reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzwoneczka mnie tak w drugim tygodniu po porodzie bolala glowa ale tak bardzo ze tabletki malo co pomagaly :-:)-( teraz juz mi przeszlo:-:)-( ale ja mysle ze to moze po znieczuleniu:confused::confused::confused:

oj co do nadmiaru kilogramow to nawet mi nie mowcie:-:)-( przed ciaza wchodzilam w 36 a nawet w 34 i wszystkie ciuszki takie mocno dopasowane nosilam a teraz co wyciagam z szafy to wszystko zaciasne:-:)-( normalnie dola przez to dostaje:-:)-:)-( ale postanowilam ze nic sobie nie kupie nowego do ubrania dopuki nie wroce do wagi z przed ciazy:-D:-D:-D (oczywiscie nie licze butow czy torebek na ktorych punkcie mam fiola:-):-):-)) co do skory na brzuchu to cale szczescie zadnego rozstepu nie mam tylko faktycznie ta skora juz nie taka :-:)-( taka malo elastyczna:-:)-( jeszcze blada jestem teraz jak sciana :baffled: raz czy dwa razy w miesiacu przed ciaza chodzilam na solarium zeby troszke byc rumiana a teraz nie wiem kiedy pojde przez ta blizne na brzuchu:-:)-( wogule mam dola z powodu mojego wygladau:hmm::oo2::oo::frown::sad::sad::sad:

reklama
Mi rowniez :sorry2:
Mama mnie pociesza, ze po porodach tez miala tak jak ja teraz. A musze Wam powiedziec, ze moja mama ma naprawde swietna figure i zero cellulitu, wiec jakies nadzieje mam :tak:

A czy moge juz uzywac kremu na rozstepy???
Ollcia nie wiem czy mozesz uzywac krem na rozstepy ale wydaje mi sie ze tak, tylnie nie na piersi. Ja się smaruje balsamem palmers tym samym którym smarowałam sie w ciązy. Piersi nie smaruje niczym.

Ja nawet nie mam odwagi wejść na wagę :-(. Obawiam się, że w spodnie normalne nie wejdę. Zastanawiam się kiedy mi całkowicie zniknie ten brzuszek, który jeszcze mam:zawstydzona/y:.

tygrysek nie martw sie nie jestes sama, ja mam kilkanascie par spodni i wszystkie za ciasne, bo rozmiar 36 i mocno dopasowane zawsze. Średnio raz w tygodniu przymierzam spodnie , zaczynając od tych które przed ciążą były takie luźne bo i buuuu nie dopinam się, a te które były mi przez ciążą tak ładnie dopasowane zatrzymują się na udach.
Co do bladosci to ja juz sobie z tym poradziłam, poszłam na solarium, oczywiscie zakryłam piersi gruuuubą warstwą ciuchów :-D(reczniki jednorazowe, stanik i zwinieta bluzka na piersiach) :-D. I czuje sie o niebo lepiej.
A na uda nie patrze, bo mam doła.

Dziewczyny nie przesadzajcie przeciez nie bedziecie od razu po porodzie modelkami. Niektore z was sa 2 tyg po dopiero.
Co do spodni to ja przed ciaza jak wywalalam z szafy ciuchy ktorych nie nosze to zostawilam 49 par spodni- moj maz nie mogl tego przezyć. Teraz kupilam sobie 2 pary nowych a on mi wypomina ze mam juz 51 ale jakie 51 jak wchodze tylko w 4 :wściekła/y:

Acha, jeszcze co do kremu na rozstepy... Jesli bede z daleka omijala brodawki to moge uzywac na piersi, czy to jest absolutnie zakazane?

justine świetnie napisane :tak:

Ja Wam powiem ze tak jak po pierwszym dziecku nie myslalam o drugim przez 2 lata od porodu tak teraz strasznie brakuje mi brzuszka, juz mysle o tym ze jak Ksawi podrosnie to bedzie mi brakowalo takiego niemowlaczka. Niestety to juz moje drugie dziecko i jesli zdecydujemy sie na jeszcze jedno to ewentualnie za jakies 6-7 lat (zeby sie odmlodzic ;-)) ehhh co ja bede robila przez te lata jak moje maluchy pojda do szkoly?? ;-)

reklama
Dzwoneczka opuchlizna zeszła nawet nie wiem kiedy, ale spałam kilka dni z nogami w górze:-)

Marzycielka i Olcia wlasnie mialam wejsc na zakupy i poradzic sie czy ktoras juz zakupila jakis gorset lub pas. Ile po porodzie mozemy juz takich uzywac i moze ktoras moze jakis polecic bo kupila i jest solidny?

Do góry