reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dzwoneczka Gratulki!!!!!!!!

Hej dziewczynki!!!
Ja nadal spakowana cholercia jak prezent na świeta:baffled: :-)

Jak to dobrze, ze mam babcię moją - powiedziała mi dziś, ze nie będzie grabic liści na ogródku, że zostawi to dla mnie i mam ja to jutro zrobic :-) i moze w sobotę urodzę :-D

Marzycielko jak patrzę na zdjęcia Oliwki to się normalnie nadziwic nie mogę, że to już trzy tygodnie :-)
Ciekawe jak tam Yoka sobie radzi? Coś się długo nie odzywa :confused:

wyglądam jak kloszard :rofl2: ide sie okąpać i włosy umyć !

Ja też się ide ogarnąc bo wyglądam tak, że pewnie mogłybyśmy siedziec obok siebie na ławce w parku z dobrym winkiem w ręku :rofl2:

Dorotka z tego co pamietam to robiło sie kawusie..moczyło podpaske i nasiadówka :p ale moge sie mylić..bo pamięć czasami mi zawodzi :p
Marzycielko-już pomysl ze juz jutro wyjazd i pozytywnie bo sobie odpoczniecie :)

a mnie choolera pospac nie dali..ja tu do drzemkii i co przysypiałam to najpierw domofon,później Babcia ze w zielarskim są liście i owoe malina le ze to jest do kapieli :/ a herbatki nie ma tylko jakaś mieszanka z malin..to juz jej powiedziałam zeby chociaż to wzięła...noo ja tez mam nadzieje na ten weekend :) aleeee nadzieja matka głupich hihi

Dorotko z tego co pmiętam, trzeba zaparzyć mocna kawę (sypaną chyba), taką z 4 łyżeczek. Nasączyć wkładkę i normalnie ją "założyć". W takim kawowym opatrunku ok 20 min. Kawa nie musi być ciepła. Podobno wpływa to na rozciągliwość krocza.

Dziewczynki!!Kiedyś była tu mowa o okładach z mocnej kawy na krocze, czy ktoś mi może przypomnieć o co chodzi?????pliiiizzzz
Dorotka chodził o to,ze zaparza sie dośc mocna kawe.... nastepnie jakies gaziki czy waciki moczy w niej, oczywiscie jak troszke ostygnie i robi okłady na krocze...to podobno uelastycznia skóre....

a ja o tym nie słyszalam... ani nie czytałam... widać jesteście kopalnią wiedzy z której można co nieco wydobyć... :)
Ale ja chyba jednak nie będę tego testować... na razie cierpliwie jeszcze poczekam bo mało mi zostało... jak każda mam nadzieję że może w końcu dziś... czego sobie i Wam życzę a na porodówce to już będzie co ma być, bo w 3 dni już się i tak nic nie zwojuje.

reklama
Wielkie dzięki!!!! Wiedziałam, że na Was zawsze można liczyć.
Ola2in1 te liscie malin - to zwykłe rozdrobnione suszone liście - ja je kupuję pod nazwą "liście" a nie "herbatka z liści" w moim zielarskim są i pakowane i takie na wagę. Więc pewnie ta mieszanka to lepsze niż nic.
A ja jak parzę to do smaku dodaję sok z malin:-)wtedy staje się zdatne do picia

Do góry