tak zaaranzowac sytuacje by dziecko moglo i chcialo naprawic blad. Lekcja.

Jak nie dac sobie wejsc na glowe? Kiedy powiedziec STOP. Co zrobic kiedy dzieciaki sie nie sluchaja i dalej robia co chca?
Idealna odpowiedz: Nie moze byc takiej sytuacji.
Wiadomo ze dzieciaki lubia probowac na ile moga sobie pozwolic. Napewno, aby dzieci sluchaly musza czuc respekt.

Organizacja pracy:

Zalozmy ze pani jest odpowiedzialna za gotowanie obiadu. Pani gotuje a mlody placze.
Nie reaguje na maskotki, grzechotki, wyraznie potrzebuje uwagi.
Patelnia juz rozgrzana, kotlety ubite, ziemniki zaczynaja sie gotowac,
zero przygotowac do surowki. Obiad powinien byc gotowy na oko za godzine.
Jak sobie radzi w tej sytuacji?

Jesli dziecko nie reaguje na zadne zabawki itd, albo poprosic Jagode, zeby sie nim zajela,
albo odlozyc obiad na pozniej i zajac sie mlodym. Trudno, najwyzej nie bedzie obiadu na czas.
Nalezy robic takie rzeczy gdy mlody spi. NAPEWNO NIE brac mlodego ze soba do kuchni i smazyc z nim kotletow!!

Choroby dzieciece:

Zalozmy ze mlody, ma temperature i widocznie jest oslabiony a za godzine jest czas zeby odebrac Jagode ze szkoly,
jest pozna jesien.
Co Pani robi?

Jakie sa Pani marzenia? Co by Pani w swoim zyciu chciala zrealizowac?

Czy ma Pani jakies pytania?

A no i zapomnialam dodac: Ja szukam niani z zamieszkaniem i w UK wiec czesc pytan pewnie wyda wam sie nieadekwatna sorki...

Trochę nadrobiłam....

KANA za Twoich czasów bylo Bebiko????:szok:

Za moich też:-D:-D:-D

My wyszlismy jednak o 12 i przed chwila wrocilismy:-) Bylismy nad woda i zakupilismy Filipkowi chwalony przez ktores mamusie balonik z helem:-D:-D zabawe ma niezla moje dziecie:-D:-D:-D prawie cala podroz przespal biedak a My spokojnie wszamalismy karkóweczke i kielbaske z grilla i piwko zimne z sokiem malinowym:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::tak::tak:

Nasz balonik powoli flaczeje, więc powoli rozgladamy się za nowym:laugh2::laugh2::laugh2:

Mamusia gratulacje zdanych egzaminów!!!

DUNIA CZEKAMY!!!!

Pyciolek jak lot???:-):-)

Fasolkamaria Ty mi też się śniłas, ze lezałyśmy jeszcze z Tygryskiem, Madzienką i Justyną na porodówce:) Ale szczegółów też nie pamiętam:)

O rany na porodówce:shocked2::shocked2::shocked2:, Agatkas następnym razem prosze o leżenie na plaży:-D:-D:-D

Kana zdrrówka dla Was i Mariczki...Koniecznie napisz co mówił lekarz:tak::tak::tak:

Natomiast ja uwielbiam patrzec na kobiety w ciazy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i tak troszke im zazdroszcze tego stanu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech to byly piekna czasy...................:tak::tak::tak:

Ja też:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i teraz juz wiem, że jak zdecydujemy sie na następnego bobaska to chciałabym być w ciąży za jakieś 2 lata:tak::tak::tak:...nie wiem czy to dobry pomysł...ale życie pokaże jak to będzie!!!!

Justa kochana Bebiko było juz DAWNO DAWNO....wiadomo,ze opakowanie nie wygladało tak jak teraz,ale skład pewnie podobny:) kurcze no nie jestem az taka stara.... rocznik 86 to chyba nie tak źle.... ;phahaha

reklama
Kana 78 tez na Bebiku przynajmniej wydaje mi sie ze takie maiałam zapiski w ksiazeczce zdrowia starej jest gdzies zakopana w rupieciach na pamiatke :tak:

Do góry