reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej

Ja jestem na etapie siedzenia w kacie i walenia glowa w sciane :errr: ocipieje niedlugo z moim dzieckiem :eek:

Dziewczyny juz raz pisalam, polecam forum eksperckie Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Tam mozna sie naprawde duzo dowiedziec od pani specjalistki jak i mam ktore karmia swoje dzieci nawet po 4 lata :confused: Dowiecie sie miedzy innymi takich rzeczy jak to ze nie istnieje cos takiego jak pokarm malowartosciowy

Wracam do mojego psychiatryka :oo2::oo2::oo2::oo2:

reklama
ja sie martwilam ze moj maly nie robi kupek a tu masz walnol takaaaaa kupe ze o malo mu z pampersow nie wyplynela w pore zmienilam... poprostu nie ma sie czym martwic dziecko sobie samo ustala kiedy bedzie robic kupke my nie mamy na to wplywu...
co do odchudzania to nie mam z tym problemu wlasnie sie wcisnelam w spodnie z przed 2 lat normalnie szok przed ciaza nie moglam sie dopiac w te spodnie... jak to sie mowi kilka zarwanych nocek i chudniesz w oczach...
my jutro mamy wizyte w szpitalu kontrolna ciekawe ile malego przybylo... no i wreszcie sie pogoda u nas poprawila to robimy sobie tez maly spacerek, wreszcie wyjde z domu juz nie moge sie doczekac...
Landryniu - nie masz się co martwić!!!! Moja mała nie robiła pierwszy raz 14 dni!!!! Ja od zmysłow odhodziłam, w szpitalu jednak powiedzieli że wszystko ok. I mała zrobiła dnia 15. Teraz robi rzadko - co 6 dni, ale ostatnio jak zrobiła - to po pachy!!! Trzy partie ciuchów zmieniałam CAAAŁA był umorusana. I właśnie Twooja należy do tej grupy dzidiolków, - "ROBIĄ RZADKO ALE PO PACHY"

Dzięki, u mnie jest podobnie, więc może to to.
SAWKA, ZAPOMINAJKA, EDEE, RENIA - U MNIE JEST TAK SAMO!!!! WIECZOREM PUSTE CYCKI I DOKARMIAM, ALE STARAM SIĘ ŻOŁĄDKA NIE ROZEPCHAĆ I MAŁO DAJĘ TAK ZE 20 ML (moja dopiero 2700 WAŻY)

CYPRYSIOWA - JAK MASZ JESZCZE TEN PROBLEM, ŻE NONSTOP NA CYCUSIU JESTEŚ TO JA CI RADZĘ ŻEBYŚ TAK ZE 2X DZIENNIE NA SPACERY CHODZIŁA - albo raz dziennie - ale dłuuugi spacerek. Dzidzia przeważnie nie woła wtedy, tylko śpi, dodatkowo się dotlenia... No i mniej woła w ciągu dnia - tzn - tak normalnie - a nie ciągle. U mnie się to dziś sprawdziło. No i odstawiaj gdy nie ssie. Oducz przysypiania przy cycu. Ja tak dziś robiłam. Była troszki w szoku, ale już chyba kapuje do czego cyc służy :-D:-D:-D Choć przyznam, że to dopiero pierwszy dzień...

Ostatnia edycja:
Witam!
Kurcze to już piątek :-) to jednak nie zdążyłam nic napisać w czwartek buu :-(
Dzisiaj miałyśmy trochę pofyrtane popołudnie... Rano o 9 pojechałyśmy z Emilką na kontrolę do pediatry z tymi plamkami na pleckach bo ta maść którą nam przepisała jednak nie pomogła:-(Lekarka trochę się zdziwiła tym faktem i powiedziała że najlepiej jak pojedziemy do szpitala do Tychów i dała nam skierowanie na izbę przyjęć dziecięcą,tak też pojechałyśmy i przyjęła nas ordynator szpitala(pediatra),która po obejżeniu małej wysłała nas do innego budynku szpitala do dermatologa,gdzie przyjęła nas bardzo sympatyczna pani która po obejżeniu tych plamek wyszła i wróciła jeszcze z dwiema lekarkami(dermatologami)i dla wszystkich było to coś dziwnego a Emilka płakała w niebo głosy bo była juz bardzo głodna i miała dość tego ciągłego rozbierania i ubierania :-(
W sumie po wizicie u pań dermatologów wróciłyśmy na izbę przyjęć do pani pediatry która skierowała Emilke na badania,pobrali jej krew i w sumie z tego wszystkiego i tak nic więcej nie wiemy na temat plamek gdyż badania wyszły dobrze,prawdopodobnie Emilia jest na coś uczulona.Musimy odstawić proszek do prania i wszystko wyprać w płatkach mydlanych i muszę jej podawać krople na alergie i jeśli za tydzień plamki nie zejdą to jeszcze raz mamy przyjechać do dermatologa:-(.
To chyba na tyle zeznań ....
Dobranoc bo padam na nos a o 6 muszę wstawać bo jedziemy do moich rodziców na calutki dzień :tak:no a do 6 to pewnie jeszcze ze dwa razy wstane nakarmić mojego głodomorka :tak:

Cześć Dziewczynki :-)

to są tabletki antykoncepcyjne Yasminelle :-)

Ja je brałam już dawno temu. Nie powiem Wam, czy rzeczywiście się nie tyje, bo ja utyłam, ale mogło to być związane z innymi sprawami. Ogólnie czułam się po nich dobrze. Poczytajcie w necie opinie o nich :-)

Marzycielko, a orientujesz się, czy te tabletki można brać i karmić piersią?

Na pewno nie można, bo to są dwuskładnikowe pigułki :-)

Mój Mały szkrab domaga się cycusia,pędzę....

Oj, to szkoda ze nie mozna ich brac przy karmieniu :-(

A ja dzisiaj w szoku, myslalam ze noc bede miala nieprzespana, bo Bartek wczoraj caly dzien przespal i bylam pewna ze w nocy sobie odbije, a on jak zasnal o 23, to obudzil sie o 5:20 :szok:

Dzień dobry. Myślę że to Was zainteresuje (wyczytane w Gazecie prawnej)
Czy na dziecko urodzone w grudniu przysługuje cała ulga?
W rozliczeniu podatkowym za 2008 rok przysługuje pełna kwota ulgi prorodzinnej na dzieci urodzone w trakcie roku.

Podatniczka 1 grudnia urodziła syna. Nie wie, czy będzie mogła skorzystać w zeznaniu podatkowym składanym za 2008 rok z ulgi prorodzinnej w pełnej wysokości.
- Czy przysługuje mi cała kwota ulgi, czy będę mogła odliczyć tylko jej część - pyta pani Anna z Katowic.
W zeznaniu podatkowym składanym za 2008 rok podatnicy mogą po raz ostatni odliczyć od podatku pełną kwotę ulgi na dziecko urodzone w trakcie roku.
Przy okazji najbliższych rozliczeń podatkowych będą miały zastosowanie dotychczasowe zasady odliczania ulgi na dzieci urodzone czy też adoptowane w trakcie roku podatkowego. Oznacza to, że rodzicom przysługuje pełna kwota odliczenia, niezależnie od tego, czy wychowywali oni dziecko przez cały rok podatkowy, czy też urodziło się ono (lub zostało przysposobione) w trakcie lub nawet pod koniec roku podatkowego.
W rozliczeniu podatkowym za 2008 rok będzie miał zastosowanie art. 27f ustawy o PIT regulujący zasady korzystania z ulgi w brzmieniu niezmienionym. Ulgę od podatku dochodowego obliczonegowedług skali podatkowej odliczą podatnicy wychowujący w roku podatkowym własne lub przysposobione dzieci, przy czym przepis ten nie wymaga, aby dziecko było wychowywane przez cały rok podatkowy. W rezultacie podatniczka, która urodziła dziecko w grudniu, w zeznaniu podatkowym składanym za 2008 rok odliczy całą ulgę prorodzinną, tj. 1173,70 zł.

Cześć Dziewczynki :-)

Ja je brałam już dawno temu. Nie powiem Wam, czy rzeczywiście się nie tyje, bo ja utyłam, ale mogło to być związane z innymi sprawami. Ogólnie czułam się po nich dobrze. Poczytajcie w necie opinie o nich :-)

Na pewno nie można, bo to są dwuskładnikowe pigułki :-)

Mój Mały szkrab domaga się cycusia,pędzę....

hmmmmmm ja tez w trakcie ich brania przytylam z 2 czy 3 kg:eek::eek: ale mi chodzilo o to zebym miala ochote na seks gdyz po kazdych tabletkach zero chcicy:-:)-:)-( ale nawet po tych cudenkach mi sie nie chcialo:-:)-( dopiewro jak odstawilam calkowicie hormony to odzylam:-D:-D:-D i z tego pojawil sie Fifi:-D:-D:-D

A my dzis mielismy super nocke:tak: Filip usnal 19 obudzil sie o 1 w nocy zjadl zaraz usnal, nastepna pobodka o 5 rano:tak: I cala nocke przespal w swoim łóżeczku gdyz przyznam sie ze czesto spi z nami:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: moj szkrabek kochany:-):-) rano wstal i sobie lezal w lozeczku patrzac sie na karuzele a ja moglam ogarnac siebie i mieszkanko a teraz spi slodko:laugh2::laugh2: normalnie tak go kocham ze bym go zjadla z tej milosci:laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:-D:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Witajcie mamuśki

Zaczyna mi na wszsytko brakować czasu, Mała na rękach śpi, a zaraz po odłozeniu do łóżeczka lub wózka, budzi się i ryczy. Na dodatek chłopcy dizsija rano wstali chorzy, znów jakaś jelitówka, a w maju też przechodzili i byli w szpitalu, mam nadzieje że tym razem się uchronimy przed tym i ze Mała nie załapie od nich. I ze do wtorku bedzie ok, bo jada na ferie, też miałam jechać z Małą ale nie mam co zrobić z psem.

Moja też zrobiła dzisiaj wielką kupę,a le ostatnio robiła w tamten czwartek taką konkretną i we wtorek tak troszeczkę, a dzisiaj ogromna.

Do góry