reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja aktualnie czekam na frytki które smazy mi mąż :tak:
W czwartek mam wizyte i powiem szczerze ze sie boje bo byc moze lekarz masazem zapoczatkuje mi poród... a masaz nie nalezy do najprzyjemniejszych...

reklama
A ja cały czas ostatnio słucham Ive Mendes i Sade. I też się zastanawiałam czy nie zabrać ze sobą płytek do szpitala. Tylko czy ja będę miała głowę do tego, zeby prosić kogoś żeby to włączył :-)

Ja po dzisiejszej nocy jestem wykończona. Spałam teraz z godzinkę i jestem jeszcze bardziej rozwalona niż przed pójściem spać :baffled:

A muszę się ogarnąć i dopakować torbę do szpitala i drugą spakować bo jade na parę dni teraz do mamy.

I idę dziś do gina. Moja siostra akurat ma dziś wizytę o 20 i się wpakuje razem z nią.

A my z Julą od poczatku ciąży słuchamy składanki "Będę mamą":tak: i wiecie że moja niunia reaguje na ta płytkę...
Zawsze przy sobie mam mp3 z tymi utworami i czasami jak czuję niepokój puszczam sobie i jej i ona daje mi znać że jest tam:-)

Ja aktualnie czekam na frytki które smazy mi mąż :tak:
W czwartek mam wizyte i powiem szczerze ze sie boje bo byc moze lekarz masazem zapoczatkuje mi poród... a masaz nie nalezy do najprzyjemniejszych...

Smacznego;-) ja wczoraj objadałam się tłuściutkimi fryteczkami:-D:-D a dzis mnie wzieło na strogonowa wiec zakasałam rekawy i teraz pieknie bulgoce już wszystko w kuchni:-D:-D

Okruszku my mamy termin tego samego dnia (25.12) ale ja liczę tak jak Twój suwaczek:confused:czyli skończone tygodnie
Koniec ciąży a ja delej nie wiem jak się liczy, mimo że już wiele razy o tym pisałyśmy. Twój sposób jest bardziej optymistyczny:-)i chyba przejdę na niego

JA licze zaczęte tygodnie nie wiem czemu ale jakoś mnie to dobrze nastraja:-)
Ja jeszcze nie słucham żadnych płytek, chociaż straszna mam ochotę na jakieś kolędy mój Męzuś powiedział ,że nagra mi jakąś płytkę ze świątecznymi piosenkami, no i może Katie Melua wezmę na porodówkę, to taka miła i spokojna muzyka:-)

Witajcie

Jestescie bezlitosne, mam do nadrobienia 10 stron :angry:.

Ale na początku wam napisze co na wizycie. Małemu serduszko slicznie bije, na bakterie w moczu mam przepisany Urosept. W poniedziałek fenoterol biore tylko co 3 godziny, w nocy z poniedziałku na wtorek odstawiam.
I to tyle.
A teraz poczytam co u was.

Cyprysiowa smacznego:happy2:

Ja bardzo bym chciała zabrać muzykę na porodówkę:-), ale nie wiem zupełnie jaką:baffled:. Jestem chyba skrajnym przypadkiem niezdecydowania...

Aj babeczki tak czytam o tym co podjadacie i naszła mnie ochotka na budyń....taki czekoladowy..chyba muszę sobie zamówić u misia :-)
A ja właśnie skończyłam robić zupkę klopsikową, tak więc obiadek będzie miniami...:tak:

reklama
witajcie popołudniowo :-)
Dziewczyny czy warto wykupic sobie miejsce w 1 osobowej sali w szpitalu?
u mnie w szpitalu jest taka sala poporodowa jednoosobowa i zastanawiam się czy jej nie zmówić... muszę sie jeszcze zastanowić... tylko troszke to kosztuje bo 200 zł za dobę...

Dziewczyny ja siedzę jak wariatka i zastanawiam się co tu zrobić żeby już urodzić:confused: No muszę coś zrobić,bo dłużej nie wytrzymam:-p 8 listopada w szpitalu miałam rozwarcie na 2 cm,więc chyba powinno się powoli powiększać,a tu nic się nie dzieje:zawstydzona/y: Jestem zawiedziona:zawstydzona/y::-p
A jeszcze w szpitalu mieli mi dać zwolnienie,mąż wczoraj po nie pojechał,a baba mówi,że nie zostawiłam danych:angry: No to wypisał dane i dzisiaj zwolnił się z pracy żeby jechać odebrać,a ta nie dość,że dała z wielkim fochem to jeszcze źle wypisane:angry: I wielce oburzona,że ja nie zostawiłam danych,bo to nie możliwe,że zaginęło!To Mariusz jeździ,wypisuje to drugi raz,a ona siedzi na dupie i jeszcze ma pretensje!Co za baba...Ale niech już będzie...
Aniu trzymaj sie już niedługo... zostało ci tylko 3 dni do planowanego terminu i może twój synek zechce wyjść na świat już wkrótce:tak:

WAle pociesze was, ze uslyszenie krzyku waszego dziecka, wynagrodzi wam wszystko:tak:to jest poprostu niesamowite uczucie, jak pozniej patrzycie na malenstwo i sie zastanawiacie, jak to mozliwe ze ono bylo w waszym brzuchu:szok:
aż mi się łezka zakręciła w oku...

Marzycielka: Hej! Mam zatrucie ciążowe i wszystkie wyniki fatalne. Na szczęście skurcze stały się regularne i będą nas po południu na porodówkę przenosić. Więc mam zamiar do północy wydać na świat potomstwo. :-)
no mam nadzieje że juz niedługo Oliwka będzie z mamusia po drugiej stronie brzuszka:tak:
Marzycielko trzymaj sie dzielnie i aby poród przebiegł szybciutko i bezboleśnie :tak:

Ja byłam wczoraj u gina. Szyjka skrócona główka juz nisko, wyczuwalna, ale rozwarcia nie ma. Cisnienie graniczne 140/90 i obrzęki więc dostałam skierowanie do szpitala. Mam tam się pojwić w piatek albo w poniedziałek, chyba ze cos zacznie się dziać wczesniej. jesli nie to pewnie w przyszłym tygodniu mnie rozpakują. Nie mam siły czytac co u Was , więc wybaczcie. Kiepsko się czuję i ide sie położyć.
trzymaj sie kochana dzielnie bo ci już też tylko tydzień został do terminu:tak: jeszcze troszkę i bedzie dobrze :tak:

Yoka życzę szybkiego powrotu do zdrowia niech ci to przeziębienie szybko mija :tak:

Do góry