reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ollcia82 ja nie wybudzam na poczatku wybudzalam pytalam pediatry i mowil mi ze niema takiej potrzeby no ale to tak jak ze wszystkim co lekarz to inne opinie;-)

reklama
k.a.j.a
ollcia82
landryneczka_1982
justine07

Macie juz dostępy do albumiku. https://www.babyboom.pl/forum/grudniowe-mamy08-f258/

Cyprysiowa dziekuje za dostep do albumiku :-D
sliczne macie fotkiiiiiiiiiiii w albumiku mam pytanie samemu mozna dodawac fotki ???? jesli tak jak sie dodaje jesli ktos moze mi i to wyjasnic...;-)

a co do krzsztuszenia sie to i moj jak sie krztusi ja go ukladam tak jak by mu sie mialo odbeknac przechodzi od razu...

Cyprysiowa ja też jestem za, z tego co wiem to Paola27, Kigna i Musia100 sa z nami, tylko nie zaglądają za czesto, pozostałych mamusiek rzeczywiście nie widać wcale.

Dzięki kochane za słowa pocieszenia, moze jakos dam rade, buziaczki

Dziewczynki piszę, zeby Wam przesłać trochę pozytywnej energii.

Ja sama nie karmię piersią ale nie dałam się i nie uważam, ze jestem złą matką po prostu brak pokarmu+brak ochoty ze strony mojego Jasia do ssania = karmienie butlą. Mały kocha być noszony na rękach i walczę z nim stale przekładając go do łóżeczka jak tylko zaśnie. Obudzi się to go uspokajam i do łóżka. Jestem wykończona, mięśnie pleców bolą mnie jak cholera od noszenia Jaśkowego. Ale nie tracę radości z tego, ze jest, nie daję się złym nastrojom i zmęczeniu.
Jak patrzę na niego to mi miła każdy ból mięśni. :-)

Uśmiechać się więcej Kochane!!! Same do siebie i do Waszych maluszków. Przecież właśnie na te nieprzespane noce czekałyśmy 9 miesięcy :-D

witajcie kochane..ostatnio mój mały bije rekordy w..nie spaniu :baffled: budzi sie przed 7 i do 16 nie spi...zasnie na jakies 2-3godziny i do 23-24znowu nie śpi....i spowrotem sie budzi przed 7,ewentualnie jeszcze na karmienie o 3...niestety jego sen nie jest twardy i co chwile sie przebudza i to spina na kupke to na baczka..ale do cyca nie chce...a ja juz taka zmeczona że padam..
ale mam good news haha w końcu szwy zaczęły mi sie rozpuszczać..znaczy się częśc sie rozpuszcza a część sama wyciągam :-D
dobrej nocki życze wam kochane :rofl2:

Ja się muszę pochwalić, że mam aniołka nie dziecko:) Przy cycu spędza 15 góra 25min i idzie spać na około 4-5 godzin. Dzisiaj w nocy dałam jej cyca o 2.00 i spała do 7.20:) Śpi grzecznie w kołyseczce albo w łóżeczku, obojętne jej to jest raczej:) Teraz już od 13 cały czas śpi i pewnie wstanie dopiero koło 16.00:) Prawie w ogóle nie płacze, uwielbia zmiane pieluchy i te wszystkie zabiegi higieniczne, nie płacze w kąpieli... normalnie ideał:)
Tylko ciekawe jak długo:) hhahahahah:):-D

ehh moja też taka była miesiąc temu haha :-D

Czesc dziewczyny.

Agatkas witaj z powrotem :-). I juz po ... super .

Blizniaki jakbym widziała siebie. Mam to samo. W ogole nie ciesze sie z macierzynstwa. Wszystko zle robie. Mały nie chce mojej piersi ... jestem niedobrą matką. Płacze mi przy piersi, łapie, wypluwa, wydaje mi sie ze jest cały czas głodny, bo poje troche i zaraz jest ryk, wypluwa, za chwile łapie, wypluwa i ryk. Mam dosc. Rycze po kątach. Boze jak ja zazdroszcze mamą które nie maja problemów z karmieniem. :-( U mnie to juz się ciagnie z 3 tygodnie, ile mozna. Walcze ale sił juz mi brak.

Ja Ci dam złą matkę!!
Kopnę Ciebie i Bliźniaki w tyłeczek!!

Wasze dzieci lepszych matek nie mogą sobie wymarzyć :-)

A w ogole dziewczynki to ja mam rebusa,moja Maryska jest strasznie zachlanna na jedzenie,szybko lyka,boi sie chyba ze ktos jej tego cyca ukradnie:-DI tu pojawia sie problem,zdarzy jej sie czasem zakrztusic,a ja panika,nie wiem w jakiej pozycji ja wtedy trzymac zeby jej nie zaszkodzic,czy do gory,czy na bok i sie krece..Pomocy kochaniutkie!!

Witaj Marzycielko-jak dobrze, że trafłam na Ciebie.Powiedz mi Kochana bo Ty karmisz butelką chyba od początku czy Twoja Mała krztusiła się przy jedzeniu-bo mojej zdarza się często i dosłownie totalny strach mnie ogarnia jak przychodzi pora karmienia:-:)-:)-(

Jak moja Oli się krztuśi czy to mlekiem czy herbatką to natychmiast biorę ją na kolana na brzuszek główką w dół i poklepuję po pleckach ;-)

A my juś ppo spacerku , zakupach i pysznym obiadku i zaraz oglądamy filmik:-)

P.S
Wkleję moje foteczki za chwilkę;-)

reklama
czesc kochane,ufff dzionek zlecial,Marysia jeszcze cala rozbawiona z tatusiem urzeduje,a ja poogladalam sobie Wasze zdjecia,cos niecos od siebie wstawilam:happy:..A w ogole kochane,foty super,jak ja zaluje ze nie trafilam do Was wczesniej...no ale;-)Zdjecia dzieciaczkow cuuuudowne!!!CUUUUUUUDOWNE przez duze C:-)

Do góry