reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Hej hej

Byłam dzisiaj u lekarza i okazało się ze złapałam grype. Mam zapisane antybiotyki. Mam lezec :baffled:, ciekawe jak to zrobic przy moim małym. A co najciekawsze zakładac maseczke jak karmie małego i .... jak najmniej z nim przebywac :dry:.
nie wiem jak Ty to zrobisz-ciezko bedzie..:baffled: zycze powodzonka i szybkiego powrotu do zdrowka

Blizniaki super,ze bioderka u Niuni ok

Agacia82 kuruj sie bidulko,zdrówka życzę ;-)

dziewczyny gratuluje dłuższego macierzyńskiego ciesze sie razem z wami chociarz mnie to niedotyczy:tak::-)

Czesc dziewczyny

Czytam Was regularnie, ale nie bardzo mam czas cos pisac. Mąz juz wrócił do pracy, więc mam wiecej obowiązków do tego zaraził sie w pl grypą i przywiózł to cholerstwo tutaj. No i od wczoraj ja mam katar i kaszel, a Hania dzis dostała katarek. Latam więc nad nią z gruszką. Dobrze ze jest tak kochana ze nie protestuje. Tylko marudna strasznie dzis i mało śpi.

Fajnie ze jednak załapiecie sie na dłuższe macierzyńskie:-)

bliźniaki - :szok::szok::szok: Szalona kobieto, ja bym się tam kabli nie tykała :-D

Marzycielka a dlaczego mała się odwodniła?

czyli herbatki z kopru włoskiego nie dawac :szok: ?

Ja tez miałam bardzo złe doświadczenia z wodą koperkową, Jasiek bardzo źle na nią reagował i kolki się nasilały.

AGATKAS, OKRUSZKU - WIELKIE GRATULACJE DLA WAS!!! CZEKAMY NA WAS!

i wogule zaczyna mnie pobolewac brzuszek tak jak przed okresem!!!:szok::szok::szok: czy to mozliwe ze po 3 tygodiach moge juz dostac okres?????:baffled::baffled::baffled::baffled: dodam ze tydzien temu zakonczylam krwawic po porodzie:confused::confused:

Mnie się wydaje, że to raczej macica się obkurcza, stąd ten ból.

A propos zawijania w rożek do spania. Kiedys wpadł mi w ręce film instruktażowy o zawijaniu noworodków i niemowlaków w chustę, tak żeby rączki miały przy ciele. I faktycznie na tym filmie to bardzo uspokaja maluszki i pozwala im zasnąć. Nie wierzyłam, póki nie spróbowałam z Jasiem, a miał już wtedy ze dwa miesiące. Jak zaczęłam go na noc zawijać ciasno w chustę, to zaczął przesypiać dłużej w nocy. Teraz pryz Hani próbowałam, najpierw się buntowała trochę. Ale wczoraj ją zawinęłam i pierwszy raz przespała w nocy 5 godzin w kawałku, a u nas to rekord. Coś w tym chyba jest.

reklama
A propos zawijania w rożek do spania. Kiedys wpadł mi w ręce film instruktażowy o zawijaniu noworodków i niemowlaków w chustę, tak żeby rączki miały przy ciele. I faktycznie na tym filmie to bardzo uspokaja maluszki i pozwala im zasnąć. Nie wierzyłam, póki nie spróbowałam z Jasiem, a miał już wtedy ze dwa miesiące. Jak zaczęłam go na noc zawijać ciasno w chustę, to zaczął przesypiać dłużej w nocy. Teraz pryz Hani próbowałam, najpierw się buntowała trochę. Ale wczoraj ją zawinęłam i pierwszy raz przespała w nocy 5 godzin w kawałku, a u nas to rekord. Coś w tym chyba jest.

Czyli jak???:-(

Znalezione w sieci...

"Dłuższy urlop macierzyński będzie przysługiwał każdej kobiecie, która urodzi dziecko 19 grudnia i później. Jednak nie tylko te osoby skorzystają na zmienionych przepisach. Także matki, które w chwili wejścia w życie ustawy będą korzystać z tego urlopu, będą mogły być na dłuższym macierzyńskim."

Do góry