reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kupiłam mężusiowi na urodziny fontannę czekoladową. A jak się zrobi cieplej to pojedziemy na weekend do Krakowa. :-)

I z jego córami robimy imprezkę - kupiłam sto balonów :-) serpentyny, girlandy, serweteczki, piszczałeczki, talerzyki i kubeczki - WSZYSTKO w Kubusia Puchatka :-D

A one chcą żebym im zrobiła w power poincie prezentację od narodzin - do 40 urodzin. I już mamy piosenki wybrane jako podkład muzyczny -
40 lat minęło - na teraz,
20latki - na przegląd czasów licealno-studenckich,
Przystojny jestem - na przegląd fotek mężusia,
Piosenki Michaela Buble- na zdjęcia z naszego ślubu,
A ja rosnę i rosnę - na zdjęcia Jasia i dziewczyn.

Pomysł naprawdę zaje***ty :tak:

reklama
Wiatm mamuśki

Wszystkiego naj dla solenizantów!

My jutro idziemy na kontrolę z Tomciem, mam nadzieję że nic nie zostało na płuckach po tej zarazie:tak:.
Marzycielko trzymam kciuki za rodziców:-)
Natalko czym ty karmisz swój skarb:-) , bo mój Tomcio na cycu i waży dopiero około 5kg
Myszqo super imprezka się kroi:-D

Ja również składam najlepsze życzenia wszystkim 3 i 4-miesięczniakom;-)
Natalko rzeczywiście duży jest Twój synuś. A ja myślałam, że mój za dużo waży mając 1,5kg mniej niż Twój i będąc 2,5 tyg starszym. W każdym razie najważniejsze, żeby był zdrowy i szczęśliwy:tak:
Mój Filipek z reguły przesypia całe noce, ale zwykle 5.30-6.00 jest już wyspany, a dla mnie to środek nocy:no:

Kucze powiedzcie mi czy jak skladamy pity to znaczy moj misiek to jak ma odliczyc ulge na dziecko...to sie zaznacza za cały rok czy tylko jakis konkretny miesiac.....Bo troszke nam sie to wszystko pokręciło.....malutka urodziła sie 20 grudnia- dodam tak na marginesie:)

Niestety nie za cały rok. My rozliczaliśmy PITy w gotowym programie i tam wpisuje się datę urodzin dziecka i automatycznie wylicza, ile należy się zwrotu. I policzyło nam, że za Hanię dostaniemy tylko za listopad i grudzień, bo urodziła się w listopadzie.

Kurde, a teraz czytam w necie o tych odliczeniach i znalazłam jakąś poradę specjalisty, który twierdzi, że możemy odliczyć całą kwotę bez względu na datę urodzenia dziecka. To zgłupiałam całkiem.
Jeśli tak jest faktycznie, to muszę korektę złożyć w US.
sawka - help, może ty coś wiesz????

Dziewczyny blagam Was ja jestem beznadziejna w te klocki, a dopiero sie obudzilam ze mam strasznie malo czasu. Potrzebuje pomysl na prezent urodzinowy dla siostrzenicy 10 lat Help!!!!! Urodziny ma za 3 dni!!

Kurde, a teraz czytam w necie o tych odliczeniach i znalazłam jakąś poradę specjalisty, który twierdzi, że możemy odliczyć całą kwotę bez względu na datę urodzenia dziecka. To zgłupiałam całkiem.
Jeśli tak jest faktycznie, to muszę korektę złożyć w US.
sawka - help, może ty coś wiesz????
My dostalismy cała kwotę czyli 1170 zł . Juz dawno mamy na koncie.:tak:
Mateuszek urodził sie 25 listopada :tak:

reklama
Pytia w broszurce z objasnieniami do Pit/ O jest napisane zeby tej czesci E nie wypełniac, chyba do ostatniej chwili nie wiedzieli jak sejm ustali i dlatego ja wydrukowali, jesli juz złozyłas pita to sie dowiedz bo mkoze trzeba złozyc korekte:confused:

Do góry