reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Czesc dziewczyny :)))

A teraz historia z tych niemozliwych do uwierzenia a prawdziwych (niestety):tak:!!!!

Jak moze niektore z was pamietaja , jutro mialam miec cesarke . Tutaj zwyczaj jest taki ze na dzien przed zabiegiem trzeba oddac krew do zbadania, inaczej moga nawet przelozyc cesarke:baffled: Wiec grzecznie przyszlam dzisiaj na pobranie krwi a tu nagle doktor chce ze mna porozmawiac. A wiec chodzi o to ze oczywiscie zrobia mi cesarke ale dopiero po pobraniu wod plodowych z mojego brzucha. Dlaczego pytam ? O Boze ?Co sie stalo? A oni mi na to ( UWAGA!!!!)..........poniewaz mam date cesarki o 2 dni wczesniej niz ustawowo robia i w takim wypadku musza sprawdzic czy plucka dziecka sa dojrzale ,ale juz 2 dni pozniej (czyli w poniedzialek)gdybym miala date cesarki to juz nie trzeba byloby robic biopsjii bo ustawowo plucka sa juz rozwiniete!!!!:szok: No K...A, bo juz inaczej nie moge powiedziec. Teraz jeszcze lepiej, ryzyko jest takie ze przebija mi wody plodowe badz "szansa" ze nakluja dziecko, bo juz malo miejsca w brzuchu!!!
Moja odpowiedz byla jedna , prosze mi przelozyc date cesarki. Przelozyli mi na srode i wtedy juz z marszu mi ja zrobia, o ile wczesniej przez nich do wariatkowa nie pojade:szok:

Zreszta widzicie jak Renia sie z nimi meczy, takie czeste ma skurcze a kazali jej siedziec w domu................ameryka:-(A z dobrych wiadomosci to to, ze bede mogla wam przekazac co i jak u renii i jej dzieciaczka:-D

Ide spac bo jestem psychicznie wykonczona, trzymajcie sie brzuchatki i do jutra.

Witam!!!
Ania woelkie gratulacje i mała dosyć spora
bliźniaki i dagula witam spowrotem
Ja byłam wczoraj u gina i wyszłam zła, rozwarcie na 1 cm,ale mały dosyć wysoko jeszcze i może jeszcze potrwać zanim zechce wyjść na świat, a miałam nadzieję, że będzie szybciej.Ginek powiedział,3xdziennie sex i jak najwięcej ruchu i będzie dobrze.
Zaczne robić chyba maratony i 24h/na dobe będę siedzieś na sztucznym bo mam już dość ha ha ha

Witajcie. Moje obie dziewczyny śpią. Mąż zresztą też więc mam chwilkę żeby poczytac co u Was.
Gratuluję wszystkim rozdwojonym i witam serdecznie wracające mamusie.
Ciekawa jestem który dzieciaczek będzie prezentem od Mikołaja:-D:tak:.
AAAAA i nie kłócic się tu dziewczyny bo nie po to chyba się tu spotykamy?
Uciekam bo ssak juz krzyczy za ścianą. Do zobaczenia wkrótce kochane

jestem jeszcze bardziej załamana....
jutro do domu..,tylko jeszcze dzis jakies badanko.....bedę rodzic siłami natury jeżeli podczas porodu nie będzie komplikacji z moimi dusznościami...
zła ale to bardzo zła wiadomość :[ lekarz powiedział ze nie mam co liczyc na wczesny poród,bo te leki na astme zakłócają skurcze...kuźwa jeszcze się okaże że przenosze i spędzimy swieta w szpitalu....boshee od jutra 3 razy dziennie bedę sie bujac na spacery..i to w dosyc szybkim tempie...kilka razy dziennie będziem sie z mężem seksić......na głowie będę stawać żeby tylko nie przenosić :[

Witam was kochane z łóżkowego krolestwa:-D:-D o 8 kurde mnie kurier obudzil i od tego czasu nadrabialam zaleglosci na bb:szok: matko ale macie przerob tych postow:szok::-D dzis nocka nawet przespana czuje sie tez troszke lepiej wiec narazie ok:tak::tak: jutro mam kolejna wizyte u lewkarza i ktg wiec zobaczymy co tam sie yu mnie wyprawia w brzusiu:tak::tak: ale caly czas tlumacze Filipkowi ze musimy poczekac na WIELKIE WYJSCIE FILIPKA do 12 grudnia gdyz wtedy tatus bierze urlopik do 5 stycznia i mamusia bedzie wtedy spokojniejsza jesli chodzi o to wszystko:-D:-D:-D ciekawe czy poslucha mamusi:-D:-D:-D

reklama
Cześć dziewczynki kochane :)

Mam dzisiaj luzik, bo Jaś u babci od rana, a niuńka śpi. Więc mogłam ponadrabiać, co tam naskrobałyście wczoraj.

ANIA - PRZEDE WSZYSTKIM GRATULACJE DLA CIEBIE I MALEŃSTWA (NAJWIĘKSZEGO ZRESZTĄ NA BB)!!!

patrysia - witajcie w domku :-)
renia - trzymam mocno kciuki. Wreszcie się doczekasz swojego maluszka.
Ewushka - to jakaś paranoja! Dobrze zrobiłaś, ze kazałaś przełozyć cesarkę. Ameryka jest chyba przereklamowana, haha ;-):-D
Cyprysiowa - cieszę się kochana, że spacerek dobrze ci zrobil i poprawił samopoczucie :-)

I mam jeszcze wieści od edee, bo pisałam do niej wczoraj, bo już się martwiłam, że się tak nie odzywa długo.
Napisała tak:
Jakoś powoli i ciężko dochodziłam do siebie po tym cięciu. Dużo kroplówek i rana dawała mi popalić. Teraz jest dużo lepiej. W sobotę albo w niedzielę wychodzimy. Aha, sutki mam obolałe, ale pokarm jest.

Więc czekamy na edee i Alanka :tak:

Do góry