tygrysek82
Fanka BB :)
dzwoneczka ogromne gratulavje!!!!!!!!!!!!!!!!!!1!!!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny! Nikodem urodzil sie o 19:30 wazy 3900 i ma 47 cm wzrostu! Dostal 10 punktow w skali Apgar.
Porod ekspresowy! Juz jestesmy w domku!!!:-):-):-)
ejj dziewczynki....gdzie wy sie podziewacie??
a mi odeszła ciut większa ilość czopu i nawet był ciut zabarwiony haa i humorek sie poprawił
Witam !
Codziennie do was zaglądam i was podczytuje ale na pisanie to poprostu nie mam siły:-(
Dzisiaj czuję się lepiej dlatego postanowiłam się odezwać.
Zostało mi 8 dni do cesarki i trochę się stresuję tym,nawet mi się co noc śni jak mi znieczulenie wbijają - tylko nie wiem dlaczego w brzucholek :-(
Pogode mamy śliczną ale c z tego jak siły brak.
WOGÓLE TO GRATULKI DLA NOWO ROZPAKOWANYCH MAMUSIEK :-)
Dziewczyny! Nikodem urodzil sie o 19:30 wazy 3900 i ma 47 cm wzrostu! Dostal 10 punktow w skali Apgar.
Porod ekspresowy! Juz jestesmy w domku!!!:-):-):-)
justyna - wcale ci sie nie dziwię, że nie wzięłaś tych tabletek! Też bym tak zrobiła. Pierwsze słyszę, żeby przy zastoju przepisywać takie tabletki A próbowałaś kochana okładów z liści białej kapusty (chłodzi się je w zamrażalce, następnie rozklepuje i przykłada do piersi). Jak mialam nawał przy Jasku to bardzo mi pomagało. Można też masować miejsce zastoju, og=kładać lodem, no i dzieciaczka przystawiać często.
.
Justyna a ja słyszalam o takim sposobie: nasmarować pierś oliwką albo kremem (czymś tłustym), namoczyć np. pieluche tetrową w 70% spirytusie (to możesz sobie zwykły spirytus rozcieńczyć 4do3 z wodą) i przyłożyć to do piersi tak na 15-20 min i na koniec ręką odciągnąć troche pokarmu. I to tak za 2-3 godzinki powtórzyć. Nie wiem na ile skuteczne ale sposób jakiś jest.