reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agatkas - super, że maleńka ładnie przygotowana, bedzie dobrze, lekarze też się czasem mylą, mam nadzieję, że szybko się zacznie!!

Bliźniaki - moja tez o dziwo nie płakuliłą dziś w wannie. A mleczarni to ja całą sieć chyba założę, hahaha.

Anoli - no wszystko fajnie, tylko, że cycki mnie tak bolą, że się dotknąć nie mogę, hihihi.

reklama
A mój mąz zauwazył ze dzis mi brzuszek opadł, mówi ze wczoraj byl duzo wyzej:-)ciesze sie bo są jakies widoki na poród:baffled: Ale martwi mnie to ze wkoło pępka brzuch jest jakis taki jakby siny i ciepły tylko w tym miejscu, macie tak może:-:)-:)-(

bliżniaki fajnie ze zagladasz do nas w wolnej chwili, pewnie nie masz zbyt wiele czasu dla siebie tymbardziej jest nam miło:-)

Misiówka o bólu nie pomyslałam:baffled:przez brak doswiadczenia oczywiscie:baffled:wybacz:baffled:

ale mnie deprecha zlapala,wrrr..dwanascie dni po terminie,kazdy dzien jest miesiacem,okrutne to czekanie,mozna by przespac,ale bezsennosc rowniez doskwiera:baffled:badz madry czlowieku i pisz wiersze:baffled:

xpatrysiax ty miałas robione te odzielenie bieguna dolnego, mozesz cos wiecej napisac jak to sie odbywa i czy sa jakies zagrozenia, powikłania, cokolwiek co lekarz o tym ci mowił:baffled:

Witam wszystkie Mamusie :-)

anoli, lekarz do samego końca nie mówił mi, co będzie robił, ale mam do niego zaufanie i zgodziłabym się prawie na wszystko. Zabieg polega na tym, że lekarz palcami oddziela dolny biegun pęcherza płodowego od ściany macicy, czyli po polsku-grzebie Ci paluszkami w pochwie :-D Zabieg nie jest przyjemny, ale da się wytrzymać. Powikłaniem może być pęknięcie pęcherza. Warunkiem do zrobienia zabiegu jest rozwarcie na 1 palec i brak problemów z łożyskiem.

reklama
Do góry