reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

chrzciny Niuńki my planujemy w styczniu :tak:
a co do dziąseł to ja nie miałam problemów przez całą ciąże, raz tylko byłam u dentysty jakoś w 4 m-cu bo zrobiła mi sie w zębie mała dziurka, w nastepnym tygodniu tez się wybiorę kontrolnie czy wszystko jest ok :tak:

reklama
a ja dziś jakaś pełna energii jestem:-D, od rana sprzątam i układam , przed chwilą skończyłam prasowanie, po prostu mnie rozpiera :tak:, czytałam ostatnio w jakiejś książce że takie wzrosty lub spadki energii to oznaka zbliżającego sie porodu:tak:

wlasnie policzylam na liscie od poczatku ile mamy dziewuszek a ile chlopców i jest 33 dziewczynki i tylko 19 chlopców... Przypomnialo mi sie jak dopiero wpisywalam plci to bylo tak niedawno i pamietam ze pierwszego wpisywalam Juliusa bodajze oceancity:tak:

widać dziewuszki rządzą :tak: :-D ale raczej tek jest że więcej rodzi sie dziewczynek niż chłopców :tak: i masz racje Cyprysiowa tak niedawno dowiedziałyśmy się że jesteśmy w ciąży, później jaka jest płeć dziecka a teraz już jesteśmy na finiszu...jak ten czas szybko leci...

Paola - też mam takie kłucia, jakby igiełki, czasem takie porządne zakłucie jedno, podobno to normalne.

Cyprysiowa - to mam nadzieję, że syn ci się do tej pory zdąży urdzić, hehehe, super ekspress!!

Yoka - sądzę, że mam prawo nie zgadzać się z tym, że ktoś skazuje dziecko na nikotynę albo promile tylko dlatego, że brak mu silnej woli. Ty masz prawo myśleć inaczej i nie ma co o tym dyskutować.

zetka - faktycznie źle znosisztą ciążę, leż kobito i się oszczędzaj!

ollcia - a jakiej pasty używasz? W ciąży dziąsła są zawsze bardzo tkliwe, zaleca się Elmex, bo reguluje też problemy z próchnicą. Ja używam jej i nie mam problemów, ale muszę przyznać, że ja mam dość mocne zęby.

agawar - ja mam w sumie apteczkę pod kątem Misi, ale teraz też będę sobie zwozić z Pl czopki, jakieś maści i witaminki dla dzidzi, bo zawsze lepiej mieć to pod ręką, nigdy nie wiadomo kiedy będzie potrzebne.

Myszqa - hehehe, nie bój się nie wyleci, będziesz musiała się bardziej postarać! Czekam na foteczki, napewno, będzie słodko!

My już po zakupach, teraz drzemeczka czeka Misię i chyba nas też, bo się jakoś wypsztykaliśmy... i potem muszę robić obiadek i rybka po grecku jakoś za mną chodzi od tygodnia....

Mmmm rybka, chyba się wproszę. A za mną chodzi jakaś dobra sałatka. Gdybyscie mialy przepis na sałatkę grecką to poprosze na kulinariach.

A ja rano ścięłam się delikatnie z moim Mi i poszłam spać i teraz wstałam...

Czuję się średnio bo straszne mam duszności jak śpię i cały czas sie budzę mocno chrapiąc...

Potem jadę sobie zmierzyć ciśnienie ale nie sądze aby było wyższe niż 140/90 a takie może być.

Mała się rusza już normalnie czyli spokojnie.
Może wczoraj po tej pizzy szaleju dostała??

A zaraz M zrobi naleśniki z dżemem truskawkowym i sosem czekoladowym mniaaaaaam :-)

Buziaczki moje Kochane kobietki;-)

reklama
Do góry