Xpatrysiax dzięki :-), tak zrobię w poniedziałek
Edytko a nie wykorzystajesz urlopu wypoczynkowego???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Xpatrysiax dzięki :-), tak zrobię w poniedziałek
Edytko a nie wykorzystajesz urlopu wypoczynkowego???
Mam taki zamiar, ale nie znam sie zbytnio na tych przepisach:-(, i wogóle zastanawiam sie jak długo mops wypłaca ten dodatek na dziecko (48 zł) bo w tym miesicu nie dostałam kaski :-(...
O zasiłku nic nie powiem, bo my takiego nie dostajemy:-(
Ja po macierzyńskim biorę zaległy wypoczynkowy z 2008 roku pożniej cały z 2009 roku + 2 dni opieki nad dzieckiem(NIE ZAPOMNIJCIE O TYCH DNIACH!!!!) a później ide na wychowawczy!!!!
Ja rowniez dolaczam sie do zyczen. Wszystkiego NAJ dla dzisiejszych solenizantow;-)
Mnie ostatnio tez wzielo na wspomnienia sprzed roku. Tym bardziej, ze wczoraj minal rok jak dowiedzialam sie o ciazy. Niestety moje wspomnienia nie sa tak mile jak Wasze, bo chyba jako jedyna na tym forum zupelnie nie planowalam dziecka, maly byl po prsotu typowa wpadkaWylam jakies 2 tyg, swiat mi sie wtedy zawalil, czulam sie za mloda i zbyt malo dojrzala na dziecko, tym bardziej ze bylam akurat w polowie studiow dziennych. Test powtarzalam chyba z 5 razy, nie moglam uwierzyc jak to mozliwe, ze jestem w ciazy, skoro sie zabezpieczalismy. Zreszta do tej pory nie wiem jak to sie stalo... Dzis kocham mojego synka najbardziej na swiecie i strasznie mi wstyd, ze wtedy go nie chcialam:-(Nigdy nie bede dumna z tego jak sie wtedy zachowywalam...:-(
Tygrysku to dobrze wiedziec, ze nie tylko ja zaliczylam "wpadke", ale pewnie po dluzszych przemysleniach cieszylas sie z narzeczonym, ze bedzie dzidzius. Ja natomiast dluugo mialam dola i dzis mi wstyd z tego powodu. Jesli 82 w Twoim nicku to rok urodzenia to mialas wlasnie tyle lat ile ja zawsze chcialam miec rodzac pierwsze dziecko. Zycie jednak inaczej za mnie zadecydowalo, ale teraz juz sie z tego ciesze A tak poza tymi wszystkimi roznicami to ja tez mam Filipka