reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Okruszku i Agatkas moje gratulacje

u nas noc minela spokojniutko wlasnie wykapalam mojego misia i sobie smacznie spi ja wlasnie buszuje w necie w poszukiwaniu informacji co najlepiej jesc zeby bylo duzo mleka i zeby mialo lepsza konsystencje bo moje tak mi sie wydaje ze moje mleko ma konsystencje zbyt wodnista... kupilam sobie elektryczna krowe i odciagam mleko bo sutki moj synus powygryzal do krwi:szok: z tak sila ssie...
jak narazie z kolkami nie mamy problemow maly robi nawet 2,3 kupki na dzien no i z tyleczka puszcza muzyczke regularnie (popierduje)...
dzwoneczku dzieki za rade co do tej czkawki mialas racje ubralam dziecko cieplej i przestala czkawka go dreczyc... w zyciu bym na to nie wpadla jestes kochana :tak:
dunia a ty jak sobie radzisz z swoim malenstwem???
mam pytanie co mozna jesc zeby polepszyc jakosc pokarmu no i ilosc... moj maly na jedno posiedzenie ciagnie 60-80 ml mleka... musze go dokarmiac mlekiem modyfikowanym bo nie wyrabiam...

reklama
Cześć mamusie .

My juz o wiele wiele lepiej się mamy i nawet się wyspałyśmy ;-)

A wczoraj byłam u fryzjera i zrobiłam sobie fryzurkę więc troszkę się odstresowałam i odświeżyłam.:-)

justine no to masz niezłe przejścia i dużą córcię.
Moja już ponad 5 100 kg w3aży :-)

czesc dziewczynki!!JUSTINE,widze ze Ty jak tur do produ mkniesz pokonujac te swoje trudnosci zyciowe,haha:-D..U nas kochane tez nocna zmiana na nogach,nasza Marysienka miala taaak zatkany nosek,nie pomogly ani kropelki z soli fizjol,ani nawilzacz,juz zglupialam czy to po prostu niedojrzaly nosek,nieumiejetnosc wysmarkania porzadnego,czy jakies katarzysko sie przyplatalo???Tak sie knopers denerwowal nasz maniuni,a my razem z nia..bo to przeciez serce sciska jak cierpi kruszyna.Nie wiem czy dzisiaj nie uciekne sie do gruszeczki,bo to jedyne co na tym cho.. biegunia mozna dostac w aptece z metod nienaturalnych.Do tego mi zebisko madrosci wylazi,masakra,boli jak cholera,wybral sobie pore gnojek jeden...wrrr....

landryneczko-to twój brzdąc i tak nie je aż tak duzo..mój jak sie przyssa to 110wcina...jak do lekarza jechałam to odciągnęłam a jak wróciłam to musiałam go jeszcze troszke dokarmić.ostatnio cały dzien mi na cyckach wisiał to takie miękkie były jak nigdy :-)aż się zaczęłam bac że mu zbraknie

30.12.2008 o godzinie 16:50 przyszła na świat Zosia, waga 3350g ,55cm. O porodzie napisze jak już będe w stanie siedzieć przy komputerze.
pozdrawiam i gratuluje wszytkim nowym mamusiom

Okruszku Gratuluje Wam Serdecznie!!!!!!!:):-)

Okruszku i Agatkas moje gratulacje

u nas noc minela spokojniutko wlasnie wykapalam mojego misia i sobie smacznie spi ja wlasnie buszuje w necie w poszukiwaniu informacji co najlepiej jesc zeby bylo duzo mleka i zeby mialo lepsza konsystencje bo moje tak mi sie wydaje ze moje mleko ma konsystencje zbyt wodnista... kupilam sobie elektryczna krowe i odciagam mleko bo sutki moj synus powygryzal do krwi:szok: z tak sila ssie...
jak narazie z kolkami nie mamy problemow maly robi nawet 2,3 kupki na dzien no i z tyleczka puszcza muzyczke regularnie (popierduje)...
dzwoneczku dzieki za rade co do tej czkawki mialas racje ubralam dziecko cieplej i przestala czkawka go dreczyc... w zyciu bym na to nie wpadla jestes kochana :tak:
dunia a ty jak sobie radzisz z swoim malenstwem???
mam pytanie co mozna jesc zeby polepszyc jakosc pokarmu no i ilosc... moj maly na jedno posiedzenie ciagnie 60-80 ml mleka... musze go dokarmiac mlekiem modyfikowanym bo nie wyrabiam...

:-)Landryneczko a jestes pewna ze cos z Twoim mlekiem jest nie tak? Na poczatku jest troche wodniste potem jest nawal i organizm sam sobie reguluje ile maluch potrzebuje mleczka, moze wiec jeszcze nie trzeba dokarmiac, moze po prostu czesciej przykladaj?? Ile ten mluszek Twoj juz ma i mialas juz nawal pokarmu??

Dzieńdoberek wszystkim!!!

Zuzanko i Gabrysiu, witamy na Matce Ziemi, ukochajcie Wasze mamusie od nas i bądźcie zawsze zdrowe :tak::tak::tak:

U mnie ranek znowu masakra. Mróz był w nocy tak duży, że zamarzła automatyka bramy, nie mogłam wyjechać z Lenusią do pediatry, wreszcie jakoś się udało, ale już nie można tej bramy zamknąć, nic tylko zaparzac teraz kawusię dla złodziei ;-)
Jakby tego było mało wyjechałam i czuję, że mnie na maksa znosi na prawo i się ślizgam straszliwie. Patrzę - mam kompletnego laczka w prawej oponie a tu mróz -16 i nie ma jak wózkiem pojechac. no to się dotelepałam, wróciłam do chaty, buch obok do warsztatu po pomoc. Teraz czekam w domku az ktoś od nich przyjedzie mi pomóc z tym kołem, bo potem musze jechac po córkę do szkoly i po synusia do przedszkola. Ja chyba zwariuję:rofl2:
Na szczęście Lenusia słodko śpi, prawie się nie obudziła w przychodni podczas ważenia i mierzenia. Niezły z niej klopsik, ma juz 4890g!
A jak Wam dzionek mija? Mam nadzieję, że sprawniej niż u mnie.
A! I jeszcze Wam powiem, że się wkurzyłam na maksa, bo w ramach prezentu gwiazdkowego wykupiliśmy mojej teściowej lekcje gry na pianinie, bo kiedyś grała pięknie, ale 7 lat temu miała wylew i niewiele pamięta no i w ramach ćwieczenia umysłu jej to wykupiliśmy. Zadzwoniła do mnie nauczycielka, że teściówki nie ma, nie przyszła. dzwonię więc do niej a ona, że jest za zimno i będzie chodzić jak się ociepli :wściekła/y: A ma samochód i Akademia Muzyczna jest o 10 minut jazdy od niej od domu!!! Tak mi łyso przed ta nauczycielką, że szkoda gadać

Justinka widze, ze przygod czesc dalsza..:)) Ja nie moge juz sobie wyobrazic takich mrozow jak wczoraj ogladalam fakty to poprostu kleska zywiolowa:no: chyba delikates sie zrobilam:zawstydzona/y: dzis minus 5 a ja mlodej do szkoly nie puscilam ale glownie dlatego, ze te uniformy maja tak cienkie i buciki takie mocno nie zimowe, ze przestraszylam sie ze mi dziecko przed szkola zamarznie czekajac na dzwonek...no ale coz jutro juz chyba musze ja zawiezc - jak tak patrze przez okno to samochod nadal zamarzniety...mam nadzieje, ze zdaza z tym kolem cobys mogla dzieciaki ze szkoly odebrac a brama...masz jeszcze psa w domku!:-D, no i kicha z ta nauczycielka, ale tesciowej przez kolano nie przelozysz...:no:dziewczyny czekamy na wiosne!!

witajcie dziewczyny;-) u nas noc spokojnie przespana ale jak zwykle od 7 do teraz marudzenie usnie mi na pol godziny ten szkrab i zachwile sie wierci i prezy ech :-:)baffled::baffled::baffled: wogule to zaczal mi od wczoraj ulewac strasznie:-:)-:)-( i co zje to uleje i zaraz bek i je rece rekawy wszystko co mu popadnie pod reke bo glodny:szok::szok::no::no:

i wogule zaczyna mnie pobolewac brzuszek tak jak przed okresem!!!:szok::szok::szok: czy to mozliwe ze po 3 tygodiach moge juz dostac okres?????:baffled::baffled::baffled::baffled: dodam ze tydzien temu zakonczylam krwawic po porodzie:confused::confused:

Okruszku Gratuluje Wam Serdecznie!!!!!!!:):-)

:-)Landryneczko a jestes pewna ze cos z Twoim mlekiem jest nie tak? Na poczatku jest troche wodniste potem jest nawal i organizm sam sobie reguluje ile maluch potrzebuje mleczka, moze wiec jeszcze nie trzeba dokarmiac, moze po prostu czesciej przykladaj?? Ile ten mluszek Twoj juz ma i mialas juz nawal pokarmu??

moj maly sie urodzil 1.1.2009 nawalu jeszcze nie mialam ale mi krawaia brodawki jak nie wiem co... o bolu nie wspomne nawet jak odciagam pokarm

reklama
Do góry