reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

KANKIYA jak sie czujesz ja dzis bylam na ktg i nic nie wykazalo malemu za dobrze jest w brzuszku...zadnych skorczykow ale ma sie bardzo dobrze... na prod sie narazie nie zapowiada u mnie wiec chyba bede ostatnia grudniowa a moze 1 styczniowa mamusia :-D... wiec swieta spedze w dwupaku... :tak:
Landryneczko sa duze plusy, bo bedziemy sie jutro objadac czym popadnie bez zadnych ograniczen:-D:-D:rofl2: dzidzie wyjda kiedy przyjdzie na nie czas i tak ma byc:tak: super, ze maly ma sie bardzo dobrze to chyba najlepszy prezent na swieta:tak:

reklama
No to i na mnie czas przyszedł by się pochwalić :-):-):-)
Dziś o 12.58 na świat przyszła Zosia, dostała 10 pkt Apgar, waży 3000gr i ma 52 cm długości :-):-):-)

Po krótce napisze co i jak: rano o 8 się zjawiliśmy na porodówce, po puszczeniu wód i podłączeniu oksotycyny Kluska miała bolesne skórcze (troszkę się dowiedziałem na swój temat podczas bolesnych skurczy;-);-):-D:-D) o godzinie 12 lekarz zbadał Kluske i się okazało że szyjka się nie skraca wiec podjął decyzje o cesarce... Wszystko przebiegło w jak najlepszym porządku obie panie czują sie dobrze :-):-)

przeszczęśliwy Tata :-)

Dziś o 12.58 na świat przyszła Zosia, dostała 10 pkt Apgar, waży 3000gr i ma 52 cm długości :-):-):-)

Po krótce napisze co i jak: rano o 8 się zjawiliśmy na porodówce, po puszczeniu wód i podłączeniu oksotycyny Kluska miała bolesne skórcze (troszkę się dowiedziałem na swój temat podczas bolesnych skurczy;-);-):-D:-D) o godzinie 12 lekarz zbadał Kluske i się okazało że szyjka się nie skraca wiec podjął decyzje o cesarce... Wszystko przebiegło w jak najlepszym porządku obie panie czują sie dobrze :-):-)

Gratulki ogromniaste:-):-):-) dużo zdróweczka dla żonki i maleństwa;-);-)

W ten wieczór wracają do nas wspomnienia
Wpadamy w zadumę, w chwile wyciszenia
Nie każdy wtedy ma uśmiech na twarzy
Choć w duszy jak zawsze sobie marzy

Niech los wyczaruje dusz pojednanie
A czas wplecie do życia z bliskimi spotkanie
Niech wszystkich marzenia spełnione będą
By podzielić się opłatkiem i piękną kolędą

Niech Boża dziecina w domach zagości
Pełna ciepła, dobra i czułej miłości
Niech nam błogosławi w każdej minucie
By rozjaśnić nasze szare, codzienne życie
Na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia
i
Nowy 2009 rok
składam życzenia radosnych Świąt,
odpoczynku w zdrowiu i ciepłej rodzinnej atmosferze.
Kolejny zaś rok niech będzie czasem pokoju
oraz realizacji osobistych i zawodowych zamierzen;-)

Załączniki

• 3976.JPG
    3976.JPG
    72,2 KB · Wyświetleń: 23
Niech się spełnią wszystkie marzenia - te małe i te ogromne. By uśmiech na twarzy dodawał Wam wiary i nadziei na lepsze jutro. A gwiazdka z nieba przypominała Wam o rodzinie, znajomych oraz tych, którzy nie mają tyle szczęścia co Wy i są sami. Zdrowych wesołych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego 2009 Roku życzy...YOKA z rodzinką ;-)

ps. ogromne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych

Kluskawawa-gratulacje dla dumnego tatusia i pozdrowienia dla dziewczyn :-)

I przy okazji:

Cudownych spotkań rodzinnych,
pukania do drzwi,
przyjaznych twarzy,
dużo radości,
serdecznych objęć,
pocałunków,
szczęśliwych wspomnień,
aby Twoje Święta były właśnie tym czym powinny być –
odrobiną ciepła w środku zimy, światełkiem w powodzi zdarzeń,
piękną, magiczną chwilą w szarości codziennych chwil i spełnieniem marzeń.
A w Nowym Roku
Szczęścia, co radość daje,
Miłości, co niesie pokój,
Zdrowia, co rodzi wytrwałość,
Wiary, co nadzieję przynosi…

Tego wszystkiego Wam życzę kochane grudnióweczki :-)

Ja mam kryzys. Jasiek usypia tylko na rękach. Mój kręgosłup już wysiada. Teraz siedzę przed kompem i mam go na jednym ręku :baffled:
Co go odłożę do łóżeczka - 5 minut śpi i w płacz. Dziś się nawet nie wykąpałam i dopiero o 13 zjadłam śniadanie. :-(
Kochana, na początku tak bywa, ale niedługo bedzie lepiej, chociaz moja też lubi byc na rączkach i jedną ręką pisze na kompie, a na drugiej malutka leży.

SERDECZNIE GRATULUJĘ DUMNEMU TATUSIOWI I MAMUSI

Witam wszystkie mamuśki!
Melduję się po dłuższej przerwie- i muszę się pochwalić- mam już mojego skarba:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Michałek urodził się 15 grudnia o 8,55 przez cc ( szczegóły podam w odpowiednim wątku ( o ile mi mój król pozwoli ;-)), ważył 3150g i miał 54 cm, dostał 10 punktów:-)
GRATLUJĘ I DUZO ZdRÓWKA

Hejka! Zjawiam się na sekundke donieść uprzejmie, że:

ANOLI: HANIA JEST JUŻ Z NAMI. URODZIŁA SIĘ 00:33. WAŻY 3495 I 50 DŁUGA. DOSTALA 10 PUNKTOW JEST ZDROWA I ŚLICZNA.

Anoli - przeogromne gratulacje kochana!!
ANOLI, cieszę sie ze juz sie doczekałaś gratuluję z całego serca i zycze szybkiego powrotu do domku

" Informuje wszem i w obec ze dzisiaj o godzinie 4.50 przyszla na świat Alicja 3500kg i 50 cm dlugosci porod szybki, o 3 odeszly mi wody a w szpitalu bylam o 3.30 nacinali mnie i boli jak cholera ale teraz juz do przodu, pozdrawiam goraco. Buziaki Paola27"
No nareszcie sie doczekałaś, GRATULUJE.

Witam
Melduję iż Tomuś jest już ze mną w domku, urodzony 20.12.2008 o 16:40, waga 2900g długość 50cm. :-):-):-)
Porodu może nie będę Wam opisywać, bo nie chcę straszyć Tych w dwupaku, było minęło i dzidzia dostał 10pkt w skali Apgar.
Pozdrawiam
Gratuluję rozpakowanym w międzyczasie.
Gratuluję kolejnej mamusi grudniowej.

hejka! Zjawiam się na sekundke donieść uprzejmie, że:

anoli: Hania jest już z nami. Urodziła się 00:33. Waży 3495 i 50 długa. Dostala 10 punktow jest zdrowa i śliczna.

anoli - przeogromne gratulacje kochana!!

" informuje wszem i w obec ze dzisiaj o godzinie 4.50 przyszla na świat alicja 3500kg i 50 cm dlugosci porod szybki, o 3 odeszly mi wody a w szpitalu bylam o 3.30 nacinali mnie i boli jak cholera ale teraz juz do przodu, pozdrawiam goraco. Buziaki paola27"

witam
melduję iż tomuś jest już ze mną w domku, urodzony 20.12.2008 o 16:40, waga 2900g długość 50cm. :-):-):-)
porodu może nie będę wam opisywać, bo nie chcę straszyć tych w dwupaku, było minęło i dzidzia dostał 10pkt w skali apgar.
Pozdrawiam
gratuluję rozpakowanym w międzyczasie.

no to i na mnie czas przyszedł by się pochwalić :-):-):-)
dziś o 12.58 na świat przyszła zosia, dostała 10 pkt apgar, waży 3000gr i ma 52 cm długości :-):-):-)

po krótce napisze co i jak: Rano o 8 się zjawiliśmy na porodówce, po puszczeniu wód i podłączeniu oksotycyny kluska miała bolesne skórcze (troszkę się dowiedziałem na swój temat podczas bolesnych skurczy;-);-):-d:-d) o godzinie 12 lekarz zbadał kluske i się okazało że szyjka się nie skraca wiec podjął decyzje o cesarce... Wszystko przebiegło w jak najlepszym porządku obie panie czują sie dobrze :-):-)

przeszczęśliwy tata :-)

ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry