reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie,
u nas słoneczko ślicznie świeci.

Ja wypełniałam ankietę w szpitalu po to, bo od razu dostać 2 kartoniki najrózniejszych rzeczy, a teraz niedawno dostałam paczuszkę z Bebilon'u, no i co chwilkę ktoś do mnie dzwoni i chce coś wcisnąć:baffled:.

reklama
Cześć dziewczyny!

Jak pisała edee u nas wiosny ciąg dalszy. Umyłam sobie właśnie 3 okna, jak mała spała na tarasiku :tak:
bliźniaki - mnie by juz też było ciężko wrócić do bloku, choć tam się wychowałam. Uwielbiam ogródek i cenię sobie bardzo, że mogę Jasia wypuścić już samego do ogródka, albo Hanię wystawić na taras. Zawsze to łatwiej i coś za ten czas w domku można zrobić. A najbardziej kocham śniadanka na tarasie w letnie poranki!
ewelw - cieszę się, że chrzciny się udały!

Kochane, powiedzcie mi, jak Wasze pociechy zareagowały na zmianę czasu??? Bo moja Hania chodzi teraz spać o godzinę, nawet półtorej niż przedtem, co oznacza dla mnie, że do 22 jestem uziemiona :baffled:Nie mam pojęcia, jak to zmienić, bo położona wcześniej wydziera się w niebogłosy :crazy:

Kochane, powiedzcie mi, jak Wasze pociechy zareagowały na zmianę czasu??? Bo moja Hania chodzi teraz spać o godzinę, nawet półtorej niż przedtem, co oznacza dla mnie, że do 22 jestem uziemiona :baffled:Nie mam pojęcia, jak to zmienić, bo położona wcześniej wydziera się w niebogłosy :crazy:

Bartek od razu się przestawił, nie było z tym żadnego problemu. Położyłam go o zwykłej porze ( czyli godzinę wcześniej po przestawieniu ), ale nie protestował.

Pytia u nas podobnie, mowy nie ma, o wcześniejszym zaśnięciu. Do tego dochodzą wydłużające się dni no i Igorkowi się wydaje, że na sen stanowczo za wcześnie. Rano też wstaje wcześniej:baffled: więc chodzimy niewyspani.

Zazdroszczę ogródków

Witajcie
U nas pieknie, zaraz ide zrobic małemu spacerówke i zobaczymy co mateuszek na to :-D, czy bedzie płacz na spacerku czy nie.

Pytia małemu sie toszkę poprzestawiało, ale nie jest to dla mnie aż tak bolesne, bo zawsze zasypiał o 19 a teraz o 20:00. Tylko od jakiegos czasu gorzej spi w nocy, bardzo niespokojnie :zawstydzona/y:.

Witajcie
U nas pieknie, zaraz ide zrobic małemu spacerówke i zobaczymy co mateuszek na to :-D, czy bedzie płacz na spacerku czy nie.

Pytia małemu sie toszkę poprzestawiało, ale nie jest to dla mnie aż tak bolesne, bo zawsze zasypiał o 19 a teraz o 20:00. Tylko od jakiegos czasu gorzej spi w nocy, bardzo niespokojnie :zawstydzona/y:.
moja tez śpi niespokojnie, moja pediatra mówi ze to może być na ząbki

Ja tym razem też nie wypełniałam ankiet i nic nie dostaję. Przy Jasiu wypełniałam i bardzo długo przysyłali mi różne gadżety. Widocznie przy drugim dziecku już nie przysługuje ;-)

No, właśnie wydłużające się dnie... Jestem przerażona, bo za chwilę nie będę miała czasu już kompletnie na nic. Hania jest strasznie absorbująca, ciągle domaga się uwagi, jak nie rączki, to przynajmniej żeby do niej gadać :-pPoza tym 3-5 razy dziennie ćwiczymy. Do tego Jaś... Doba staje się za krótka...
I chyba w tym roku na święta nie będe miała generalnych porządków...

reklama
No i moje dziecko urzadziło kolejny cyrk, wiosna za oknem a ja siedze w domu. Mam juz dosc, mysle ze tutaj spacerówka i tak nie pomoze, on tylko chce rączki i juz. :-(

Do góry