reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cyprysiowa nieciekawa sytuacja goscie was zameczą, a szczególnie synek to przezyje oby szybko wyjechały:tak:

Misiówka to tylko pozazdroscic pokarmu, mała pewnie bedzie ładnie przybierac,no i to zawsze jeden kłopot mniej:tak::-)

Natalkaa teraz miałam wizyty co tydzien, ostatnią miałam wczoraj i teraz mam sie zgłosic do szpitala w poniedziałek. Do tej pory miałam wizyty tylko u połoznej w przychodni i nic mi nie robili ani ktg ani badania gin. Nic tez na wywołanie typu masażyk czy odzielenie tego bieguna mi nie zaproponowano:baffled: Badanie gin bede miała napewno w poniedziałek-tyle wiem a jak bedą wywoływac to sie okaze:confused:
Tez czytałam o tym odzieleniu bieguna i ja raczej sie nie zgodze nie ufam im:no: A dlaczego ty chodzisz do lekarza a nie połoznej?

reklama
xpatrysiax ty miałas robione te odzielenie bieguna dolnego, mozesz cos wiecej napisac jak to sie odbywa i czy sa jakies zagrozenia, powikłania, cokolwiek co lekarz o tym ci mowił:baffled:

Anoli ja tez caly czas chodzilam do poloznej w przychodni, ale dzisiaj dlatego, ze juz po terminie mialam wizyte w szpitalu z lekarzem i jutro tez mi bede miala z lekarzem a w poniedzialek tam juz na tym oddziale co sie rodzi bede miala to odklejanie bieguna czy cos. A Ty przez cala ciaze nie mialas wizyt w szpotalu bo mi usg robili w szpitalu i ten triple test tez. A tak wogole to te moje skurcze staja sie troche bolesne wiec nie wiem czy to wszystko bedzie pottrzebne bo moze jeszcze dzis pojade na porodowke :happy::happy:

Dziewczyny, mam nadzieje ze Wasze porody same sie zaczną, bez żadnego wywoływania czy oddzielania bieguna i innych cudów.

A moje maleństwo przespało dzisiaj kąpiel:-D. zawsze płacze i nie za bardzo lubi się kąpać. A dzisiaj sobie smacznie spała, ale zaczęła sie krecić popłakiwać, no to ja szybko naszykowałam kąpiel, bo już dość późno, a ona sobie dalej przysnęła i spała nawet w wannie, rozkraczona jak żaba, śmieszny widok. Obudziła sie dopiero jak ją smarowałam oliwką, potem pojadła i znów śpi, chłopaki też śpią, a ja popijam sobie gorącą herbatkę z soczkiem malinowym.
Zaraz tez psadam sie kąpać i spać, bo nie wiadomo ile pobudek mnie dziś czeka;-)

Mam nadzieję, ze jak ja bede sobie spała w najlepsze, to kilka z Was sie w tym czasie rozpakuje:-)
Dobrej nocki

Anoli ja tez caly czas chodzilam do poloznej w przychodni, ale dzisiaj dlatego, ze juz po terminie mialam wizyte w szpitalu z lekarzem i jutro tez mi bede miala z lekarzem a w poniedzialek tam juz na tym oddziale co sie rodzi bede miala to odklejanie bieguna czy cos. A Ty przez cala ciaze nie mialas wizyt w szpotalu bo mi usg robili w szpitalu i ten triple test tez. A tak wogole to te moje skurcze staja sie troche bolesne wiec nie wiem czy to wszystko bedzie pottrzebne bo moze jeszcze dzis pojade na porodowke :happy::happy:

Natalkaa to jest jakies chore,ze bylas w szpitalu i nawet rozwarcia ci nie sprawdzili. Ja w sumie tez tylko na usg byłam w szpitalu, a tak to zawsze w przychodni.A triple testu nie miałam:no:chyba ze o tym nie wiem:no:
Trzymam więc kciuki za skurcze:-):-):-)ja tez mam od wczoraj ale mało bolesne:-( nigdy nie myslalam ze bede sie modlic zeby bardziej bolało:-D:-D:-D

Melduję się po wizycie! Mała grzecznie leży główką do dołu. Szyjka mi się nie skróciła nawet o pół milimetra :( :( Lekarz powiedział że mam się nie nastawiać, że urodzę przed terminem:( i umówił mnie na wizyte na 30 grudnia czyli dzień po terminie. Zbadał mi przepływy i serducho sprawdził i stwierdził że wszystko jest idealnie, nie ma żadnych zagrożeń i mam sobie spokojnie czekać... ehhhh...
Tylko skąd brać siłę i cierpliwość. Pozbawił mnie chłop resztek złudzeń:)

reklama
Do góry