reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie Mamuski!
A MOJ GINUS MOWI ZE BLIZNA SIE ROZPADA BO ZLE ZOSTALA Z SZYTA:szok:.SZOKKKKK....
No to szok....faktycznie musieli Ci cos spaprać, bo ja miałam dwie cesarki i do tego ostatnia rok temu w lipcu i mnie rana nie boli, a generalnie po dwóch cięciach jest bardziej osłabiona niz po jednym. A będziesz rodzić SN bo to chyba teraz niewskazane, bo czasem przy skurczach moze Ci peknąć.

Semiko wyrazy głębokiego współczucia.....a mówią że śmierć jest sprawiedliwa bo dopadnie każego.... tylko czemu niektórych tak wcześnie? Nie potrafię sobie wyobrazić bólu jaki przeżywa Twoja siostra....Masakra...

Co do papierosów to nie pale w ciązy i nie popieram ale zgadzam się z Yoką co do krytykowania i wyzywania innych. Ja nikogo nie zamierzam krytykować, ale też nie chcę żeby ktoś krytykował mnie. Zresztą nie tylko papierosami i alkoholem można dziecku zaszkodzić.....
Każdy ma swoje życie i niech zyje jak chce, bo nikt inny życ za niego nie będzie

Ostatnia edycja:
reklama
No ja już po zakupkach, troche naciagnełam tego mojego na rózne rzeczy :-D.
Zjedkismy obiadek, posprzatałam i czeka mnie prasowanko ale taaaaaak mi się nie chce.
Teraz czytam sobie gazetkę "Mamo to ja " :-)

A ja rano ścięłam się delikatnie z moim Mi i poszłam spać i teraz wstałam...

Czuję się średnio bo straszne mam duszności jak śpię i cały czas sie budzę mocno chrapiąc...

Potem jadę sobie zmierzyć ciśnienie ale nie sądze aby było wyższe niż 140/90 a takie może być.

Mała się rusza już normalnie czyli spokojnie.
Może wczoraj po tej pizzy szaleju dostała??

A zaraz M zrobi naleśniki z dżemem truskawkowym i sosem czekoladowym mniaaaaaam :-)

Buziaczki moje Kochane kobietki;-)
Ty to normalnie mnie wykończysz....chyba pójdę zaraz robic naleśniki....nie wiem czemu ale zawsze nachodzi mnie ochota na to co Ty akurat jesz.

A jak tam samopoczucie ? Wszystko juz ok? A może sie już lada chwila rozpakujesz w końcu ostatni tydzień został.

Witajcie sobotnio

Sawka, Misiówka, popieram w 100% wasze zdanie dotyczące papierosów i pamiętam jaki kiedyś podniósł sie raban, ze moje dzieci odebrałam ze szpitala bez fotelików, ze naraziłam ich życie, więc co z tymi matkami, które narażają te życie (między innymi paląc lub pijąc) przez całą ciążę. Ale to moje zdanie.

100% racja

Witam mamuśki

Semiko bardzo mi przykro:-(

Ollcia mnie bardzo krwawią dziąsła i lekarz mi mówił że to normalne w ciąży

Cyprysiowa my też mamy już zaplanowany termin, chrzest naszej córci będzie w kwietniu bo musimy zaczekać na chrzestną.

Ja dzisiaj jestem cała obolała, od paru dni bolą mnie pachwiny a dzisiaj jeszcze doszedł do tego ból ja na okres, czy Wy dziewczyny też tak macie?

Paola skoro piszesz że nie masz zamiaru zastanawiać sie nad tym czy ktoś postępuje mądrze paląc w ciąży to skąd te epitety.....niestety ja odebrałam twoje słowa bardzo osobiście ponieważ to tak jakbyś o mojej mamie pisała że jest głupia i nieodpowiedzialna.....

Chyba mnie trochę źle zrozumiałaś, albo może to ja niejasno się wyraziłam-nie mam zamiaru się zastanawiać-bo dla mnie to jest oczywiste, że postępują źle i zastanawianie się w tej sytuacji dla mnie by było absurdem :confused: I wybacz, ale ja NIE PISAŁAM O TWOJEJ MAMIE-podając ją za przykład tylko o kobietach które palą będąc w ciąży-OGÓLNIE.Niech każdy sobie robi co chcę-ale ja mam takie zanie ntemat tych osób...A to już jest moje osobiste zdanie-do którego mam prawo...

Ty to normalnie mnie wykończysz....chyba pójdę zaraz robic naleśniki....nie wiem czemu ale zawsze nachodzi mnie ochota na to co Ty akurat jesz.

A jak tam samopoczucie ? Wszystko juz ok? A może sie już lada chwila rozpakujesz w końcu ostatni tydzień został.

ha ha ha no to rób sobie naleśniczki:-)

U mnie już lepiej tylko mam stopy spuchnięte ale to właśnie tuż przed porodem normalne podobno bo organizm magazynuje wodę jakby coś miało iść nie tak:tak:

A z rodzeniem to nie wiem jak będzie bo jakaś cisza nastała haha a zostało jeszcze 7 dni.
Jak nic się nie wydarzy w tym tygodniu to w Sobotę lub Niedzielę stawiam się do szpitala jako "przenoszona" :tak::tak:

No, to udało mi się usiąść :-D Bo najpierw zakupy, potem obiadek, sprzątanko i szaleństwa z Jasiem. Teraz Jaś zajęty bajką, a ja mam chwilunię dla siebie :tak:

Marzycielka powiedz mi kochana Ciebie nic nie boli? nie czujesz pachwin, czy brzucha bo ja już padam.... i jeszcze te mdłości, przez całą ciąże prawie nic mi nie było a teraz katastrofa:-(.

reklama
hej hej !!!!

a co tu takie napięcia :szok:
ja znam dwa przypadki gdzie ciężarne paliły i w jednym przypadku dziewczyna juz teraz dorosła ma zespół turnera no i skóre ma jak papier ścierny i karnacje taką właśnie okopconą ( owszem ta wada niekoniecznie musi wynikać z palenia) a druga ma kilkoro dzieci i wszystkie zdrowe na pierwszy rzut oka ale są niskiego wzrostu i tez taką skóre mają jakby szorstką okopconą więc w tym coś musi byc!

Ja poprostu nie ryzykowałabym nigdy świadomie zdrowiem dziecka a w takim przypadku to jest loteria !

Semiko bardzo mi przykro :-( Trzymaj sie dzielnie kochana !!! całuski !!! Wyrazy współczucia dla Ciebie i przede wszystkim siostry !!!

Wczoraj odwiedziła mnie kolezanka z 3 miesięcznym bobasem i wyobraźcie sobie, ze.... młody był ubrany w:body, koszulkę, spioch, spodnie, sweterek, kombinezon(zimowy), spiworek, okryty kocem i tym od gondolki. Chyba przegieła co? Ja się cały czas zastanawiam czy warto kupowac spiworek? Jesli juz to chciałabym taki zeby starczył na przyszły rok do spacerówki.
Ile musiałby miec cm, zeby wmiescil sie do gondolki i pasował na spacerówkę?

o matko to gdzie Ty mieszkasz ?? na biegunie ???
ja kupiłam śpiworek do fotelika i wózka taki mniejszy bo większy mam po Liwii ! ale nie mam takiego kombinezonu bo uznałąm ze dzidzi będzie wygodniej w grubszym pajacu i śpiworku niz w kombinezonie tym bardzije ze nózki i raczki podkurcza na początku !!

Ja też paliłam ,paczkę dziennie a czasami trochę więcej :zawstydzona/y:jak się dowiedziałam o ciąży to ograniczałam stopniowo bo tak właśnie doradził mi mój ginekolog żeby z dnia na dzień nie rzucać tym bardziej że jak dowiedziałam się o ciąży to był 6 tydzień już i przez te 6 tyg normalnie kurzyłam i też byłam na imprezie zakrapianej:zawstydzona/y:w sumie to całkowicie rzuciłam palenie przed ślubem czyli w 14 tyg ciąży:zawstydzona/y: mam wyrzuty sumienia z tego powodu ale mam też nadzieję że moja mała urodzi się zdrowa mimo wszystko:zawstydzona/y:

no mojej koleżance tez tak gin doradził ze stopniowo odstawić papierosy !!!

WITAM WAS KOCHANE DZIEWCZYNKI.DLUGO NIC NIE PISAŁAM BO NIE MIAŁAM SIŁY .ALE CIĄGLE STARAM SIE WAS PODCZYTYWAC NA BIERZACO.JA TEZ PRZED CIAZA POLILAM PAPIEROSY.ALE JAK TYLKO ZASZLAM W CIAZE TO ODRAZU MNIE ODRZUCIŁO:-).WIEC JUZ WTEDY WIEDZIAŁAM ZE BEDZIEMY MIEC DZIDZIUSIA.OD POCZATKU CIAZY ZLE SIE CZUŁAM .DO 24 TYGODNIA WYMIOTOWAŁAM.NIE MOGŁAM PATRZEC NA JEDZONKO.:no:I CIAGLE LAPALM OD CORCI JAKIES KATARKI.CHYBA ZE 3 RAZY.ALE LAJTOWO BEZ GORACZKI.PO 24 TGC.KIEDY APETYT WRUCIŁ I WYMIOTY PRZESZŁY OKAZAŁO SIE ZE MUSZE PRZEJC NA OSTRA DJETE BO MAM CUKRZYCE.WIEC ZNOWU NERWOWKA.OD DJETY ZACZELAM CHUDNAC .JUZ 2.5 KG.I ZACZELY SIE INNE DOLEGLIWOSCI TYPU PIECZENIE W ZOŁADKU I BIEGUNKA.JAK JUZ TERAZ SIE WSZYSKO UNORMOWALO TO ZACZAL MNIE ODJAKIEGOS DLUZSZEGO CZASU POBOLEWAC DÓŁ BRZUCHA.:crazy:MOJ GINUS TLUMACZYŁ ZE TO TAK JEST BO DZIDZIA POSLADKOWA I ZE MAM BLIZNE PO CESARCE NA KTOREJ SA ZROSTY I ZE MAM INFEKCE MOCZU BO BOLAŁO MNIE TEZ TAM W SIERODKU W C...CE.:baffled:ALE NIC SIE NINE DZIAŁO.A TERAZ OKAZALO SIE ZE DZIDZIA SIE ODWRUCILA .JEST JUZ GLOWA W DÓŁ:tak:ALE ZATO BLIZNA MI SIE ROZPADA I GROZI MI PEKNIECIEM MACICY.:angry:MAM SIE OSZCZEDZAC I WYTRZYMAC 2 TYGODNIE DO CESARKI.ALE NA LEZENIE W SZPITALU SIE NIE KWALIFIKUJE.:szok:DOBRE CO NIE....JESTEM ZALAMANA.LEZE W DOMCIU I NIC NIE ROBIE.NIE IWEM JAK JA WYTRZYMAM TE 2 TYGODNIE.ALE SIE ROGADALAM .CALA CIAZE OPISALAM .ALE JUZ MI LEPIEJ.:confused:

o matko uważaj na siebie jeszcze troszke i będziesz juz tulić dzidzie !!! a moze to lepiej ze jesteś w domu w szpitalu to tylko bys sie nasłuchała i naoglądała a poza tym dopiero dołuje takie leżenie !!!

Paola takie kłucia to tez mam podobno to od szyjki ze sie przygotowuje do porodu !!! a na badaniu wyszło mi że pozamykane wszystko wiec to chyba normalne te kłucia !!!

W miedzyczasie ugotowałam jeszcze zupkę kalafiorkową na obiadek i zrobiłam sałatkę kalafiorowo-czosnkowo-koperkową, uwielbiam ją, a dawno już nie jadłam.

Teraz lecę już bo się spóźnimy na zawody, zajrzę wieczorkiem, miłego popołudnia

prosze o przepis na watku kulinarnym :tak:

i jak po zawodach ???

Ostatnia edycja:
Do góry