reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

edee trzymam kciuki za szybka i bezkomplikawa cesarke:-)
xpatrysiax powodzenia na wizycie:-)

ja tez juz uciekam spac, jutro bardzo zajęty dzien. Moj m ma wolne i sporo spraw jeszcze do załatwienia:-)

DOBRANOC:-)

reklama
Witam!!!!!!
Piękny mamy dziś dzień... :-)
Edee - trzymam mocno kciuki!!!
landryneczka - ja też coś spać nie mgłam... W sumie prawie jak co dzień... Ale dziś już od 3.00 w nocy :no:. To chyba jakaś adrenalina... myślę ciągle "Co to będzie?" Terminy coraz bliżej i organizm to wyczuwa... Ciekawe czy moja maleńka też???
Wpadnę potem. Po śniadanku zawsze mnie zmęczenie bierze... No i poczytam coś...
Miłego dnia!!!!!!!!

Witajcie Mamuski!
Ja niestety nadal w dwupaku juz 6 dzień, także moje sny nie sa prorocze a dziś znów sniła mi sie porodówka i że nie mogłam urodzić. normalnie sie ta moja mała zadomowiła w tym moim brzuszku

Anka - tu jest kilka słów na temat karmienia dziecka, które nie może ssać, albo ma zaburzone ssanie : http://npr.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=105

A na tej stronie masz kubeczek do karmienia i inne akcesoria : Akcesoria specjalistyczne Medela się specjalizuje w dokarmianiu nie zaburzającym mechanizmu ssania u noworodków i mają różne takie gadżety. Ale można też kabmić dzidzię zwykłym kieliszkiem podobno.

No i mam nadzieję, że maleńka szybko się u ciebie rozkręci - ja na twoim miejscu może nie naciskałabym na cesarkę jeszcze, ale napewno na badania i sprawdzenie stanu łożyska i pozostanie na obserwacji w razie konieczności.

Dzięki Misiówka. W każdym razie jutro ide i nie dam się juz spławić do domu bo teraz to już bede sie bać w końcu to tydzień po terminie....

Edee trzymam kciukasy - trochę Ci zazdroszcze :tak::-)
Renia....mamy takie same suwaczki:tak::tak::tak::tak:tylko sie nie przyzwyczajaj:-D:-D:-):-);-);-)

Edee wszystko będzie dobrze nie ma się co stresować. Przynajmniej nie musisz czekac aż zacznie się cos dziać.....

:sorry:
cześć mi się dzisiaj kiepsko spało
nie wiem co sie dzieje.... czop mi odsszedł już w sobotę - bóle podbrzusza po tym miałam ale przeszły i nadal nic
zastanawiam sie czy wszytko jest ok. :-(

Witajcie dziewczynki ja talk na sekunde i zmykam. Dziekuję za wsparcie, ja teaz mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo badania zaczeły sie poprawiac tylko za 2 tyg musze isc na usg z malutkiej głowka bo jakies tam sploty wyszly jej ale lekarze mowia ze narazie to nic powaznego no wiec czekam i zobaczymy. a rodziłam w szpitalu tam gdzie marzycielka . Jak bede mieć troszke czasu to sie jescze odezwi papapa

Dobry wieczór :-)
Ja wpadłam tylko na chwilkę, żeby jakoś nadrobić to co stworzyłyście przez ten czas jak mnie nie było :-) a przy okazji chciałam się z Wami Wszystkimi pożegnać na jakiś czas :-( bo jutro mam cesarkę i na samą myśl .... po prostu się boję - to moja pierwsza wizyta w życiu w szpitalu :-(. Będę pisać do Pytii co u mnie, żeby mogła Wam co nieco przekazać ...
Trzymajcie się cieplutko, i mam nadzieję do rychłego napisania ;-):tak:.

Buziaczki dla każdej z osobna ;-):-)

edee nie bój się , bedzie dobrze :-)
Trzymam za Was kciuki:-)

Witajcie dziewczynki ja talk na sekunde i zmykam. Dziekuję za wsparcie, ja teaz mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo badania zaczeły sie poprawiac tylko za 2 tyg musze isc na usg z malutkiej głowka bo jakies tam sploty wyszly jej ale lekarze mowia ze narazie to nic powaznego no wiec czekam i zobaczymy. a rodziłam w szpitalu tam gdzie marzycielka . Jak bede mieć troszke czasu to sie jescze odezwi papapa

Moniko współczuję trudnego porodu i komplikacji:-(
Mam nadzieję, że teraz już tylko będzie lepiej:-)
Pokaż Malutką:-)

A ja mam pokarm i sam mi leci a Mała nie chce ssać :-(
Jestem już tym zmęczona tylko się pochlastać ehh...

A tak wogóle to ok tylko doły mnie łapią wieczorami ale muszę je jakoś przetrzymać.

Witam z ranka!!!
Ja nadal spakowana buuuu i nawet sexik nie pomaga.
kana ja w sumie też nie wiem czy ten dziadowszki czop odszedł już czy nie, bo ja też miałam taki budyń ale czysty niczym nie zabarwiony i nawet skurcze,które miałam jakoś ucichły, ale mały bryka jak zawsze więc nie bardzo się martwię tylko,że chciałabym być już po i mieć z głowy.
moniawycint nie martw się wszystko będzie dobrze zobaczysz maleństwo szybko dojdzie do zdrówka
tak apropo to witam spowrotem nasze mamusie już z dzieciaczkami

Cześć dziewczyny
U nas dzisiaj niezła nocka, karmienia wprawdze co godzinkę, półtorej, ale poza tym żadnego płaczu czy marudzenia. W ogóle w porównianiu z Jasiem to mam wrażenie, że mam anioła w domu :-D

reklama
moniawycint nie martw się kochana napewno wszystkko będzie dobrze, ja się urodziłam z 2 punktami Apgar a całkiem niezła ze mnie kobitka wyrosła:tak:
Dorotka_23 mam nadzieję, że u lekarza dziś okarze się że możesz rodzić w domku coprawda troszkę czasu nam jeszcze zostało...ale:tak:
Marzycielko nie martw się napweno Oliwcia w końcu załapie co jest najlepsze na świecie...a nie chodzi mi tylko o mleko ale równiez o przytulanie się do mamusi w trakcie karminia:tak:
Landryneczka ja dziś też maiłam kiepską noc:-(, boli mnie od wczoraj kregosłup że nie moge się przekręcić z boku na bok zastanawiam się czy to wróciła do mnie dyskopaia...czy może Zosia ustawia się do wyjścia i coś mi uciska:-(

Wszystkkie mamusie które wróciły na forum bardzo pozdrawiam i przekazuję całuski dla maleństw:-)

edee życzę udanej cesareczki wracaj do nas szybciutko z maleństwem:tak:

A ja dzis fatalnie się czuję boli mnie wszystko, kręgosłup nogi, nie mówiąc o tym piekeilnym swędzeniu, a na dodatek nie mogę ponarzekać bo na mnie kochany mąż krzyczy że precież robię to dla naszego dzidziusia i nie powinnam, ale co mam zrobić kiedy już nie daję rady...:wściekła/y:on całą nockę przespał i lepiej śpi dalej...a ja cały czas isę budzę:zawstydzona/y:, i jeszcze powiedxział żebyśmy się zamienili żeby on mógł spać od ściany i zebym go cały czas nie budziła bo on ma tego dość:wściekła/y:, szlag by to wszytsko trafił

Do góry