reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

My po szczepieniu, klocek ma 7340 g i 65,5 cm no i werdykt 100% zdrowa, wiec równiez kłuta i ryczaca, ale wreszcie po :tak:i teraz dopiero w 13 miesiacu kolejne szczepienie
Pytia ma całkowita racje i jak pieknie to ujeła nasza kochana polonistka:-):-):-)

reklama
Witajcie dziewuszki :-)

Cześć dziewczyny:-)
Mam do Was ogromną prośbę.Któraś z Was jak chrzciła dziecko to kupowała dla gości takie drobne pamiątki i podawała do nich linka...jakby któraś z Was miała coś takiego mogłybyście dać link?Dziękuję Wam już z góry;-) My ostatnio nie mamy kiedy odpisywać...Buziaki dla wszystkich od nas:tak:

Ja kupiłam takie : Podziękowania - 6 aniołki komunia anioly chrzest (609893503) - Aukcje internetowe Allegro

dokladnie:tak: a jakby chcial sobie kupic pracujac za granica tam mieszkanie to rowniez musialby sie zapozyczyc na pol zycia:-:)-( moze i pensje sa wyzsze w niektorych dziedzinach ale ceny mieszkan rowniez winduja do gory i takie mamy bledne kolo.

a My jestesmy na etapie poszukiwania nowego mieszkania i juz mnie wszystko wkurza z tego powodu:-:)-( jak sobie pomysle o tych pielgrzymkach, ogledzinach echhhhhhhhhhhhhh a potem urzedy urzedy zalatwianie remont przeprowadzka :-:)-:)-( leniem jestem:-:)-( znalazlam cos niedaleko nas wiec przynajmniej zalatwimy ogledziny przy okazji spacerku:baffled::baffled::baffled::baffled:

tygrysku, a jakiego mieszkanka szukacie i w jakiej dzielnicy? My też myślimy o zmianie, ale dopiero jak wrócę do pracy, czyli po odchowaniu drugiego :-):-):-)

Hey

Wpadłam przekazać , że od dzisiaj do 8 maja od 15.55 - 16.00 bedą na TVP1 - 2 minutowe spoty z Warsztatów Pampers w , których uczestniczyliśmy :-)
Zapraszamy

P.S
Buziaczki dla Was:-)

Właśnie o Tobie myślałam godzinę temu-dzisiaj nie obejrzałam, bo za późno się zorientowałam :-)

A my w czwartek jedziemy do Kielc, bo tam robimy chrzciny w sobotę. Mam nadzieję, że impreza wypali :-)
A takie kupiliśmy Młodemu ubranko do chrztu:

Załączniki

• DSC05790.jpg
    DSC05790.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 23
  • DSC05791.jpg
    DSC05791.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 26
Witam się poniedzialkowo:tak::-) Kana i jak po wizycie u lekarza wszystko ok??:-) Marzycielka z chęcia obejrze;-) Blizniakii będziesz miala dzidziusiaa??:-) Landryneczkoo sorkaa:-D:-D twoj synek wyglada jak dziewcznnka:tak::tak: Patrzylam na zdjęcia myslalam ze jest czarny jak to Wlosii ale chyba po mamusi poszedł co???:-p:-pPatrysia sliczne ubranko...:tak::tak:

Hey

Wpadłam przekazać , że od dzisiaj do 8 maja od 15.55 - 16.00 bedą na TVP1 - 2 minutowe spoty z Warsztatów Pampers w , których uczestniczyliśmy :-)
Zapraszamy

P.S
Buziaczki dla Was:-)
Koniecznie będziemy ogladac i wypatrywać szczęsliwej mamuski:))))

A takie kupiliśmy Młodemu ubranko do chrztu:
Prześliczny,,,, będzie wyglądał jak prawdziwy boss:)))

Bliźniaki dzidziusia???czy ja czegos nie doczytałam????

A u nas już po wizycie u lekarza....no wiec zmian oskrzelowych nie ma jak na razie...ale mamy być czujni...dostalismy witaminke C, wapno i syropek Eurespal....a dodatkowo do noska psikać Otrivinem i woda morska.... na szczęście...teraz oby tylko było już LEPIEJ:)))

Czekam na deszcz u nas,a tu nic a nic.....przejasniło sie i bezchumne niebo tylko widac....misiek na nocke do pracy...jejku tak nie lubie byc sama...:zawstydzona/y:

ja jestem wsciekla na polska sluzbe zdrowia to co zrobili z moja mama... stwierdzili u niej zapalenie pluc wzieli do kielc do szpitala i tam leczyli i tak leczyli lekami ze moja mama dostala calkowitej niewydolnosci nerek od tych lekow i lekkiego zawalu serca... wiec wybacz ale ja nie mam zabardzo za co dziekowac i wyrazac sie pozytywnie o sluzbie zdrowia... widzac jak moja mama robi sobie 3 razy dziennie dializyy od 4 lat a ma dopiero 48 lat i dotad nie widziala swojego pierwszego wnuczka :-:)-( a mogla nawet umrzec... cudem ja odratowali w szpitalu w Warszawie...

Witam się poniedzialkowo:tak::-) Kana i jak po wizycie u lekarza wszystko ok??:-) Marzycielka z chęcia obejrze;-) Blizniakii będziesz miala dzidziusiaa??:-) Landryneczkoo sorkaa:-D:-D twoj synek wyglada jak dziewcznnka:tak::tak: Patrzylam na zdjęcia myslalam ze jest czarny jak to Wlosii ale chyba po mamusi poszedł co???:-p:-pPatrysia sliczne ubranko...:tak::tak:

:-D:-D:-D:-D no po mamusi tylko kolor bo ja jak bylam mala to do 6 roku zycia wloska na glowie nie mialam i po babci (mojej mamie)ma oczka :tak:niebieskie krolewskie jak to sie mowi:-D

Landryneczko tak mi przykro:-(Jestesmy z Tobą masz młodą mamusie:-):tak::-p Ja tez nie raz jak slysze w TV co ci lekarze wyprawiają to mam ochote ze sie tak wyraze ich wszytskich powybijac:-p bo tylko szkodzą :baffled: i do tego są bezkarni:szok: jeszcze raz zapytam Landryneczko mala poszla po tobie chyba nie:-p:-p

Dzwoneczko, ale sie przygotowałaś do zatrudnienia niani, czeka ją prawdziwe przesłuchanie:-D.

Ja też zazdroszcze tym z Was, które mają tylko jednego dzieciaczka i będą jeszcze miały, bo tak jak już tu nieraz pisałam uwielbiam być w ciąży, ale w mojej sytuacji już racezj się nie zdecyduję, trójeczka mi wystarczy.
Oj ja tez... Jak widze kobiety w ciazy to az mnie za serce sciska tak tesknie za brzuszkiem! tak im zazdroszcze:tak: Ja moze sie jescze zdecyduje na trzecie ale to najszybciej jak chlopcy obaj beda juz do podstawówki śmigac, wtedy zobaczymy czy bedzie nas stac na jeszcze jedno. Bo co z tego ze teraz mnie stac jak za 10 lat moze byc zupelnie inaczej. Narazie ja i Adrian jestesmy dosc mlodzi i na poczatku "kariery zawodowej", ktora róznie moze sie potoczyc.

dokladnie:tak: a jakby chcial sobie kupic pracujac za granica tam mieszkanie to rowniez musialby sie zapozyczyc na pol zycia:-:)-( moze i pensje sa wyzsze w niektorych dziedzinach ale ceny mieszkan rowniez winduja do gory i takie mamy bledne kolo.

a My jestesmy na etapie poszukiwania nowego mieszkania i juz mnie wszystko wkurza z tego powodu:-:)-( jak sobie pomysle o tych pielgrzymkach, ogledzinach echhhhhhhhhhhhhh a potem urzedy urzedy zalatwianie remont przeprowadzka :-:)-:)-( leniem jestem:-:)-( znalazlam cos niedaleko nas wiec przynajmniej zalatwimy ogledziny przy okazji spacerku:baffled::baffled::baffled::baffled:
A ja uwielbiam sie przeprowadzac, gdybym miala wystarczajaco kaski to bym sie mogla caly czas przeprowadzac a jak nie to chociarz remontowac:tak: Oczywiscie z wlasnego widzi mi sie a nie ze cos mnie do tego zmusza.

Witam poniedziałkowo;-)

My dzisiaj w domku siedzimy, bo pogoda się popsuła, słonka nie ma, wiatrzysko wieje:wściekła/y:

A miałam iść się rozejrzeć za jakąś leciutką spacerówką, bo tej mojej z 4 piętra jakoś nie chce się znosić:zawstydzona/y:

Miłego popołudnia wszystkim:tak:
Chyba wszedzie pogoda sie zepsula, mi to narazie pasuje bo do piatku chorzy w domu siedzimy;-)

Zdróweczka dla Mariczki!!!

U nas dzisiaj pogoda sie popsuła. Wprawdzie jeszcze nie pada, ale tak szaro-buro. Nic mi się nie chce.

Zaczęłam odpisywać na burzliwy słynny wątek z Opieki, ale wrodzone poczucie dobrej ogranizacji kazało mi się przenieść z tymi wywodami tutuj, bo przecież Opieka ma być od opieki, hihi.
Więc wklejam, co tam wypociłam:

Misiówka - Twój post potwierdza to, co napisałam już gdzieś powyżej, że nie chodzi o to, co mówimy, ale jak mówimy. Bo Twoja wypowiedź jest treścią i ideą bliska temu, co mówiła landryneczcka, ale głosisz swoje poglądy w sposób taktowny i nie obrażający nikogo. I chwała ci za to :tak:Jeśli wszyscy będziemy tak pisać, to nie będzie tu więcej takich nieporozumień, a za to bedziemy miały dyskusje z prawdziwego zdarzania - twórcze i pouczające :-D:tak:

sawka - zgadzam się z Tobą. Tyle, że myślę, że bycie patriotą wcale nie oznacza niedostrzegania wad swojego kraju. Wręcz przeciwnie, w dużej mierze oznaczać może także krytykę, ale konstruktywną, a nie agresywną i napastliwą.
I nie ma się co czarować, ze polska służba zdrowia, jak i zresztą wiele innych dziedzin życia, jak np. bliskie mi szkolnictwo, kuleje, ale nie można uogólniać, że wszystko w Polsce jest złe i do kitu, bo akurat fachowców wiele, w różnych dziedzinach mamy znakomitych i cenieni są na całym świecie. Tyle że faktycznie tutaj często mają kiepskie możliwości i to jest akurat smutne.

A co do emigracji... To bardzo osobista kwestia. Ja, choć czasem aż wrzeszczę z wściekłości na różne chore sytuacje, które się w PL zdarzają, nie wyjechałabym, bo bardziej niż komfort i wyższy standard życia cenię sobie, że jestem wśród bliskich i u siebie i tu czuję sie szczęśliwa. Ale jednocześnie doskonale rozumiem, dlaczego ludzie stąd wyjeżdżają i ukladają sobie życie gdzieś indziej.
I wiecie co? Fajnie, że na tym forum są ludzie o tak różnych poglądach i różnych życiowych doświadczeniach, przez to bycie z Wami tutaj jest takie fascynujące :tak:
Amen, zgadzam sie :tak: I brawo za wybór odpowiedniego wątku:sorry2:

reklama
Landryneczko tak mi przykro:-(Jestesmy z Tobą masz młodą mamusie:-):tak::-p Ja tez nie raz jak slysze w TV co ci lekarze wyprawiają to mam ochote ze sie tak wyraze ich wszytskich powybijac:-p bo tylko szkodzą :baffled: i do tego są bezkarni:szok: jeszcze raz zapytam Landryneczko mala poszla po tobie chyba nie:-p:-p

:-D:-D:-D:-D
znow piszesz ze mam coreczke :-D:-D:-D odpisalam ci ponizej
:-D:-D:-D:-D no po mamusi tylko kolor bo ja jak bylam mala to do 6 roku zycia wloska na glowie nie mialam i po babci (mojej mamie)ma oczka :tak:niebieskie krolewskie jak to sie mowi:-D

Do góry