reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewuszki a może już czas na zalozenie nowego watku , cos w stylu pielegnacja/karmienie maluszka :baffled::baffled::baffled::eek::eek::eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza a może tak ze mna w przyszłym tygodniu....co Ty na to?

Kochana jestem za!!! Od poniedziałku moge rodzic. :-) Bo ten tydzień to mi nie pasuje. Mąż wraca dopiero dziś w nocy z Wrocławia a jutro ma imprezę firmową andrzejkową :-) A i chciałabym już w grudniu urodzic.
W poniedziałek jest 1 grudnia więc ładna data na rodzenie :-)

Mam ważne pytanie do mam!-

Co podawałyście maluchom gdy miały zaprcia? - ja wysłałam moją mamę po herbatkę Hipp z kopru włoskiego.

A może wy macie jakieś sposoby na poradzenie sobie z twardą kupką u maluszka??
Herbatka ok. W ostatecznosci dawałam czopki ( chyba glicerynowe) no i nie całe tylko pół albo nawet mniej.

Hej dziewczyny.Ja mam termin na 12 grudnia,już nie mogę się doczekać gdy przytule moja niunie,ale boje się troche porodu.Mam pytanie bo od paru dni odczówam straszny ból kręgosłupa a raczej bardziej po prawej stronie jak by biodro prawie nie mogę stanąć na noge czy to może być spowodowane tym że ciężar akurat uciska mi prawą strone?

Kochana jestem za!!! Od poniedziałku moge rodzic. :-) Bo ten tydzień to mi nie pasuje. Mąż wraca dopiero dziś w nocy z Wrocławia a jutro ma imprezę firmową andrzejkową :-) A i chciałabym już w grudniu urodzic.
W poniedziałek jest 1 grudnia więc ładna data na rodzenie :-)

Mi tez pasuje choc wolałabym 2grudzień.....w kazdym razie grudzień mi sie podoba..

Hej dziewczyny.Ja mam termin na 12 grudnia,już nie mogę się doczekać gdy przytule moja niunie,ale boje się troche porodu.Mam pytanie bo od paru dni odczówam straszny ból kręgosłupa a raczej bardziej po prawej stronie jak by biodro prawie nie mogę stanąć na noge czy to może być spowodowane tym że ciężar akurat uciska mi prawą strone?

Witaj młoda!!!:-D

Mam ważne pytanie do mam!-

Co podawałyście maluchom gdy miały zaprcia? - ja wysłałam moją mamę po herbatkę Hipp z kopru włoskiego.

A może wy macie jakieś sposoby na poradzenie sobie z twardą kupką u maluszka??

Marzycielko kochana z tą herbatką koperkową ostrożnie, bo u niektórych dzieci wywołuje wzdęcia. Możesz spróbować, ale raczej kup - tak jak radziła Ania34 - czopki glicerynowe. Pół czopka, ale koniecznie minimalnie (naprawdę minimalnie!!!!) zmiękcz go w palcach... Ja jeszcze delikatnie ten czopek smarowałam oliwką. Możesz też spróbować podrażnić odbyt końcówką termometru, ale nie wolno tego robić za często!!!

reklama
Do góry