reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

"SAWKA, ZAPOMINAJKA, EDEE, RENIA - U MNIE JEST TAK SAMO!!!! WIECZOREM PUSTE CYCKI I DOKARMIAM, ALE STARAM SIĘ ŻOŁĄDKA NIE ROZEPCHAĆ I MAŁO DAJĘ TAK ZE 20 ML (moja dopiero 2700 WAŻY) "

Dziewczynki,ja mialam to samo,ale od trzech dni uparlam sie,karmie Marysie czesciej,nie daje butli wieczorem,chociaz cycki wydawaly mi sie puste jak beben na poczatku,mala sie darla,nie chciala ciagnac,ale w koncu chyba sie kapnela ze albo ciagnie na maksa albo nie bedzie zadnej butli i zaczela jednak sie wysilac.I wraz z tym pokarmu zaczelo sie robic wiecej,mala wczoraj,przedwczoraj sie zaspokoila,najadla,spi,nie krzyczy na mamusie:-D,wiec mysle ze osiagnelam porzadany efekt.A moja ciotka, stara polozna gadala ze mna tak-"tu nie ma sentymentow,ZADNEJ BUTLI dziewczyno:wściekła/y:Drze sie,nie zwracaj uwagi,przystawiaj do cyca,placze,przystawiaj do cyca,wscieka sie-do cyca"I bym ja walnela,gdyby nie ten baltyk co nas dzieli!!!!A jednak-miala racje:tak:

reklama
A ja wlasnie zakupilam sobie kolczyki :-D:-D:-D
ubran nie moge gdyz powiedzialam sobie ze zakupie jakis ciuch dopiero wtedy jak schudne wiec wybieram rzeczy w ktore wejde niezaleznie od wagi:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry:
SWAROVSKI piękne kryształy kolczyki SREBRO (528384362) - Aukcje internetowe Allegro

SWAROVSKI piękne duże kolczyki SREBRO 22mm (524178245) - Aukcje internetowe Allegro

ARTBRUS- BURSZTYN W SREBRZE- KOLCZYKI (523294624) - Aukcje internetowe Allegro

i odrazu banan na ustach mi sie pojawil:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D

a i jeszcze w tamten wekend fajna torbe musztardowa w Aldo:-D:-D

byc kobieta byc kobieta............................:sorry2::sorry2:

Kurcze, dziewczyny, bylam z mlodym na kontroli u pediatry i powiedziala ze maly jest jeszcze zbyt zolty i mam skierowanie do kliniki na badanie poziomu bilirubiny. Jak bylismy jeszcze w szpitalu, to byl 3 dni naswietlany i boje sie zeby sie nie okazalo ze znowu musi isc pod lampy :-( dobra, koncze, bo zaraz jedziemy

witajcie mamuśki:-D
Hej
Dziewczyny juz raz pisalam, polecam forum eksperckie Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Tam mozna sie naprawde duzo dowiedziec od pani specjalistki jak i mam ktore karmia swoje dzieci nawet po 4 lata :confused: Dowiecie sie miedzy innymi takich rzeczy jak to ze nie istnieje cos takiego jak pokarm malowartosciowy

wiem że położne uważają że nie ma małowartościowych pokarmów ale... ja wiem swoje, widziałam jak zachowuje się moja córka i że jest głodna, kaloryczność pokarmu zmieniała mi się w ciągu dnia - rano i popołudniu był w miarę kaloryczny a pod wieczór za mało... mimo wszystko przez pierwsze tygodnie dostawiałam Niuńkę do piersi ale i tak po zjedzeniu była głodna... dopóki nie wyrobił mi się w piersiach pokarm właściwy...
możecie mówić co chcecie ale ja uważam że pokarm może być małowartościowy, wiem już z doświadczenia...

dobre:-D:-D:-D:tak:

a ja dziś miałam znów nieprzespaną nockę... mojej córci poprzestawiały się pory dnia... w dzień śpi a w nocy buszuje...
mój M. zobaczył po dwutygodniowej nieobecności naszą córcię :tak: siedzi przy niej cały czas i nie odchodzi na krok, tak się stęsknił:tak: mam chwilkę czasu żeby sie ogarnąć i posprzątać w domku:tak:

Dzien Doberek Laseczki

Mam nadzieje, ze wszystkie so far mamy udany dzien:)) Dzis przyszla do nas pielegniarka zwazyla, zmierzyla, pochwalila i poszla. Nasz dziec ksiazkowy:)

Tygrysku gratuluje zakupow, mi bizuteria perfumy i buty zaaaaawsze poprawiaja humor:))

Olcia kurde mam nadzieje, ze nie zostaniecie jednak pod tymi lampami - trzymam kciuki!

Agga o tyle fajnie, ze nie olali sprawy i szukaja co moze byc przyczyna, moja mloda tez miala testy robione, ale miala chyba ze 3 lata. By the way kosmetyki JOHNSONA czesto uczulaja tez...i mi kazala pediatra kapac ja w oilatum. Mam nadzieje, ze wszystko zejdzie jak reka odjal i moze to tylko proszek do prania:)

Blizniaki oj to nie dobrze z ta grypa jelitowa, moja cora ma wlasnie angine i tez sie balam zeby mlody nie zlapal, ale jak narazie to on sie czuje najlepiej:-) A psa nie mozesz na chwile podrzucic rodzicom, albo znajomym?

Milego dnia dziewczyny!

Olcia82 daj znac jak wrocisz jaki dzidzia miala poziom bilurbiny. My tez sie zmagamy z zoltaczka jeszcze - tydzien temu Kubus mial 8,73, dostal leki luminalum i w tym tygodniu bylo 6,99. Jeszcze jest za duzo wiec kontynuujemy branie lekow i w przyszlym tygodniu znowu bedzie kluty, tym razem mamy tez zrobic proby watrobowe, Kubus tez byl naswietlany po urodzneiu w szpitalu lampami i jak wychodzil mial bilurbine 13,70. A urodzil sie 8 grudnia wiec juz troche czasu minelo a zoltaczka sie utrzymuje...

hmmmmmm ja tez w trakcie ich brania przytylam z 2 czy 3 kg:eek::eek: ale mi chodzilo o to zebym miala ochote na seks gdyz po kazdych tabletkach zero chcicy:-:)-:)-( ale nawet po tych cudenkach mi sie nie chcialo:-:)-( dopiewro jak odstawilam calkowicie hormony to odzylam:-D:-D:-D i z tego pojawil sie Fifi:-D:-D:-D

tygrysku, a jak się zabezpieczaliście przed zrobieniem Filipka ;-) ??? Bo ja też po hormonach mam mniejszą ochotę na czułości.

witam my wlasnie wrocilismy z kontroli w szpitalu maly Aleks ladnie przybiera ma juz 3830 kilo :-D:-D wszytsko byloby dobrze gdyby nie to ze cos mi sie przyziebil co prawda panuje tu we wloszech jakis wirus i wszyscy choruja brat mojego meza ostatnio nas odwiedzil i byl przyziebiony wiec pewnie on przyplatal tu jakies chorubsko... od dzis nie ma zadnych wizyt nikogo nie wpuszcze do domu!!!! oczywiscie tych zakatarzonych...
a u nas nocka taka sobie maly plakal troszke bo nie szlo mu zrobienie kupki a pozniej zrobil i zasnol az od 1 do 7 spal... pozniej butla i znow zasnol...
ja wlasnie gotuje spuzniony obiad z pozniej jesli mi na to hrabia pozwoli dzemne sie troszke...
buziaki dla wszytkich mamus

reklama
tygrysku, a jak się zabezpieczaliście przed zrobieniem Filipka ;-) ??? Bo ja też po hormonach mam mniejszą ochotę na czułości.

w grudniu odstawilam pigulki gdyz mialam juz tego dosc i od tego czasu sie przestalismy zabezpieczac a w marcu zrobilismy Filipka:-D:-D ale ze narazie nie jestem fizycznie gotowa na drugie dzieciatko trzeba wymyslec jakas inna alternatywe:tak: i dlatego mysle o spirali, jutro mam kontrole u swojego gina wiec musze sie wypytac o jakas antykoncepcje zamiast hormonow:confused: a gumek nie chce:eek: a wyprubowalam juz tyle rodzjow tabletek ze juz nie wierze ze sa jakies ktore nie wplyna na moje libido:(((((

Do góry