reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Kochane to ja strzelę pytanie z innej beczki: otóż czy w jakiś sposób parzyć trzeba smoczki przed pierwszym użyciem-bo zamierzam zabrać do szpitala jeden i nie wiem czy przed tym mam go wyparzyć...hmmmmmm......:baffled:

Czy wy też jesteście takie rozlazłe i niekumate w ciaży jak ja???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: poszłam do kuchni żeby sobie zrobić obiadek wyciągnęłam patelnie z gotowym sosikiem i mięskiem z lodówki i postanowilam że do tego zamiast ziemniaczków zrobie sobie frytki, obrałam ziemniaki pokroiłam, umyłam i szukam patelni zeby nalac oleju :crazy::crazy: szukam po całek kuchni :crazy::crazy::crazy: zajrzałam nawet do piekarnika juz mi cisnienie czuje zaraz skoczy bo gdzie do cholery jest ta patelnia:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: spogladam na szafke gdzie stoi miesko z sosikiem i w czym to miesko sie znajduje:crazy::crazy::crazy::crazy: w mojej ukochanej i zagubionej patelni:-D:-D:-D:-D:-D:sorry2::sorry2::sorry2:ups:sorry2::sorry2:

Paola z tego co się orientuję to trzeba wyparzyć czy też wygotować czy też wysterylizować smoczek przed pierwszym użyciem:)

hm....dzięki Agatkas, a jak ja nie mam jeszcze sterylizatora to co normalnie wodę w garnku zagotować i chlup smoczek do wody, czy gotować razem ze smoczkiem:baffled::baffled::baffled::sorry2::sorry2::sorry2:

Czy wy też jesteście takie rozlazłe i niekumate w ciaży jak ja???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: poszłam do kuchni żeby sobie zrobić obiadek wyciągnęłam patelnie z gotowym sosikiem i mięskiem z lodówki i postanowilam że do tego zamiast ziemniaczków zrobie sobie frytki, obrałam ziemniaki pokroiłam, umyłam i szukam patelni zeby nalac oleju :crazy::crazy: szukam po całek kuchni :crazy::crazy::crazy: zajrzałam nawet do piekarnika juz mi cisnienie czuje zaraz skoczy bo gdzie do cholery jest ta patelnia:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: spogladam na szafke gdzie stoi miesko z sosikiem i w czym to miesko sie znajduje:crazy::crazy::crazy::crazy: w mojej ukochanej i zagubionej patelni:-D:-D:-D:-D:-D:sorry2::sorry2::sorry2:ups:sorry2::sorry2:

Jestem strasznie rozlazła:-(. Mężuś musi mieć ze mnie niezły ubaw:-D

Kochane to ja strzelę pytanie z innej beczki: otóż czy w jakiś sposób parzyć trzeba smoczki przed pierwszym użyciem-bo zamierzam zabrać do szpitala jeden i nie wiem czy przed tym mam go wyparzyć...hmmmmmm......:baffled:
Ja wrzuciłam na wrzącą wodę i pogotowałam chwilkę, myśle, ze to wystarczy.

Niezła aparatka jesteś, też mi sie czasem takie cuda dzieją, szukam czegoś, szukam, już sie we mnie gotuje, bo nie mogę znaleźc, w końcu sobie poklnę, siadam i za chwilę szukam w tym samym miejscu i o dziwo - jest, nigdzie sie nie ruszało, moze mam za słabe soczewki:-D, albo pomrocznosc.

Jestem strasznie rozlazła:-(. Mężuś musi mieć ze mnie niezły ubaw:-D

Ja tak samo-czasem coś zrobię lub wezmę i zapomnę.Ostatnio pokłóciłam się z Mężem o nóż-bo weszłam do kuchni, wzięłam nóż i przeszłam do salonu bo tam leżała szarlotka i chciałam sobie jej ukroić, no więc ukroiłam ,nóż zostawiłam w salonie i przychodzę do kuchni z szarlotką w łapkach - a Mąż do mnie żebym przyniosła ten nóż co wzięłam a ja: JAKI NÓŻ,ZADNEGO NOŻA NIE BRAŁAM!!:angry:No i gotowa zatłuc go, że mi jakieś głupoty wmawia:rofl2:

reklama

Dobre pytanie :tak::tak:, a może wogóle nie trzeba brać:confused::confused: (nie dają czasem takich "reklamówek" na oddziałach noworodkowych ), żeby firma miała swoją reklamę :confused::baffled::baffled:

A ja zapytam ponownie chyba :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, w co ubrać maluszka na wyjście do domu:confused::confused:, dodam, że pojedzie w foteliku i samochodem :sorry2:, wiem, że to pyt. już było, ale ja chyba jakaś "tępa" jestem bo dalej tego nie wiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, nie chcę dzidzi przegrzać, ani wyziębić :zawstydzona/y:

Do góry