reklama
tygrysek82
Fanka BB :)
AGATKAS mam skrot inny z 30 tygodnia , UMB A PI =1,37 ; MCA PI= 2,85 ; prawidlowa ilosc plynu owodniowego
Witam
Ja na usg byłam w poniedziałek, bolało jak cholera, doktorek chyba zapomniał, że ma doczynienie z żywą osobą, ale podobno najlepszy. O przepływach mam napisane : "Przepływy w AU w granicach normy"
Tomuś waży już 2900g +/- 300g :-) Wizytę mam na 18.12 ale moja Gino powiedziała, że możliwe że się spotkamy wcześniej na rozwiązanku.
Ja na usg byłam w poniedziałek, bolało jak cholera, doktorek chyba zapomniał, że ma doczynienie z żywą osobą, ale podobno najlepszy. O przepływach mam napisane : "Przepływy w AU w granicach normy"
Tomuś waży już 2900g +/- 300g :-) Wizytę mam na 18.12 ale moja Gino powiedziała, że możliwe że się spotkamy wcześniej na rozwiązanku.
tygrysek82
AGATKAS ZNALAZLAM TEZ S/D Z 30 TYGODNIA tylko mam dwa rozne s/d przy roznych zdieciach
tygrysek82
przy jednym mam PSV 60.63CM/S
EDV 6.22CM/S
MNV 19.08 CM/S
RI 0.90
S/D 9.75
PI 2.85
HR 1.49bpm
przy drugim
PSV-44,31CM/S
EDV- 10.88CM/S
MNV- 24.48CM/S
RI-0.75
S/D- 4,08
PI- 1,37 HR 154bmp
kurcze czarna magia jak dla mnie nie zwracalam nigdy na to uwagi ale lekarz zawsze mowil ze wszystko ok wiec nie dociekalam. a takie zapiski mam tez przy wczesniejszych usg
EDV 6.22CM/S
MNV 19.08 CM/S
RI 0.90
S/D 9.75
PI 2.85
HR 1.49bpm
przy drugim
PSV-44,31CM/S
EDV- 10.88CM/S
MNV- 24.48CM/S
RI-0.75
S/D- 4,08
PI- 1,37 HR 154bmp
kurcze czarna magia jak dla mnie nie zwracalam nigdy na to uwagi ale lekarz zawsze mowil ze wszystko ok wiec nie dociekalam. a takie zapiski mam tez przy wczesniejszych usg
M
marzycielka
Gość
Czesc dziewczyny ))
A teraz historia z tych niemozliwych do uwierzenia a prawdziwych (niestety)!!!!
Jak moze niektore z was pamietaja , jutro mialam miec cesarke . Tutaj zwyczaj jest taki ze na dzien przed zabiegiem trzeba oddac krew do zbadania, inaczej moga nawet przelozyc cesarke Wiec grzecznie przyszlam dzisiaj na pobranie krwi a tu nagle doktor chce ze mna porozmawiac. A wiec chodzi o to ze oczywiscie zrobia mi cesarke ale dopiero po pobraniu wod plodowych z mojego brzucha. Dlaczego pytam ? O Boze ?Co sie stalo? A oni mi na to ( UWAGA!!!!)..........poniewaz mam date cesarki o 2 dni wczesniej niz ustawowo robia i w takim wypadku musza sprawdzic czy plucka dziecka sa dojrzale ,ale juz 2 dni pozniej (czyli w poniedzialek)gdybym miala date cesarki to juz nie trzeba byloby robic biopsjii bo ustawowo plucka sa juz rozwiniete!!!! No K...A, bo juz inaczej nie moge powiedziec. Teraz jeszcze lepiej, ryzyko jest takie ze przebija mi wody plodowe badz "szansa" ze nakluja dziecko, bo juz malo miejsca w brzuchu!!!
Moja odpowiedz byla jedna , prosze mi przelozyc date cesarki. Przelozyli mi na srode i wtedy juz z marszu mi ja zrobia, o ile wczesniej przez nich do wariatkowa nie pojade
o matko ale Cię wymęczą!!!
jestem jeszcze bardziej załamana....
jutro do domu..,tylko jeszcze dzis jakies badanko.....bedę rodzic siłami natury jeżeli podczas porodu nie będzie komplikacji z moimi dusznościami...
zła ale to bardzo zła wiadomość :[ lekarz powiedział ze nie mam co liczyc na wczesny poród,bo te leki na astme zakłócają skurcze...kuźwa jeszcze się okaże że przenosze i spędzimy swieta w szpitalu....boshee od jutra 3 razy dziennie bedę sie bujac na spacery..i to w dosyc szybkim tempie...kilka razy dziennie będziem sie z mężem seksić......na głowie będę stawać żeby tylko nie przenosić :[
No to teraz pracuj z mężusiem i popędzaj dziecię;-)
Witam wszystkie mamusie :-)
My wczoraj byliśmy u gina i wyniki super KTG książkowe tylko na koniec USG zrobił i się podłamaliśmy bo Zośka ma powiększony żołądek, także coś z jelitami i powiększony pęcherz i sami nie wiemy jak to ugryźć. Niby nie ma tragedii bo mamy tylko kontrolnie zrobić dodatkowe USG, ale mnie stres złapał a Kluska pochlipuje cały czas...:-( Spotkała się któraś z was z czymś takim?:--(
Mam nadzieję, że po dzisiejszym USG poprawią Wam się humorki;-)
Wyściskaj Kluskę ode mnie ;-)
Paola do mnie napisała:
"Dziewczyny jadę do szpitala... mam biegunkę i wymioty od samego rana - już nie mam siły"
Zaraz do niej napisze może dowiem się coś więcej.
upsss czyżby tak poród się zaczynał :-)
A teraz relacja z mojej wizyty wczorajszej:
Mała wazy ok. 3kg i na oko wszystko w jak najlepszym porządku, posłuchaliśmy serduszka, leży główką w dół tak jak powinna. I tyle Nawet się nie dowiedziałam czy coś już mi się z szyjką dzieje czy nie. Zapisał mnie na za dwa tyg, a jakby się coś działo ze skurczami itp. no to już na porodówkę Położna powiedziała że teraz to już moge rodzić
Miałyście robione badanie przepływów i ilości wód płodowych?? Bo nigdzie nie umiem znaleźć norm, a zrobił mi wczoraj takie badanie.
No to dobrze, że wszystko jest ok :-)
Witam
Witaj serdeczenie:-):-)
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Tygrysku dzięki! Ja też sie w tym gubię Niby powiedział że wszystko ok więc może po prostu nie będe sie tym przejmować. Aaa i jeszcze napisał mi wynik testu Manninga - 8pkt. To ponoć taka skala jak Apgar tylko dla płodu.
justyna
hej !!!!!
co za ludzie !!!! Ale lepiej moze odczekać !
Trzymajcie sie dziewczyny !!!
Renia i Ewushka nie dajcie sie !!!!!
ja miałąm w spzitalu wiec guzik wiem z tego oprócz tego ze mi powiedziałą lekarka prawidłowe przepływy i prawidłowa ilość wód !
spadam cos ogarnąć i porobić póki mała śpi !!!
Czesc dziewczyny ))
A teraz historia z tych niemozliwych do uwierzenia a prawdziwych (niestety)!!!!
Jak moze niektore z was pamietaja , jutro mialam miec cesarke . Tutaj zwyczaj jest taki ze na dzien przed zabiegiem trzeba oddac krew do zbadania, inaczej moga nawet przelozyc cesarke Wiec grzecznie przyszlam dzisiaj na pobranie krwi a tu nagle doktor chce ze mna porozmawiac. A wiec chodzi o to ze oczywiscie zrobia mi cesarke ale dopiero po pobraniu wod plodowych z mojego brzucha. Dlaczego pytam ? O Boze ?Co sie stalo? A oni mi na to ( UWAGA!!!!)..........poniewaz mam date cesarki o 2 dni wczesniej niz ustawowo robia i w takim wypadku musza sprawdzic czy plucka dziecka sa dojrzale ,ale juz 2 dni pozniej (czyli w poniedzialek)gdybym miala date cesarki to juz nie trzeba byloby robic biopsjii bo ustawowo plucka sa juz rozwiniete!!!! No K...A, bo juz inaczej nie moge powiedziec. Teraz jeszcze lepiej, ryzyko jest takie ze przebija mi wody plodowe badz "szansa" ze nakluja dziecko, bo juz malo miejsca w brzuchu!!!
Moja odpowiedz byla jedna , prosze mi przelozyc date cesarki. Przelozyli mi na srode i wtedy juz z marszu mi ja zrobia, o ile wczesniej przez nich do wariatkowa nie pojade
Zreszta widzicie jak Renia sie z nimi meczy, takie czeste ma skurcze a kazali jej siedziec w domu................ameryka:-(A z dobrych wiadomosci to to, ze bede mogla wam przekazac co i jak u renii i jej dzieciaczka
Ide spac bo jestem psychicznie wykonczona, trzymajcie sie brzuchatki i do jutra.
co za ludzie !!!! Ale lepiej moze odczekać !
Trzymajcie sie dziewczyny !!!
Renia i Ewushka nie dajcie sie !!!!!
A teraz relacja z mojej wizyty wczorajszej:
Mała wazy ok. 3kg i na oko wszystko w jak najlepszym porządku, posłuchaliśmy serduszka, leży główką w dół tak jak powinna. I tyle Nawet się nie dowiedziałam czy coś już mi się z szyjką dzieje czy nie. Zapisał mnie na za dwa tyg, a jakby się coś działo ze skurczami itp. no to już na porodówkę Położna powiedziała że teraz to już moge rodzić
Miałyście robione badanie przepływów i ilości wód płodowych?? Bo nigdzie nie umiem znaleźć norm, a zrobił mi wczoraj takie badanie.
ja miałąm w spzitalu wiec guzik wiem z tego oprócz tego ze mi powiedziałą lekarka prawidłowe przepływy i prawidłowa ilość wód !
spadam cos ogarnąć i porobić póki mała śpi !!!
kana161
Mama "terrorystek" :P
Ja już ładnie mięsko przygotowałam i zaraz bede obiła gulasz po chińsku.....:}
A tak poza tym to dzisiaj w odwiedzinki przychodzi do mnie tatuś ze swoja panią...chyba chcą nam mikołaja wcześniej przynieść hahahha
Babeczki jak tam wasze humorki w ogóle???
A tak poza tym to dzisiaj w odwiedzinki przychodzi do mnie tatuś ze swoja panią...chyba chcą nam mikołaja wcześniej przynieść hahahha
Babeczki jak tam wasze humorki w ogóle???
reklama
M
marzycielka
Gość
Mój humorek ok i babyby blues zaczyna odchodzić w zapomnienie choć czasami daje o sobie znać
A moja Małą jutro tez odwiedzi Mikołaj:-)
Przyniesie jej ślicznego Misia jej wielkości , body i skarpeteczki takie słodkie :-)
A teraz siedze przy kompie i ona ze mną w nosidełku Chicco , które wczoraj zakupiliśmy :-)
Zajebista sprawa.
Mała usnęła a ja mam dla Was czas . A , ze już pół miesiąca ma to zaczyna coraz dłużej czuwać czyli musze ją zabawiać , gadać do niej itp.
A na Gwiazdke dostanie matę edukacujną od dziadków to będziemy miały zajęcie ;-)
A moja Małą jutro tez odwiedzi Mikołaj:-)
Przyniesie jej ślicznego Misia jej wielkości , body i skarpeteczki takie słodkie :-)
A teraz siedze przy kompie i ona ze mną w nosidełku Chicco , które wczoraj zakupiliśmy :-)
Zajebista sprawa.
Mała usnęła a ja mam dla Was czas . A , ze już pół miesiąca ma to zaczyna coraz dłużej czuwać czyli musze ją zabawiać , gadać do niej itp.
A na Gwiazdke dostanie matę edukacujną od dziadków to będziemy miały zajęcie ;-)