reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

OD MARZYCIELKI:

My lada chwila rodzimy. Mam 2 cm rozwarcia, krawienie i kanał gotowy. Tylko ciśnienie do dupy więc czekamy na rozwój akcji. Będę zdawać relacje.

:rofl2:rodzi nam się kolejny dzidziuś grudnióweczki:rofl2:

WOW....WOW.....normalnie aż się usmiechnęłam pod nosem.....zadroszczę Marzycielce....heh już niedługo Dzidzie będzie miała ze sobą...:-)

Trzymam kciuki....:tak:

reklama
Misiówka to właśnie nie było takie kłucie na dole,bo takie cos to mam często.Ten ból był tak prawie przez cały brzuch i na chilę przechodził,a później wracał i tak kilka razy.Wiec juz nie wiem co to było:sorry2:

Bliźniaki mnie właśnie też podłączyli do KTG i pytają czemu nie mówię,że mnie boli,bo mam takie skurcze,a ja po prostu czułam jakby mały się wypinał i nic więcej.

Marzycielka to ma dobrze...Ja juz 2 tygodnie mam rozwarcie na 2 cm i skurcze i nic...Dalej trzeba czekać:sorry2: A w ogóle na USG powiedziała mi,że nasz maluszek waży 3300 kg,a zmierzyć go nie dała rady,bo skakał jak szalony.Dziewczyny w szpitalu rodziły wszystkie dzieci większe niż wynikało z USG...Aż się boję jakiego ja słonika urodzę:-p

oooo jak super. Wchodze a tu taka wiadomosc!!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!

A ja po seksiuku i 2 kubkach malin chodze dalej z brzuchem ;-)
Mialam mega niespokojna noc, od 24-6 wstawalam 4 razy do wc i potem spac nie moglam-masakra!!
Dzis chce sobie isc na jakis spacer dluzszy bo nie wyrabiam w domu juz tylko mezus musi isc do piwnicy po swoja kurtke bo ja sie nie dopinam i mi zimno :zawstydzona/y:

Co do lęlu przed porodem-boje sie jak cholerka ale wiem ze i tak mnie to czeka wiec trudno... za to mam cos takiego ze z rana i popoludniu jestem pelna checi do rodzenia a wieczorem łapie mnie jakis dół i nie chce mi sie jeszcze rodzic i jestem jakas taka zdołowana życiem :baffled:

Witajcie

Widze ze sie rozdwajamy :-D. Powodzenia Marzycielko.

A ja prawie całą noc nie spałam, nie wiem dlaczego, nic mnie nie bolało, siku tylko chodziłam czesto i nad ranem to juz głodna byłam :zawstydzona/y:.

Co do porodu to ja się bardzo boję, a jak odstawie tabletki to w ten dzien czyba bede schize miała. Bede siedziała i czekała jak na jakąś bombe.

reklama
ewelw z tego co wiem lekarz może dawać ci l4 do momentu porodu, jeśli urodzisz w trakcie trwania zwolnienia, to wystarczy powiadomić zus. Ale na 2 tyg przed terminem możesz już iść na macierzyński.
Ja też zamierzam wymuszać na lekarzu jak najdłuższe zwolnienie;-).

Cyprysiowa takie skoki nastroją są chyba normalne. Ja już od jakiegos czasu popadam w skrajne stany emocjonalne. Raz się cieszę jak głupia, że już niedługo utulę małego, a za chwile ogarnia mnie panika, że za szybko, że nie chcę i w ogóle to ja się nie nadaję:-(.

Do góry