reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Bardzo wam mamusie dziękuje za słowa wsparcia. Chyba dla spokojności ducha dziś sie wybierzemy na jakieś kontrUSG do innego lekarza bo i ja wewnętrzne spięcie mam cały czas...

Jeśli ma to Was uspokoić to ja bym się jak najbardziej wybrała żeby to sprawdzić u innego lekarza!

Ewushka - ale numery Ci robią!!!!

Renia - trzymam kciuki!!!!

Paola do mnie napisała:
"Dziewczyny jadę do szpitala... mam biegunkę i wymioty od samego rana - już nie mam siły"

Zaraz do niej napisze może dowiem się coś więcej.

reklama
:-)hahha ja tez Tygrysku na raty rozkladam moja akcje dzisiejsza narazie golnelam sie w miejscach intymnych ohhh odrazu lepiej sie cuzje heheh ale ciezko bylo :p a teraz odpoczywam i zabieramy sie z anozki bo sa strasznie zarosniete hehehe :-):-)

A teraz relacja z mojej wizyty wczorajszej:

Mała wazy ok. 3kg i na oko wszystko w jak najlepszym porządku, posłuchaliśmy serduszka, leży główką w dół tak jak powinna. I tyle:) Nawet się nie dowiedziałam czy coś już mi się z szyjką dzieje czy nie. Zapisał mnie na za dwa tyg, a jakby się coś działo ze skurczami itp. no to już na porodówkę:) Położna powiedziała że teraz to już moge rodzić:)

Miałyście robione badanie przepływów i ilości wód płodowych?? Bo nigdzie nie umiem znaleźć norm, a zrobił mi wczoraj takie badanie.

Witajcie kochane;
widzę, że wczoraj nie próżnowałyście:-)

Zapominajka wiesz na co my na wczesach złapalismy myszke.....NA WOREK Z CHLEBEM.... hahaaha

Dobre!:-D

Zapominajko rozbawiłaś mnie z tymi myszami, a ty przecież masz kota:-D:-D, tylko uważaj bo jak nie jest przyzwyczajony do mysiego mięska to może mieć zatrucie pokarmowe tak jak moja.... dwa dni biedulke męczyło:-D:-D:-D:-D.

Kochana ja mam w tomu TYGRYSA ŚRODKOWOEUROPEJSKIEGO;-). On ma poważniejsze rzeczy do roboty, niż uganianie się za myszką:-D (głownie spanie mam na myśli).

Ola2in1
Ty to ale masz przeboje w tym szpitalu! Wytrzymaj jeszcze troszkę.

Cześć dziewczynki.

My z Olkiem już w domku. Nie nadrobię już tego, co straciłam, więc gratuluję wszystkim rozdwojonym Mamusiom :-)
Nie napiszę za dużo, bo Olek właśnie się budzi i potrzebuje cycusiów mamusi :-D

Witaj :-)

Ok miłe panie jutro ide do szpitala i będą mi wreszcie wywoływali poród, jade na 8 rano czyli na 2 waszego czasu, także pewnie przed wyjazdem się odezwę. Nie wiem jak Was powiadomie bo ja nie mogę do Polski wysyłać sms-ów i z Polski nie dostaje sms-ów a Ewushka też jutro ma poród, jeśli mój będzie miał głowe to Was powiadomi, zobaczymy:-).

NARESZCIE!
Trzymam kciuki

Ewushka przykro mi, że się zestresowałaś.

I mam jeszcze wieści od edee, bo pisałam do niej wczoraj, bo już się martwiłam, że się tak nie odzywa długo.
Napisała tak:
Jakoś powoli i ciężko dochodziłam do siebie po tym cięciu. Dużo kroplówek i rana dawała mi popalić. Teraz jest dużo lepiej. W sobotę albo w niedzielę wychodzimy. Aha, sutki mam obolałe, ale pokarm jest.

Więc czekamy na edee i Alanka :tak:
Współczuję, życzę szybkiego powrotu do formy.

Kluskawawa miałam ci odpisać, ale widzę, że dziewczyny mnie uprzedziły:-D.
Wszystko będzie dobrze, nie martwcie się na zapas.

A teraz relacja z mojej wizyty wczorajszej:

Mała wazy ok. 3kg i na oko wszystko w jak najlepszym porządku, posłuchaliśmy serduszka, leży główką w dół tak jak powinna. I tyle:) Nawet się nie dowiedziałam czy coś już mi się z szyjką dzieje czy nie. Zapisał mnie na za dwa tyg, a jakby się coś działo ze skurczami itp. no to już na porodówkę:) Położna powiedziała że teraz to już moge rodzić:)

Miałyście robione badanie przepływów i ilości wód płodowych?? Bo nigdzie nie umiem znaleźć norm, a zrobił mi wczoraj takie badanie.

Agatkas to super, że malutka gotowa, pozostaje tylko czekać.
Ja tych badań chyba nie miałam, a jeśli miałam to o tym nie wiem, ale gdzieś czytałam, że one tylko w razie jakichś problemów sa wykonywane.

Misiówka ja widzę, że ty masz ściśle określone kiedy możesz urodzić:-D.

Ja mam po wczorajszym leżakowaniu taki bałagan w domu, że płakać mi się chce na sama myśl o sprzątaniu.
Żeby było śmieszniej psica mi linieje i mimo wyczesywanie 2x dziennie futro jest dosłownie wszędzie.
Mężuś zaproponował wypychanie poduszek futrem:-D.

Dzien Dobry Kochane

Wpadlam tylko sie przywitac:)) Humor ok, choc zazwyczaj trzyma sie mnie lepszy wiec z wrazenia pomyslalam ze odwiedze fryzjera:)))

Ewuchka - pierwszy raz slysze o czyms takim!! Trzymam kciuki kochana.

Kluskawawa mnie tez juz pare razy lekarze przestraszyli ryczalam jak glupia, i co? Na darmo! Glowa do gory.

Renia - kciuki zacisniete juz od wczoraj!

Krasek, nie pojecia jak wygladaja saczace sie wody, ale zdaje sie ze Cyprysiowa (chyba!) mowila, z jak sie sacza to niezaleznie od pozycji. Moze to pecherz niewyrabia?

Pozdrawiam Was serdecznie i milego dnia zycze. Odezwe sie pozniej PA!
:-):-)

no my już jesteśmy po badaniu ktg i usg...całe ktg mały hrabia przespał :-D dopiero na usg sie obudził i zaczął kopać w aparaturę i świecić klejnocikami :rofl2:
jejuu takie szczegółowe badania ze szok..przepływ wód plodowych nawet mi zrobili..az sie lekarz który robil usg dziwił na cholere im to...a ja az sie zaczęłam martwić po co na co tyle tego,ale wszystko mówił że w normie,wiec w sumie lepiej ze zrobili bo wiem ze jest ok:-) wiec jutro mnie wypuszczą..szkoda ze nie dzis,no ale trudno...a od jutro twardo mamuska sie bierze do roboty zeby małego leniuszka pogonić,bo już mam dość tego zamartwiania sie czy wszystko ok czy zdrowy no i wo gule juz wszyscy stęsknieni :-p:-p

reklama
Witam mamuśki Piątkowo....

Ja juz po wizycie i wszystko jest dobrze...szyjka mięciutka,"wyraźnie" skrócona cokolwiek to oznacza....ale rozwarcia na razie nie ma...serduszko ładnie pracuje...moja waga stoi w miejscu....a jak się zacznie to mam pędzić do Gdanska na porodówke :-)

Od dzisiaj zabieram sie za mojego misia i popedzamy malutka....hahha kolejna wizyte mam na 19 grudnia,ale to juz moge byc po wszystkim- mam tka nadzieje..... wczoraj padł mi net i juz nie mogła wejsc....zaraz mykam nadrobic zaległosci:}}}}}

Do góry