reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

hej !!!

dzis byliśmy na spacerze w lesie Liwuś sankami a Lena w wózku ! naładowałam tak akumulatory !!!

moj sie jeszczr swiadomie nie usmiecha :zawstydzona/y:

Lenka czasem odwzajemni mi uśmiech Liwcia jak miała 2 m-ce to tak łapała fajnie kontakt i uśmiechała sie długo i tak faktycznie siwadomie wiec czekam na ten moment teraz u Lenki !

.

Tobie Justynko i twojej rodzince też wszsytkiego co najlepsze, no i cieszę sie że znów jesteś na bb.

:-)

Cześć dziewczęta!!! Już jestesmy w domku od czwartku! Zuza jest bardzo grzeczna i prześliczna!!! Dziękuję za trzymanie kciuków:) Nie nadrobie bo nie dość że nie mam czasu to jeszcze nie mogę siedzieć!:);)
Miałam dosyć ciężki wywoływany poród, malutka była owinięta dwa razy pępowinką, ale wszystko się dobrze skończyło. Opiszę jak tylko będę miała czas.:)
Dzis wstawię zdjęcia Zuzanki:)

Gratulacje Zuzi !!! no i super ze juz jestes i mała taka wzorowa !!!

Witam mamusie
Humorek mam do niczego, wszystko i wszsyycy mnie denerwują, łącznie z Małą, jestem do niczego, zła matka, zła żona, zła gospodyni, w domu syf, a ja tego nie cierpie więc obrywa isę wszystkim naokoło, Mała najchętniej spała by przy cycku, śpi kładę ją do łóżeczka, a ona już oczy otwarte, wiec juz nie wyrobiłam i zrobiłam butelkę, a sama posprzątałam, teraz mam doła, wogóle to nie hcce mi sie żyć. Jestem WYRODNĄ I GŁUPIĄ MATKĄ

oj ja miłam do niedawna to samo ! wypłacz sie potup nogą a przede wszystkim spróbuj sobie zorganizować, zaplanować dzien wczesniej ! zaniedługo wszystko wróci do normy !!!

Wzywam uzytkowniczki (jesli jescze z nami są)
ewelinac-d
Zuza15
cocotier
kasiula84
hagata4
Paula26075
Paola27
istaria
Kigna
musia100
Do niezwłocznego uzupelnienia listy (mi na PW)
Za kilka dni napisze ta wiadomosc jeszcze raz, jesli nie bede miala odpowiedzi to znaczyc bedzie ze nie ma Was juz z nami i bede usuwac z listy. (ewentualnie jak wrocicie to dopisze)
Ps.Jak bedziemy miec juz cala liste uzupelniona, napisze do admina nowa liste dostepów do albumiku. Na tamtej liscie jest pare nickow ktorych nie ma juz z nami a dostepy maja.
Zgadzacie sie z wszytskim ze mna?

:tak:

a swoją drogą wróciłam na czas widze :-D

A mam do Was pytanie. Rozbudzacie w dzień swoje maluszki, jeśli śpią dłużej niż 3 godziny? Bo mi położna mówiła, żeby w dzień wybudzać na karmienie, a w nocy nie.

nie !!! bo jak nie spi to ja karmie duzo cześciej ! z reguły to zalecali takie wybudzanie na karmienie jak mało dzieci przybierały a moze tez chodziło położnej zeby dziecku dzien z nocą sie nie zamieniły !!
ostatnio Lenka mi przespała w nocy 6 godz a wczoraj 7 godz :szok:

reklama
Cyprysiowa - z tego co pamiętam Paola była na forum nie tak dawno, może nie miała czasu albo zapomniała wysłać ci na priva dane. Ale myślę, że ciągle jest z nami.

U nas nocka dzisiaj, odpukać, udana. Mała spała od 22.30 do 4.00, a potem znowu do 8.00. Więc się od niepamiętnych czasów wyspałam.

U nas nocka dzisiaj, odpukać, udana. Mała spała od 22.30 do 4.00, a potem znowu do 8.00. Więc się od niepamiętnych czasów wyspałam.

No to super, że Hania tak ładnie spała :-), może w końcu pożegnacie na dobre te męczące Was kolki, i obie na tym skorzystacie :tak:

Witajcie!!!

Ale zazdroszczę wam tych przespanych nocy...nasza Julcia budzi sie co dwie-trzy godziny....:tak:
Chyba juz pisałam Wam że bardzo ulewało sie jej, więc zmniejszyliśmy jej porcje mleczka...je wolniej i ulewanie jakby troszeczkę ustało....;-)
Ale pewnie niunia jest głodna i dlatego budzi sie częściej!!!!

Pytia dzieki za zdjęcia zawijania- u nas sprawdza się, mała uspokaja się i łatwiej mi samej karmić ją butelką:tak:bo nie pcha rączek :-D
Ale cwaniara potrafi w trakcie snu rączke wyjąć....

A poza tym nie pisałam Wam o naszej wizycie u kardiologa:confused:

Wizyta u kardiologa bardzo sympatyczna-w przeciwieństwie do szpitala...ta cholerna nasza słuzba zdrowia:angry:...wystarczy zaplacic 200zl za wizyte i pani doktor ze szpitala staje się czlowiekiem...:wściekła/y:

Ale wracając do Julci...jest lepiej:tak:..ufffffff...w poniedzialek mamy zadzwonic do szpitala i umowic sie na ponowne badanie Holtera...czy bedziemy musiały zostac w szpitalu okaże się....
Jesli bedziemy musiały to czeka nas 14 dni męczarni
37.gif
ale musimy to przetrwać dla dobra niuni
32.gif

Buziaczki dla Was mamuśki:-)

ollcia82 witaj w klubie:-( dzisiaj pierwszy raz od poczatku cala noc nie przespana maly sobie spal przy cycu i cala noc jadl:szok: dopiero o 6 dal mi pospac do 9:-( i teraz znowu sie zaczyna caly czas cyc:nerd:

pytia i oby takie wszystkie noce byly;-)

reklama
Witam!!!
Madzieńka nie martw się nie będziecie mósiały zostawać skoro jest lepiej

ja też poproszę o zdjęcia tego wiążąnia dzieciaczka bo nieraz nie daje rady a w nocy też budzimy się co dwie lub trzy godzinki na papu ale mały śpi z nami więc nie jest to takie męczące

cyprysiowa jestem za z tym albumikiem

mószę się pochwalić:) wlazłam we wszystkie gacie z przed ciąży mimo tego że mam jeszcze 6 kilo do przodu ale jestem happy,ale niestety spódniczki sie już tak fajnie nie naciągają i jeszcze dość ciasne są:(

Do góry