reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Monia strasznie ci wspolczuje :-:)-( mam taka rade dla ciebie kochana jesli on nasyla na ciebie policje to ty rob to samo gdy tylko robi Tobie awantury wzywaj policje , takie interwencje sa odnotowywane w dokumentacji i w razie sprawy rozwodowej bedziesz miala dowody ze cie maltretuje i zneca sie nad toba psychicznie. gdyz nasze sady niestety zadaja dowodow nikt nikomu na slowo nie uwierzy trzeba to czym s potwierdzic. Sa tez organizacje pomagajace kobieta w podobnej sytuacji kiedy znecaja sie nad nimi psychicznie partnerzy. gdyby doszlo do rekoczynow wal do lekarza po obdukcje wtedy facet ma przesrane w sadzie .zycze powodzenia i pamietaj musisz zadbac o siebie i dziecko i skoro juz wiesz ze z wami juz koniec musisz sie wziasc ostro do walki z nim jego wlasna bronia. bardzo dobrze gdy np urzadza awantury przy swiadkach wiesz np sasiedzi itp. buziaki wielkie dla ciebie!!!!!!!

reklama
AAAAAA zapomnialam dodac ze takie organizacje maja namiary do domow dla samotnych i maltretowanych matek z dziecmi tam bedziesz czuc sie bezpiecznie z dzidziusiem i nic tobie nie bedzie mogl zrobic ze tam przebywasz:tak::tak:

dobra rada tygrysku.

A z prawem o alimenty ja Ci niestety nie pomogę bo się nie znam ale może któś inni Ci napisze:-)

jezeli chodzi o alimenty boje sie ze moze byc problem bo on pracuje umowe o dzielo ale to taka fikcja bo jego szef sie z nim tak ugadał ze mu placi 4tys i ma pracowac normalnie tak zeby za niego nie placic a dzis slyszalam jak mowil do ojca ze pogada ze swoim szefem zeby mu wystawil jakies najnizsze kwote i dawł do reki pieniadze, i moze sie tlumaczyc ze jest studentem i takie tam a tak naprawde to on dostaje na czysto 4tys a jego matka daje mu tak na miesiac ok 5tys no moxze troche mnie i moze sie tlumaczyc ze nie ma i go rodzice utrzymuja bo on za szkole placi 13tys rocznnie i w sumie bedzie mi bardzo trudno cokolwiek udowodnic ale probowac bede na pewno zastanawiam sie czy jescze wystapic o urlop wychowawczy od jego rodzicow zasze cos by mi wpadlo bo teraz zatrudniona jestem u nich w firmie a cos czytalam ze zwolnic mnie nie mogą bo jestem chronione przez prawo pracy, tylko nawet nie wiem jak ten wniosek zalatwic o urlop wychowawczy ? skad sie go bierze i kiedy mam go dostarczyc do nich bo narazie jescze mam do kwietnia macierzynski a czy w dziewczyny nie wiecie jak te sprawy sie zalatwia?

Mysle ze w takim razie moze byc ciezko z alimentami ale wiesz nic nie jest przesadzone :-:)-( bardzo wazne jest wlasnie zaswiadczenie ozarobkach meza ale wiesz jak maz jest niewyplacalny to alimenty mozna zasadzic od dziadkow skoro kasiasci:tak::tak: niestety nie wiem dokladnie jak to wyglada w przepisach ale wizyta u dobrego adwokata powinna rozwiac twe watpliwosc , wprawdzie jestem po studiach prawniczych ale z prawem rodzinnym nie mam niestety zadnej stycznosci:-:)-(

a wiecie dziewczyny to niejest taki glupi pomysł z tymi alimentami od jego rodzicow skoro oni go buntuja zeby sobie pozalatwia fikcyjne papiery to ich sie mozna czepic zawsze uwazalam ze to jest nie powane od dziadkow brac alimenty ale skoro oni sa nie fer to trudno w sumie maja firme transportowa do tego stacje diagnostyczna, myjnie samochodowa, i warszat a teraz sa w trakce budowy stacji paliw, przed chwila poszlam do mojego i mu to powiedzialm kaal mi wyjsc ale widzialm ze byl caly zaplakany i dobrze mu tak ja tez po nocach nie spie i placze:-:)-:)-(

monia moja siostra sie rozwodzila i miala adwokata - calosc kosztowalo 2500,00 zl., jesli chodzi o alimenty to niech sie twoj maz nie cieszy bo jak nie bedzie placil to mozesz wniesc sprawe jego rodzicom o alimenty - i oni beda placic alimenty, i zbieraj rachunki ze sklepow jak bedziesz dziecku cos kupowac bo to wazne i konieczne wzywaj policje za kazdym razem jak ci robi awanture.

Mysle ze w takim razie moze byc ciezko z alimentami ale wiesz nic nie jest przesadzone :-:)-( bardzo wazne jest wlasnie zaswiadczenie ozarobkach meza ale wiesz jak maz jest niewyplacalny to alimenty mozna zasadzic od dziadkow skoro kasiasci:tak::tak: niestety nie wiem dokladnie jak to wyglada w przepisach ale wizyta u dobrego adwokata powinna rozwiac twe watpliwosc , wprawdzie jestem po studiach prawniczych ale z prawem rodzinnym nie mam niestety zadnej stycznosci:-:)-(
Dobrze radzisz, Monia niech dziadki płacą !

reklama
a wiecie dziewczyny to niejest taki glupi pomysł z tymi alimentami od jego rodzicow skoro oni go buntuja zeby sobie pozalatwia fikcyjne papiery to ich sie mozna czepic zawsze uwazalam ze to jest nie powane od dziadkow brac alimenty ale skoro oni sa nie fer to trudno w sumie maja firme transportowa do tego stacje diagnostyczna, myjnie samochodowa, i warszat a teraz sa w trakce budowy stacji paliw, przed chwila poszlam do mojego i mu to powiedzialm kaal mi wyjsc ale widzialm ze byl caly zaplakany i dobrze mu tak ja tez po nocach nie spie i placze:-:)-:)-(

widzisz kochana trzeba drania zniszczyc jego wlasna bronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy: che wojny to bedzie ja mial!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry