reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

hej mamuski :-):-):-):-)

wlasnie wrocilam ze szpitala od kardiologa i dzieki Wam kochane chyba wszystko jest ok, lekarz nie widzi zadnych zaburzen w serduniu mojej Bianeczki:-):-):-):-) mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzi ok
Dziekuje Wam wszystkim za mile slowka;-);-);-)
a teraz pedze nadrabiac zaleglosci , bo wczoraj bylam do niczego:-)

hmmm ktora nastepna w kolejce na porodowke??:-D:-D

reklama

wlasnie wrocilam ze szpitala od kardiologa i dzieki Wam kochane chyba wszystko jest ok, lekarz nie widzi zadnych zaburzen w serduniu mojej Bianeczki:-):-):-):-) mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzi ok

Widzisz Kochana trzeba wierzyc forumowym ciotką jak mówią że wszystko bedzie OK :-)

Póki co następna w kolejce jest Anoli. Ale się nie spieszy :rofl2::-D

Kankiya ogromnie się ciesze,ze wszystko z malutka w najlepszym porzadku....widzisz nie ma się co na zapas martwic:*:*:*;-):-);-):-);-)

Dziewczynki!!Kiedyś była tu mowa o okładach z mocnej kawy na krocze, czy ktoś mi może przypomnieć o co chodzi?????pliiiizzzz

Okłady na krocze z mocnej, parzonej kawy uelastyczniają krocze, siedzi się na takim nasączonym kawą podkładzie jakieś 15 min. Ale to nie przyśpiesza porodu, tylko właśnie uelastycznia.

kankiya - super, że z Bianeczką wszystk dobrze!!!

Witam czwartkowo:-)

Właśnie wróciłam od położnej i już wiem jak to bedzie dokładnie wygladać w sobotę.

Przyspieszenie porodu ma polegać na masażu szyjki i podaniu żelu przyspieszajacego jej rozwieranie. Jesli to nie poskutkuje to będą przebijać pęcherz płodowy i podawać oksytocynę.
Powiedziała że jeśli w sobotę nie urodze to do poniedziałku na pewno bedzie juz po.
Strasznie sie boję no ale nic co ma być to będzie:-)

Witam

dziewczyny wybaczcie ale nie nadrobie co napisałyście, my czujemy się dobrze ale jestem sama więc brakuje mi troche czasu.
Wczoraj byłyśmy na kątroli i doktor pochwalił że wszystko dobrze, doradził jak karmić i itp. Mała jest aniołkiem, jest bardzo spokojna.

gratulacje wszystkim rozpakowanym mamusiom!!!!!!!!!!!

reklama
leki moze dlatego masz brac dluzej ze twoja szyjka juz nie trzyma i chca zebys dotrwala do 39 tygodnia zeby dzidzia byla gotowa
Tygrysku moze masz racje, tylko jak w 39 tyg przestane brac fenka i i mnie tak przytrzyma jeszcze dwa tyg bez skurczy:baffled::baffled::no: bo fenoterol moze zatrzymac akcje porodowa:no: ach nie mysle juz na przod ,bo zwariuje:-)

DZWONECZKO WIELKIE GRATULACJE I DUZO ZDROWECZKA DLA WAS;-);-)
Marzycielko a skad smutny nastroj u Ciebie? Jutro jedziesz do ukochanych Starachowic, wiec prosze mi sie usmiechac;-)
MADZIENKA NAM SIE ROZPAKOWALA?? ALE PRZEGAPILAM, BUZKI KOCHANA I ZDROWECZKA, TRZYMMAY KCIUKI ZA MALENSTWO

Kaja i Blackwizard
-witajcie:-):-):-)
Mamuska2008 nic tylko pozazdroscic figurki, skoro ludzie nie zauwazyli , ze jestes w ciazy:-)
Anoli lepiej skasuj suwaczek , bo szkoda Twoich nerwow;-)i nie blokuj kolejki:-D:-D
Kana dziwnie z tymi twoimi bolami:baffled: najpierw sie naciepisz i ludzisz, ze juz sie zaczyna akcja a one pozniej przechodza- o co tu chodzi:no: wspolczuje
Zapominajko daj znac po wizycie
Dorotko dziekuje za komplement, ale to imie dalej dzieli mnie i mojego B, bo jemu sie nie podoba:-( a ja odkad wyszedl mi test pozytywnie wiedzialam, ze bede miala coreczke Bianeczke i nie jestem w stanie zmienic, tym bardziej , ze moj B mial wymyslec imie dla chlopca, wiec chyba sparwiedliwie:-D:-D

Dzieki kochane dziewuszki nastepnym razem bede bardziej wierzyc forumowym cioteczkom i nie bede sie na zapas stresowac:-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry