reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hello mamusie i dwupakusie (czyli BlackWizard)

Poczytalam sobie o czym od wczoraj rozmawiacie i mam 2 pytanka:

1. Cyprysiowa a gdzie te albumiki, gdzie moge zobaczyc nowe wloski?
2. Jak zrobić żeby móc cytować kilka osob, widze, że często stosujecie ten manewr żeby było wiadomo o co chodzi. Ja tylko umiem zrobić "quote" dp jednej wypowiedzi:zawstydzona/y:

A poza tym to:

Dzwoneczko ja nie wiem jak się nazywa wkładka, ktorą chce mi załozyć moja ginka, bo opowiadała mi tylko, że jest to małe kółeczko, którego w ogóle nie będę czuła, ani mężuś, że nie ma hormonów (jak dla mnie to własnie jest najbardziej super) czyli nie ma groźby przytycia, jazd hormonalnych, zatrzymania wody w organiźmie. No i podobno okresik jest bezproblemowy, punktualniutki i trwa 2-3 dni:happy:

Co do córek: moja już prawie 9 latka ma też już coraz bardziej krytyczny stosunek do mnie i męża, stawia się często, czasem brzydko nam odpowiada. Ostatnio mąż przeprowadził ze mną rozmowę i swterdziliśmy, że trochę za bardzo ją rozpuściliśmy i trzeba "przykręcić śrubę". System nagród i kar został wprowadzony - póki co się sprawdza a do tego często staramy się też z nią rozmawiać i mówić co jest ok a co nie. Ale staramy się tez pamiętac o chwaleniu jej za rózne rzeczy, zwłaszcza przed innymi. Ona czuje się teraz tak trochę jakby z boku, bo wszyscy zachwycają się Leną i Mikim a takie starsze dzieci to muszą się nastarać żeby zwrócić na siebie uwagę. I ona to robi. Twoja córcia pewnie swoim zachowaniem własnie probuje zwrócić na siebie uwagę -" hallo, jestem tu, mam rozne problemy, czy ktos mnie rozumie?"
I trzeba koniecznie znajdowac dla tych starszych czas...I pokazywac że nic sie nie zmieniło w uczuciach, że je cały czas baaaardzo kochamy....
Sorry za taki długi wywód :sorry2:

Dzieci urodzone w grudniu 2008 - Forum BabyBoom
album zamkniety jesli nie masz jeszcze dostepu, to musisz napisac na priv wlasnie cyprysiowej i ona da ci dostep...

natomiast zeby cytowac kilka osob musisz byc wpierw zalogowana i na dole kazdej wypowiedzi po prawej stronie bedzie wtedy cytuj + i cos tam jeszcze - musisz wtedy nacisnac ten plus on sie zrobi czerwony i zrobi sie z niego minus i tak z kazda wypowiedzia na ktora chcesz sie wypowiedziec...

jesli chodzi o dziecko moje starsze, to wlasnie tak mi sie wydaje, ze ona chce na siebie zwrocic uwage, hmm nawet za wszelka cene, choc pewnie jest cos jeszcze...i musze to rozgryzc a potem znalezc remedium...robie tak, ze przy kazdej klotni czy kiedykolwiek widze ze sie wkurza, placze czy cos jest nie tak, wlasnie jej tlumacze ze jest wazna ze ja kocham ze madra, sliczna i jedyna i to chyba idzie w dobra strone, jesli chodzi o chwalenie to bardziej staram sie skupiac na pozytywach niz na czymkolwiek innym i czesto ja chwale, naprawde czesto bo uwazam, ze to jest fantastyczna motywacja...choc jesli chodzi o ta krytyke, to cos mi sie zdaje ze ona po prostu mnie odbiera jako taka niedobra...poczekam pochwale popatrze i sie zobaczy...ale czuje sie naprawde fatalnie:no:

reklama
Witam z ranka widze ze jeszcze wszytkie mamusie zajete :))
nocka nam minela dosc dobrze prawie cala przespal obudzil sie o 6 na jedzonko i znow zasnol...
dziewczyny mam pytanie kiedy najlepiej waszym zdaniem kapac malego rano czy wieczorem??? ja do tej pory probowalam rano i slodko spal wiec dzis postanowlam wykapac wieczorem i zoabczymy co bedzie z tego jak minie nocka;-)...
A i jeszcze jedno kiedy moge wyjsc na spacerek z maluszkiem po jakim czasie????
a co do albumiku to ja napisalam na priv do Cyprysiowej i do tej pory nie dostalam dostepu :-:)-:)-:)-(

Hey mamusie :-)

A my wczoraj odważliśmy się na małe co nie co i było bardzo fajnie choć trochę bolało:sorry2:

A dzisiaj mam do niczego humor i wogóle nie wiem co dalej bo jest jakaś taka beznadzieja.

Aha kto wie kiedy pojawia się pierwsza miesiączka po połogu??

Witaj Marzycielko-jak dobrze, że trafłam na Ciebie.Powiedz mi Kochana bo Ty karmisz butelką chyba od początku czy Twoja Mała krztusiła się przy jedzeniu-bo mojej zdarza się często i dosłownie totalny strach mnie ogarnia jak przychodzi pora karmienia:-:)-:)-(

Hello mamusie i dwupakusie (czyli BlackWizard)

Poczytalam sobie o czym od wczoraj rozmawiacie i mam 2 pytanka:

1. Cyprysiowa a gdzie te albumiki, gdzie moge zobaczyc nowe wloski?
2. Jak zrobić żeby móc cytować kilka osob, widze, że często stosujecie ten manewr żeby było wiadomo o co chodzi. Ja tylko umiem zrobić "quote" dp jednej wypowiedzi:zawstydzona/y:
Napisze o dpstep dla ciebie do albumiku, moze to troszke potrwac.
Witam z ranka widze ze jeszcze wszytkie mamusie zajete :))
nocka nam minela dosc dobrze prawie cala przespal obudzil sie o 6 na jedzonko i znow zasnol...
dziewczyny mam pytanie kiedy najlepiej waszym zdaniem kapac malego rano czy wieczorem??? ja do tej pory probowalam rano i slodko spal wiec dzis postanowlam wykapac wieczorem i zoabczymy co bedzie z tego jak minie nocka;-)...
A i jeszcze jedno kiedy moge wyjsc na spacerek z maluszkiem po jakim czasie????
a co do albumiku to ja napisalam na priv do Cyprysiowej i do tej pory nie dostalam dostepu :-:)-:)-:)-(
lepiej kapac wieczorkiem.Dziecko uklada sobie rytm dnia i bedzie wiedzialo ze po kapieli jest jedzonko a pozniej noc gdzie sie spi. Poza tym dziec zwykle ladnie spia po kapieli. Ja z moim na spacer wyszlam po 6dniach ale widze ze tu niektore dzieci nawet po kilku tygodniach. Zalezy od pogladu ja z pierwszym po tygodniu (mega ostra zima)z tym po 6 i wszytsko ok. Co do albumiku to ja musze pisac jescze do admina o dostep i prosze zrozumcie mnie ze nie daje rady, jeszcze czeka kilka wpisow do listy. Siadajac do komp. mam wybór albo poczytac forum albo nadrobic zaleglosci (lista, albumik) bo np. juz teraz maly mi ryczy i koniec mojego siedzenia. Dzis postaram sie zalatwic dostepy.

Hey mamusie :-)

A my wczoraj odważliśmy się na małe co nie co i było bardzo fajnie choć trochę bolało:sorry2:

A dzisiaj mam do niczego humor i wogóle nie wiem co dalej bo jest jakaś taka beznadzieja.

Aha kto wie kiedy pojawia się pierwsza miesiączka po połogu??
No widzisz nie taki diabel straszny;-) z miesiczka jest naprawde roznie. ja jak nie karmilam cypriana to dostalam miesiac po calkowitym odstawieniu cyca

Witam mamusie
Humorek mam do niczego, wszystko i wszsyycy mnie denerwują, łącznie z Małą, jestem do niczego, zła matka, zła żona, zła gospodyni, w domu syf, a ja tego nie cierpie więc obrywa isę wszystkim naokoło, Mała najchętniej spała by przy cycku, śpi kładę ją do łóżeczka, a ona już oczy otwarte, wiec juz nie wyrobiłam i zrobiłam butelkę, a sama posprzątałam, teraz mam doła, wogóle to nie hcce mi sie żyć. Jestem WYRODNĄ I GŁUPIĄ MATKĄ

Blizniaki ja mam to samo!! nie mam czasu sie wy.... za przeproszeniem bo maly tylko cyc i koniec ale dzis powiedzialam nie!! nie dostawiam go czesciej niz co 2 godz. Tak zawsze jak tylko zaplakal to uspokajalam go przy cycu dzis dalam o 12.30 pozniej troszke poplakal ale wystarczylo go wziasc na rece i zainteresowac czyms innym,teraz spi niestety nie w lozeczku czy koszu tylko u Adriana na brzuchu :zawstydzona/y: W swoim lozeczku w ciagu swojego zycia lezal lacznie góra 20 minut!! Tez juz czasem nie wyrabiam, jak ryczy to chce mi sie usiasc w kacie i walic glowa w sciane:-(

reklama
Ja się muszę pochwalić, że mam aniołka nie dziecko:) Przy cycu spędza 15 góra 25min i idzie spać na około 4-5 godzin. Dzisiaj w nocy dałam jej cyca o 2.00 i spała do 7.20:) Śpi grzecznie w kołyseczce albo w łóżeczku, obojętne jej to jest raczej:) Teraz już od 13 cały czas śpi i pewnie wstanie dopiero koło 16.00:) Prawie w ogóle nie płacze, uwielbia zmiane pieluchy i te wszystkie zabiegi higieniczne, nie płacze w kąpieli... normalnie ideał:)
Tylko ciekawe jak długo:) hhahahahah:):-D

Do góry