reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
monia facet ze starchy na litośc Cię będzie brał ale palant!!

Alimenty od dziadków świetna sprawa!!!!!!!!

boze wrescie mi sie usmiech na buzi pojawil jak ja sie ciesze ze was mam, teraz mam wiecej sil i sie mnie poddam boje sie tylko ze moze mnie pojsc wymeldowac a okres ochronny jest do marca a ma do tego prawo bo to jego mieszkanie tylko nie wiem czy z dzieckiem mnie wyrzuci a musze tu w wawie sprawy pozalatwiam

boze wrescie mi sie usmiech na buzi pojawil jak ja sie ciesze ze was mam, teraz mam wiecej sil i sie mnie poddam boje sie tylko ze moze mnie pojsc wymeldowac a okres ochronny jest do marca a ma do tego prawo bo to jego mieszkanie tylko nie wiem czy z dzieckiem mnie wyrzuci a musze tu w wawie sprawy pozalatwiam

kurde ale taki cham by był , że z dzieckiem by Cię wyrzucił??

Pamiętaj masz u Nas miejsce:-)

marzycielko tak on mi juz powiedział zeby,m spierdala,,,,, i moil ze mi ten usmieszewk zejdzie bo mysla ze jak nasle na mnie policje to dziecko bede musiala mu zostawic a tu masz oliwa sprawiedliwa dziecka teraz nie dostanie wiec kazal mi z dzieckiem sie wynosic i mysli ze ja we wtorek jade do domu a ja musze najpierwa sprawy w sadzie pozalatwiac, no i jesacze we wtorek mam wizyte u rehabilitantki i chcem zeby mi dał pieniadze zebym miala za co zaplacic no i 3.03. wizyte u neurolog prywatnie mam nadziej ze zaplaci za nią w koncu to jego dziecko i moze ma jakies sumienie

nie moze ot tak cie wymeldowac mimo tego ze to jego mieszkanie nie martw sie ;-)jestes jego zona i przebywasz/mieszkasz/zyjesz pod tym adresem.

jezeli chodzi o alimenty boje sie ze moze byc problem bo on pracuje umowe o dzielo ale to taka fikcja bo jego szef sie z nim tak ugadał ze mu placi 4tys i ma pracowac normalnie tak zeby za niego nie placic a dzis slyszalam jak mowil do ojca ze pogada ze swoim szefem zeby mu wystawil jakies najnizsze kwote i dawł do reki pieniadze, i moze sie tlumaczyc ze jest studentem i takie tam a tak naprawde to on dostaje na czysto 4tys a jego matka daje mu tak na miesiac ok 5tys no moxze troche mnie i moze sie tlumaczyc ze nie ma i go rodzice utrzymuja bo on za szkole placi 13tys rocznnie i w sumie bedzie mi bardzo trudno cokolwiek udowodnic ale probowac bede na pewno zastanawiam sie czy jescze wystapic o urlop wychowawczy od jego rodzicow zasze cos by mi wpadlo bo teraz zatrudniona jestem u nich w firmie a cos czytalam ze zwolnic mnie nie mogą bo jestem chronione przez prawo pracy, tylko nawet nie wiem jak ten wniosek zalatwic o urlop wychowawczy ? skad sie go bierze i kiedy mam go dostarczyc do nich bo narazie jescze mam do kwietnia macierzynski a czy w dziewczyny nie wiecie jak te sprawy sie zalatwia?

monia, podanie o urlop wychowawczy musisz złożyć co najmniej na dwa tygodnie przed jego rozpoczęciem (proponuję, abyś zrobiła sobie kopię, na której potwierdzą Ci, ze do nich wpłynęło). Wychowawczy nie jest płatny, ale masz w tym czasie odprowadzane składki do ZUS, więc warto się postarać. A czy wykorzystałaś cały urlop za poprzedni rok? Bo możesz go sobie wykorzystać po macierzyńskim od razu i napisać podanie o udzielenie urlopu bieżącego za ten rok (z tego co wiem, pracodawca musi przyznać Ci urlop zaległy, a bieżący niekoniecznie).
Wniosek o urlop wychowawczy piszesz odręcznie, wskazujesz w nim datę rozpoczęcia urlopu i zakończenia oraz zaznacz, że ojciec dziecka nie będzie z niego korzystał.

ale wiecie co on tzn moj zawsze moil ze niby by placil tylko jego ojciec strasznie buntuje gdybym wam opiedziala co sie dzialo przez te 8 lat to byscie nie uwierzyly telenowele mozna by było napisac, dam wam np przyklad raz moj mi pomagał zawieszac firanki ajego ojciec przyszed do nas i przy mnie ze on jest hujem bo ja sobie sama firanek nie zawieszam inny to np ze nie wolno bylo mu sie ozenic ze mna no to ten odwolal zareczyny za chwile cos mu chyba zaswitalo i mowilze moze sie zenic to ten sie oswiadczył , inny np to jak bralismy slub to my mieszkalismyjakies 30km to on powiedzial ze nie bedzie piotrek po mnie jechc bo ich goscie sie i oni nie beda sie wstydzic ze ja mieszkam w drewnianym domu wiec moi goscie musieli przyjecgaac do nich wyjscia z domu tez nie mialam , i wiele wiele inych takich przykladów a wiecie co jescze lepsze jest to ze jego ojciec zalatwil sobie rente na glowe i ja dostał a zapisał wszystko na wsoją zone bo jescz ei mało i mało

Monia slow brakuje naprawde do tej rodzinki Twojego przyszlego eks malzonka:crazy::crazy::crazy::crazy: mowi sie ze niedaleko spada jablko od jabloni ale to widac prawda:baffled::baffled: zreszta jak on mogl sie wychowac na porzadnego faceta skoro mial takie pranie mozgu od najmlodszych lat:crazy: brak odpowiednich wzorcow do nasladowania:-:)-(

reklama
monia, podanie o urlop wychowawczy musisz złożyć co najmniej na dwa tygodnie przed jego rozpoczęciem (proponuję, abyś zrobiła sobie kopię, na której potwierdzą Ci, ze do nich wpłynęło). Wychowawczy nie jest płatny, ale masz w tym czasie odprowadzane składki do ZUS, więc warto się postarać. A czy wykorzystałaś cały urlop za poprzedni rok? Bo możesz go sobie wykorzystać po macierzyńskim od razu i napisać podanie o udzielenie urlopu bieżącego za ten rok (z tego co wiem, pracodawca musi przyznać Ci urlop zaległy, a bieżący niekoniecznie).
Wniosek o urlop wychowawczy piszesz odręcznie, wskazujesz w nim datę rozpoczęcia urlopu i zakończenia oraz zaznacz, że ojciec dziecka nie będzie z niego korzystał.
o matko ja nie wiem jak to jest bo ja bylam od 11 lutego 2008roku na stazu w okregowym sadzie w warszawie w zespole radcow prawnych do 19maja a od 20maja zaczelam prace unich do 16 lipca i wtedy poszlam na zwolnienie lekarskie do momentu rozwiazania i sama juz nie wiem czy ja moge brac urlop i ile mi sie nalezya z tego co wiem to wychowawczy to 400zl jezeli kwota na czlonka rodziny nie przekracza 504zl a ja mamm z mioim intercyze wiec to nie sa nasze dochody loczne i mi nie bedzie przekraczac

Do góry