reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc dziewczyny.

Agatkas witaj z powrotem :-). I juz po ... super .

Blizniaki jakbym widziała siebie. Mam to samo. W ogole nie ciesze sie z macierzynstwa. Wszystko zle robie. Mały nie chce mojej piersi ... jestem niedobrą matką. Płacze mi przy piersi, łapie, wypluwa, wydaje mi sie ze jest cały czas głodny, bo poje troche i zaraz jest ryk, wypluwa, za chwile łapie, wypluwa i ryk. Mam dosc. Rycze po kątach. Boze jak ja zazdroszcze mamą które nie maja problemów z karmieniem. :-( U mnie to juz się ciagnie z 3 tygodnie, ile mozna. Walcze ale sił juz mi brak.

reklama
Witam mamusie
Humorek mam do niczego, wszystko i wszsyycy mnie denerwują, łącznie z Małą, jestem do niczego, zła matka, zła żona, zła gospodyni, w domu syf, a ja tego nie cierpie więc obrywa isę wszystkim naokoło, Mała najchętniej spała by przy cycku, śpi kładę ją do łóżeczka, a ona już oczy otwarte, wiec juz nie wyrobiłam i zrobiłam butelkę, a sama posprzątałam, teraz mam doła, wogóle to nie hcce mi sie żyć. Jestem WYRODNĄ I GŁUPIĄ MATKĄ

Nie dołuj się, ja od czasu do czasu też butlę daj, ale max 1 x dziennie. Właśnie dlatego,że moje dziecię nawet we śnie lubi mieć cycusia w buzi.
Poza tym podobno od czasu do czasu zdarzają się takie głodowe dni.Nie dołuj się niepotrzebnie. A już za ostatnie stwierdzenie, to kopnęłabym cię w zadek!!!

Bliźniaki przestań się nakręcać Słońce! Przecież sama wiesz że gadasz głupoty!

Powiedzcie mi czy ściąganie szwów boli???? Bo mam jutro i mam mega stresa:(

Z tego co wiem to nie boli.
Blizniaki ja mam to samo!! nie mam czasu sie wy.... za przeproszeniem bo maly tylko cyc i koniec ale dzis powiedzialam nie!! nie dostawiam go czesciej niz co 2 godz. Tak zawsze jak tylko zaplakal to uspokajalam go przy cycu dzis dalam o 12.30 pozniej troszke poplakal ale wystarczylo go wziasc na rece i zainteresowac czyms innym,teraz spi niestety nie w lozeczku czy koszu tylko u Adriana na brzuchu :zawstydzona/y: W swoim lozeczku w ciagu swojego zycia lezal lacznie góra 20 minut!! Tez juz czasem nie wyrabiam, jak ryczy to chce mi sie usiasc w kacie i walic glowa w sciane:-(

Skąd ja to znam...
Choć mam cicha nadzieję, że to się unormuje...

Ja się muszę pochwalić, że mam aniołka nie dziecko:) Przy cycu spędza 15 góra 25min i idzie spać na około 4-5 godzin. Dzisiaj w nocy dałam jej cyca o 2.00 i spała do 7.20:) Śpi grzecznie w kołyseczce albo w łóżeczku, obojętne jej to jest raczej:) Teraz już od 13 cały czas śpi i pewnie wstanie dopiero koło 16.00:) Prawie w ogóle nie płacze, uwielbia zmiane pieluchy i te wszystkie zabiegi higieniczne, nie płacze w kąpieli... normalnie ideał:)
Tylko ciekawe jak długo:) hhahahahah:):-D

Zazdroszczę takiego aniołka.
Oby tak dalej:tak:

Witam mamusie
Humorek mam do niczego, wszystko i wszsyycy mnie denerwują, łącznie z Małą, jestem do niczego, zła matka, zła żona, zła gospodyni, w domu syf, a ja tego nie cierpie więc obrywa isę wszystkim naokoło, Mała najchętniej spała by przy cycku, śpi kładę ją do łóżeczka, a ona już oczy otwarte, wiec juz nie wyrobiłam i zrobiłam butelkę, a sama posprzątałam, teraz mam doła, wogóle to nie hcce mi sie żyć. Jestem WYRODNĄ I GŁUPIĄ MATKĄ
Blizniaki,Ty chyba zwariowalas!!nie jestes ani wyrodna ani glupia matka!!daj sobie szanse i wyluzuj!!kazda z nas ma chyba takie momenty ze nie ogarnia:tak:jestes swietna mamusia i swietna zonka!!glowka do gory z predkoscia swiatla!!!

A w ogole dziewczynki to ja mam rebusa,moja Maryska jest strasznie zachlanna na jedzenie,szybko lyka,boi sie chyba ze ktos jej tego cyca ukradnie:-DI tu pojawia sie problem,zdarzy jej sie czasem zakrztusic,a ja panika,nie wiem w jakiej pozycji ja wtedy trzymac zeby jej nie zaszkodzic,czy do gory,czy na bok i sie krece..Pomocy kochaniutkie!!

Hey mamusie :-)

A my wczoraj odważliśmy się na małe co nie co i było bardzo fajnie choć trochę bolało:sorry2:

No widzisz! Każdy następny będzie jeszcze lepszy!

Witam mamusie

Nie jesteś ani wyrodna ani głupia. Każda z nas czasem tak o sobie myśli, jak jest ciężko i brakuje sił. To przez zmęczenie. Ale wiem, co czujesz, bo moja Hanka też ostatnio tylko na rękach i przy cycu i nie mam czasu kompletnie na nic. I tez mnie to zaczyna wyprowadzać z równowagi.

Bliźniaki przestań się nakręcać Słońce! Przecież sama wiesz że gadasz głupoty!
Powiedzcie mi czy ściąganie szwów boli???? Bo mam jutro i mam mega stresa:

Nie boli, spokojnie.

Blizniaki ja mam to samo!! nie mam czasu sie wy.... za przeproszeniem bo maly tylko cyc i koniec ale dzis powiedzialam nie!! nie dostawiam go czesciej niz co 2 godz. Tak zawsze jak tylko zaplakal to uspokajalam go przy cycu dzis dalam o 12.30 pozniej troszke poplakal ale wystarczylo go wziasc na rece i zainteresowac czyms innym,teraz spi niestety nie w lozeczku czy koszu tylko u Adriana na brzuchu :zawstydzona/y: W swoim lozeczku w ciagu swojego zycia lezal lacznie góra 20 minut!! Tez juz czasem nie wyrabiam, jak ryczy to chce mi sie usiasc w kacie i walic glowa w sciane:-(

Witam w klubie. Widzę, że kryzysik nie tylko u nas...
:zawstydzona/y:

Ja się muszę pochwalić, że mam aniołka nie dziecko:) Przy cycu spędza 15 góra 25min i idzie spać na około 4-5 godzin. Dzisiaj w nocy dałam jej cyca o 2.00 i spała do 7.20:) Śpi grzecznie w kołyseczce albo w łóżeczku, obojętne jej to jest raczej:) Teraz już od 13 cały czas śpi i pewnie wstanie dopiero koło 16.00:) Prawie w ogóle nie płacze, uwielbia zmiane pieluchy i te wszystkie zabiegi higieniczne, nie płacze w kąpieli... normalnie ideał:)
Tylko ciekawe jak długo:) hhahahahah:):-D

U nas taka sielanka trwała jakieś 4-5 tygodni... Ale mam nadzieję, że u ciebie zostanie tak na stałe .

A w ogole dziewczynki to ja mam rebusa,moja Maryska jest strasznie zachlanna na jedzenie,szybko lyka,boi sie chyba ze ktos jej tego cyca ukradnie:-DI tu pojawia sie problem,zdarzy jej sie czasem zakrztusic,a ja panika,nie wiem w jakiej pozycji ja wtedy trzymac zeby jej nie zaszkodzic,czy do gory,czy na bok i sie krece..Pomocy kochaniutkie!!
moja Bianeczka tez mi takie cyrki odstawia:-( jak sie zakrztusi podnosze ja pionowo, daje raczki do gory i czasami lekko poklepuje po pleckach i odkrztusza wtedy,ale kazde karmienie to stres:baffled:

Blizniaki glowa do gory i nie mysl tak o sobie kazda z nas ma ten sam problem niestety nie mozemy sie zalamywac

Wzywam uzytkowniczki (jesli jescze z nami są)
ewelinac-d
Zuza15
cocotier
kasiula84
hagata4
Paula26075
Paola27
istaria
Kigna
musia100
Do niezwłocznego uzupelnienia listy (mi na PW)
Za kilka dni napisze ta wiadomosc jeszcze raz, jesli nie bede miala odpowiedzi to znaczyc bedzie ze nie ma Was juz z nami i bede usuwac z listy. (ewentualnie jak wrocicie to dopisze)
Ps.Jak bedziemy miec juz cala liste uzupelniona, napisze do admina nowa liste dostepów do albumiku. Na tamtej liscie jest pare nickow ktorych nie ma juz z nami a dostepy maja.
Zgadzacie sie z wszytskim ze mna?

Cyprysiowa, dzieki :tak:

Ja nie wiem co dziś wstąpiło w moje dziecko. Ciągle na rączkach chce być, a marudny jest jak nigdy dotąd :-( Boję się tego, co może być w nocy.

A mam do Was pytanie. Rozbudzacie w dzień swoje maluszki, jeśli śpią dłużej niż 3 godziny? Bo mi położna mówiła, żeby w dzień wybudzać na karmienie, a w nocy nie.

reklama
Do góry