reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Kana co to jest zupa klopsikowa?????

Ja to tak nazywam.....normalnie robi sie wywar na rosołek, wrzuca marcheweczke i co kolwiek jesce ma się ochote (warzywka jakies) potem robi sie z mielonego klopciki, ja optaczam troszeczkę w mące i do tego wywaru....no i to sie gotuje i podaje z ziemiaczkami...... niektórzy robia to tez w formie sosu z klopsikami.... wtedy wystarczy poprostu ten wywar zagęscic.....

hahahah Kana a ty mi ochoty na budyń czekoladowy narobiłas:-D:-D jest taki w sklepach dr.Oetkera budyń czekoladowy z banankami mniami wiec jak mezowy wroci z pracki bedzie musial kupic Filipkowi budyń czekoladowy:-D:-D

U mnie to samo....hahah jak tylko wróci z pracki to bedzie mial misje Karolinka i Mariczka :] hahahah tak wogole to sie nawet z Toba nie przywitałam jeszcze.... bardzo mi miło,ze do nas dolaczyłas :-)

No wlasnie tylko jej troche bylo nie leci mi ciurkiem ani nic z tych rzeczy bylo jej troche na papierze :tak: nie wiem cyz to czop czy nie ..... ale jak sie ucieszylam ze cos sie dzieje ajjjj :-):-)

A tam na marginesie to dzisiaj mi się smiła Agawar i Cyprysiowa, ze siedziałyśmy sobie na ławeczce gadu gadu i nagle zaczęłyście rodzic....najpierw jedna za chwilkę druga.... a ja.... ja stałam jak wryta i krzyczałam żeby nam ktos pomóg.....masakra...:-D

O!!!Widzę, że my dzisiaj podobnie... Nie denerwuj się, może Ci przejdzie. Ale jakby dalej leciała Ci czerwona krew bez śluzu, to tak jak radziły dziewczyny-zadzwoń albo jedź do ginekologa. Mnie już na szczęście przeszło, ale w dalszym ciągu nie wiem, czy to był czop czy też jakieś otarcie :-)
Właśnie czytałam w pradniku - że takie krwawienia są normalne w 9 mc, a szczególnie po stosunku - bo szyjka delikatnie się rozwiera, także nie przejmujcie się!!!! (nebezpiecznie by było gdyby cały czas leiała - do tego obficie i jasnoczerwona.... )

Cyprysiowa i dziewczyny!!!!!
Jak to jest z tym masażem szyjki ????????????? Ja też taki chcę...- jak ma pomóc przy porodzie..... tylko, że ja już wizyt nie mam - tylko jeszcze USG w pon. Czy mogą zrobić mi w szpitalu??? Skąd taki masaż skombinować????????? I czy położna - którą sobie do porodu wzięłam może mi w przed samym porodem wykonać????????????

reklama
Do góry