reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

no właśnie ja też będę miała 22 tyg???
tak apropo witam!!!
my mamy już trochę spokojniejszy dzień i nocka też ok więc wszystko idzie ku dobremu ha ha ha zdążyłam podszykować obiadek i poprasowałam i ogarnełam domek a zaraz idę po syna do szkoły oczywiście z małym
hyba źle dostawiałam małego do cyca i dlatego się tak nerwował a do tego ja się też wkużałam że nam nie idzie ale już jest ok
byliśmy wczoraj u pediatry jarek waży 3870 g i mieży 58 cm czyli w cztery tyg przybrał 1 kg no i widać to już po nim
pozdrawiam wszystkie mamusie i tatusia no oczywiście buziaczki dla maluszków

reklama
Hej dziewczynki, jak mija dzionek?
Ja dzisiaj mialam wspaniala noc, jedna z pierwszych od narodzin dzidziusia, juz sama nie wiedzialam co mu jest, ze nie chce spac i tak duzo placze w nocy, probowalam wszystkiego, a on sie po prostu nie najadal. Odciagnelam mu dzisiaj mleczko do butelek na kazde karmienie i spal jak anioleczek. Myslalam, ze mam duzo mleka, ale jak zaczelam odciagac to wcale tak szybko mi nie szlo, jak maly siedzial przy piersi po pol godziny to sie nie najadl i ciagle plakal. On byl bidulek prawie caly czas glodny :no: Ale juz jest szczesliwy i pojedzony :))

Ja go rejestruje w piatek, tez juz mam spotkanie, ale z tym paszportem i wyczekiwaniem w kolejkach to jakas masakra jest!! Chorzy sa Ci ludzie, bo z dziecmi do zalozmy lat 5ciu to mogliby zrobic wyjatek i umawiac heh...poczekam, az sie ociepli...znaczy sie co to o 3mam z domu wyjezdzac, coby na 5 sie zalogowac?? Tam zawsze sa masakryczne kolejki od samego rana:crazy::crazy:
Dzwoneczka, moja kolezanka ostatnio pojechala na 9 i weszla o 2, ale to tez napewno zalezy od dnia :-p

A dziewczynki z UK co pozniej robicie z paszportem, bo konsulacie mozna wyrobic tylko tymczasowy na rok, a pozniej jesli sie chce to trzeba meldowac dziecko w Polsce i dawac Polski odpis aktu urodzenia? Bedziecie meldowac dzieciaczki w Pl czy jest jakis sposob zeby to obejsc? Bo to jest duzo chodzenia i zalatwiania w Polsce i tutaj :confused:

Hej hej

Ja sie juz troche lepiej czuje. Antybiotyki działaja :tak:.
Dzisiaj mały mi spał w nocy 5 godzin :szok:, a teraz lezy w łózeczku i się zastanawia kiedy mama przyjdzie. daje mu 5 min i bedzie krzyk :baffled:. Za długo nie polezy :baffled:.

Dziewczyny, odbiegne trochę od tematu.
Którejś z Was zrobiły się rozstępu podczas ciąży? Bo mnie przez ostatnie 2 tyg wysypało strasznie. I cholerka pojęcia nie mam jak z nimi walczyć. Niby smaruję się codziennie kremem przeciw rozstępom, ale szczerze mówiąc to niewiele daje, a na brzuchu coraz większa pajęczynka mi się robi :baffled:

BlackWizard Ty weteranko nadal w dwupaku :)) Jak sie czujesz? Mi wyszly rozstepy wlasnie w ostatnim tygodniu, taka bylam zla bo gdybym urodzila w terminie to bym miala sliczny brzuszek ;pp Ale na to raczej nic nie poradzisz, musisz pamietac, zeby smarowac codziennie a najlepiej dwa razy dziennie i pozniej po ciazy tez, mi juz zbladly, coraz mniej widac, jak sa takie swieze i bedziesz smarowac jeszcze po ciazy to beda pozniej ledwo widoczne.:happy::happy:

Witam mamuśki

Cyprysiowa, dzięki ze nad wszystkim czuwasz, tylko Cię podziwiać, bo sporo roboty zeby odszukać te wszsytkie posty.

Zozakoza, fajnie ze wszsytko ise normuje i masz czas, zeby cośw domku porobić. No i super ze mały tak ładnie przybiera.

Pytia, ale Ci zazdroszczę tyle wolnego, super.

Agacia, super, ze już leki działają, masz się z tymi choróbskami, to już tyle czasu sie za Wami ciągnie.

Justine, ale masz zarypiscie, wyjście na imprezkę:-), a co robisz z dzieciakami, masz jakąś sensowną pomoc?

Moja Mała wczoraj przed snem walnęła 2 wielkie kupy (prawie tydzień nie robiła), pojadła i poszła spać o 0:30, po 3 obudziła sie ale tylko coś sobie pogadała i znów spać, na jedzonko wstała po 5, chciałabym zeby tak było codziennie.
A wogóle to już coraz mniej śpi i cały czas chciałaby być na rączkach, prawie nic nie mogę zrobić, teraz siedzi sobie w leżaczku i patrzy co mama robi, ale już jej za bardzo to nie pasuje.
Umóiłąm sie na dzisiaj do gina, bo jadę z chłopakami na urodzinki do koleżanki z klasy, a to w tym samym mieście, wiec połączę przyjemne z pożytecznym.

A dziewczynki z UK co pozniej robicie z paszportem, bo konsulacie mozna wyrobic tylko tymczasowy na rok, a pozniej jesli sie chce to trzeba meldowac dziecko w Polsce i dawac Polski odpis aktu urodzenia? Bedziecie meldowac dzieciaczki w Pl czy jest jakis sposob zeby to obejsc? Bo to jest duzo chodzenia i zalatwiania w Polsce i tutaj :confused:

Natalka w Polsce dla dzieciaczka do 5 roku życia można wyrobić paszport tymczasowy-roczny albo piecioletni na żądanie rodziców:tak:
Potrzebny jest akt urodzenia polski i zameldowanie na pobyt stały...przynajmniej na czas wyrobienia paszportu, później dzieciaczek może być wymeldowany....
Jest jeszcze jedna możliwość - piszecie podanie do Ministra MSWiA o pominiecie właściwości miejscowej i wtedy wystarczy tylko zameldowanie na pobyt czasowy....ale w tym wypadku wyrabianie paszportu przedłuża się o dwa tygodnie a nawet miesiąc:dry:

Nie bardzo wiem jak to wygląda w UK, takie procedury są w Polsce:-(

Hej laseczki

Hej kobietki z Ju Kej
Czlowiek nie czuje jak sam rymuje :-D

Oj cos po Waszych postach widac ze z jednego balaganu (polskiego) wpadlyscie w drugi (angielski). Wspolczucia z powodu biurokracji wyspowej i kolejek. Ale jak widzicie u nas burdelik ZUSowski trwa w najlepsze, nie cierpie tej instytucji:crazy:

Pozdrowionka serdeczne, 3mam kciuki za to zeby obylo sie bez klopotow z zalatwianiem formalnosci.
A u mnie awarii ciag dalszy, tym razem awaria mojego organizmu - mam temperature i gardlo mnie tak masakrycznie boli a w aptece podali mi jako mamie karmiacej wylacznie leki homeopatyczne, ja cos nie wierze w ich skutecznosc przy tym poziomie bolu ktory mam :errr:

Jutro kontrola bioderek mojej niuni, musze sie podkurowac a w piatek wyrywam sie na pare godzin z domku, idziemy z mezem na Bal Pilkarza, nie mam kiecki a w stare sie jeszcze nhie wbijam, nie mam tez kiedy zakupic cusik, no i musze sie lepiej poczuc, tak chcialam do ludkow wyskoczyc, troszke potanczyc, buuu :frown:

Justinka ja tez cos nie wierze w homeopatie, zwlaszcza ze homeopatie stosuje sie prewencyjnie...hm...moze najedz sie rutinoscorbinu i witc nie wiem czy mozna polopiryne - niby stare metody ale kiedys napewno byly skuteczne:)) A w kiecke jakas napewno sie wbijesz, tylko, zebys Ty miala sile tanczyc!! Wiec kuruj sie kuruj:tak: Przesylamy zdrowe fluidki:)

Dziewczyny siedzialam teraz caly czas i cofalam sie po watku i uzupelnialam liste, zajelo mi to troche czasu. Dziewczyny ktore czekaja na dopisanie, zajme sie ty jutro bo teraz mi dziecko juz placze.
Kto jescze nie jest dopisany prosze o PW. Dziewczyny ktore zostana bez uzupelnionych danych porodowych bede kasowac bo nie wiem czy jeszce z nami sa, jesli sie pojawia to ewentualnie dopisze jeszcez raz.

Cyprysiowa wyrazy uznania, ja tu ledwo nadazam z czymkolwiek i staram sie byc na biezaca, a Ty tak skrupulatnie liste uzupelnilas. Naprawde jestes super babka!!:) A ile nas jeszcze zostalo? Blackwizard i kto jeszcze?? Ktos trzyma reke na pulscie?:happy:

Hej dziewczynki, jak mija dzionek?
Ja dzisiaj mialam wspaniala noc, jedna z pierwszych od narodzin dzidziusia, juz sama nie wiedzialam co mu jest, ze nie chce spac i tak duzo placze w nocy, probowalam wszystkiego, a on sie po prostu nie najadal. Odciagnelam mu dzisiaj mleczko do butelek na kazde karmienie i spal jak anioleczek. Myslalam, ze mam duzo mleka, ale jak zaczelam odciagac to wcale tak szybko mi nie szlo, jak maly siedzial przy piersi po pol godziny to sie nie najadl i ciagle plakal. On byl bidulek prawie caly czas glodny :no: Ale juz jest szczesliwy i pojedzony :))

Dzwoneczka, moja kolezanka ostatnio pojechala na 9 i weszla o 2, ale to tez napewno zalezy od dnia :-p

Znaczy sie good luck albo bad luck:crazy:

Roczny tymczasowy dostajesz na podstawie papierow stad, a pozniej niestety ale musisz zameldowac dziecko w Polsce i wyrabiac 5 letni itd. Watpie zeby dalo sie to ominac, ale moze sie myle...mi tez nie pasi meldowac dziecko w Polsce:no:

Dziewczyny, odbiegne trochę od tematu.
Którejś z Was zrobiły się rozstępu podczas ciąży? Bo mnie przez ostatnie 2 tyg wysypało strasznie. I cholerka pojęcia nie mam jak z nimi walczyć. Niby smaruję się codziennie kremem przeciw rozstępom, ale szczerze mówiąc to niewiele daje, a na brzuchu coraz większa pajęczynka mi się robi :baffled:

Jesli chodzi o rozstepy to ja jestem chyba liderem - strach patrzec, zaczynaja sie od pachwin a koncza pod pachami:)))))))))))) I na to chyba nawet przeszczep skory nie pomoze:))) Smaruj sie smaruj i czekaj az zbledna..:)

A ja dzis widze podwojnie, bo nie dosc ze mam zeza to jeszcze mlody w nocy nie spal za dobrze i chodzie jak zezowata mumia z rozstepami:)))))))))

Laski Ukowskie czy Wy macie jakies info na temat usg bioderek w tym kraju?? Bo ja nic nie slyszalam i czy wybieracie sie do gina na check up poporodowy??

reklama
Musze do swojej pracy do dzialu kadr zadzwonic i ciekawa jestem co one mi powiedza na temat macierzynskiego czy jest dluzszy:crazy::crazy: a ja juz sie nastawilam psychicznie na te 20 tygodni:-D:-D:-D

a tak wogule to dzien dobry:tak::tak::tak:

Do góry