reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny ktore czuja juz ruchy powiedzcie czytylko ja czuje je tak słabiutko i zadko? :-( Załamuje sie i mam chore myśli jak czytam ze tak Was skopały, choc jestescie np. dopiero w 16tyg a ja koncze 18 i kurcze czuje takie leciutkie smyranie i to na dodatek tak bardzo zadko, wczoraj nie jestem pewna czy go czulam, czulam lekkie pykniecie ale niewiem czy to on, dzis tak samo:-(

reklama
Ja czuje od tygodnia ruchy, ale one są jeszcze bardzo delikatne. Inna sprawa, że przecież Kosmiciątko jest jeszcze maleńkie...

Co do szpitala, chyba zdecyduje się na Ujastek w Krakowie. Co prawda prywatny, ale porody są w nim bezpłatne. Podobno dobry jest też szpital Narutowicza.

Arlets, Myszqa Ale to Wasza pierwsza ciąża prawda? W pierwszej norma jest 20 tydzien, ja poczulam w 21tygodniu wiec macie czas jescze, nie przejmujcie sie.

Cyprysiowa, nie zadręczaj się, przecież jest tysiące przyczyn dla których możesz słabiej czuć synka, np. masz więcej wód płodowych i dzidzia ma większą swobodę, albo dzidzia jest z natury leniuszkiem... ja naprawdę mówię ci, szkoda nerwów, kup sobie to KTG domowe, bo się naprawdę męczysz i zamartwiasz, szkoda życia, twój synuś jest zdrowy i dobrze się rozwija, a odczuwanie ruchów jest bardzo subiektywne i nie możesz tego porównywać!!!

muszę wam powiedzieć, że w sumie to się cieze że mnie teściówka zamknęła, bo pewnie wyszłabym na dwór a dziś prawie 40 stopni i zemdlenie murowane, a tak spokojnie czytałm książkę przy otwartm oknie i odpoczywałam:-)
Dzisiaj z mężulnkiem mamy wolną chate bo teściowie wyjechali do córki to sobie pseidzimy razem...
Jesli chodzi o ruchy to zależy kiedy ja mam czasem tak że czuję , że się rusza bo to tak jakby mi się jakas cytryna w brzuszku turlała bardzo dziwne uzucie, ale jak leże wyprostowana, to czasmi czuję takie leciutkie kopnięcia:-)
Cyprysiowa spokojnie przypomnij sobie jak cie twój synuś w poprzedniej ciąży kopał, napewno nie było to od razu bardzo mocne:tak:
No i dziewczyny w ciąży kobieta wygląda jeszcze bardziej seksowanie niż przed tak mi mój mężuś powtarza:tak: a ja sobie myślę, że wolę być jeszcze kilka miesięcy gruba niż byc szczupła ale nie ieć okrunia w brzuszku:tak:więc buziki do góry i usmiechac się wtedy jesteśmy najpiękniejsze:-D

Okruszek Cypriana pierwszy kopniak był solidny, lezalam z talerzem na brzuch i tak kopnal ze talerz podskoczył, moze wczesniej czuam te delikatne ale nie myslalam ze to to a teraz czuje juz kilka tygodni ale cały czas takie lekkie ze czasem zastanawiam sie czy to napewno on.

reklama
Do góry