dzwoneczka
Fanka BB :)
Porod opisalam wlasnie dzisiaj;-)
A odnosnie pielegnacji pepuszka to kazali malutkiej przemywac jedynie czysta woda...
A napiszcie czy do kapieli maluszkow stosujecie jakies kosmetyki? Bo w UK dzidzi po urodzeniu nie myja a jedynie wycieraja.... I kapac tez mam przez 6 tygodni tylko w wodzie a po kapieli uzywam tylko oliwki z oliwek z apteki. I jeszcze moja malutka karmie butelka, pytalam poloznej czym mam ja przepajac, powiedziala ze niczym ,ze tylko mleko, ale malutka ma zaparcia wiec i daje jej herbatke koperkowa i rumiankowa..
My tez nic nie stosowalismy na pepuszek, w szpitalu powiedzieli ze gdyby cos nie bylo tak jak trzeba z pepuszkiem to przemywac przegotowana woda. No i odpadl nam po 5 dniach!!
dzwoneczka cos mi sie wydaje ze moja połozna nie powiedziała mi o wielu rzeczach, nawet nie spytała o birth plan. Mam nadzieje ze w pon. mi wszystko dokładnie wyjaśnią, boje sie tylko tego medycznego języka. Nie beda mieli łatwo bo nie zgodze sie na nic dopóki mi tego nie wyjasnia w zrozumiały dla mnie sposób
Misiówka kolejny raz dziekuje za kciuki:-)miło z twojej strony:-)
Anoli rzuc okiem na Twoje notatki ta 34 tyg to zolta kartka, i to jest pewnego rodzaju birth plan. Jesli chcesz to mozesz sobie przygotowac swoj i zabrac go ze soba, najlepiej znajdz z gotowymi pytaniami - wpisz w google.co.uk birth plan i tam ci pare stron wyskoczy...
A teraz Ci tylko poradze i nie odbierz mnie zle...nastaw sie pozytywnie.. To pomaga a jesli polozne zobacza ze chcesz wspolpracowac to i one sa milsze, a to w koncu Ty rodzisz)) Wszystko pojdzie swietnie zobaczysz!!