reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
A co do snów to mój był wogóle z kosmosu......bo sniło mi się że mój mąż miał mieć teraz wolny week ale zadzwonił do niego Barrac O'Bama i kazał mu przyjść do pracy....hahaha....dalszego ciągu nie pamietam niestety...hahah...:-D:-D:-D

No a ja poczytałam w internecie o tych bakteriach i zamiast sie uspokoić to chyba do jutra na zawał zejde:( Znalazłam np. takie coś:
"Zakażenia pochwowe wywołane przez E.coli mogą być przyczyną wewnątrzmacicznej infekcji płodu lub okołoporodowego zakażenia noworodka. Uogólnione zakażenia bakteriami Gram-ujemnymi u płodów i noworodków są wiodącą przyczyną umieralności okołoporodowej. Patogenem odpowiedzialnym za infekcje, szczególnie zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych oraz posocznice powikłane plamicą septyczną są szczepy E.coli wytwarzające powierzchniowy antygen K1."

I jak tu teraz spokojnie zasnąć i doczekać do jutra do 15????

Agatkas kochana ty sie nie denerwuj i nie czytaj tych artykułów w internecie bo sie tylko bardziej zestresujesz :tak: ja też jak robiłam pierwsze badanie na toxo to wyczytałam że z moich wyników wyszło ze jestem w trakcie choroby, od razu wsiadła do samochodu i pojechałam do ginki i okazało sie że wyczytałam totalne bzdury i niepotrzebnie się denerwowałam, zobaczysz będzie ok :tak:

Yoka bo ja nie chodze prywatnie, i jak sie pytałam mojej ginki to mi powiedziała, ze nie chcą refundowac tego badania i jedyne wyjscie to kupic w aptece i ona mi to zrobi.

Tez tak sie zastanawiałam co z Anią :eek:

Agatkas - infekcja bakterią coli to zwykła infekcja układu moczowego - nic się nie martw, poprostu dostaniesz leki. Niestety zapewne będzie to antybiotyk, bo inaczej bakterii nie wygonisz, zapewne w globulkach dopochwowych, więc dopilnuj, żeby ci lekarz dał też jakieś leki osłonowe w tej samej formie, bo łatwo wyjaławiając sobie środowisko bakteryjne przejść w infekcję grzybiczną. Mi ostatnio w szpitalu od niechcenia strzelili, że mam delikatną infekcję grzybiczną, byłam w szoku, oni też, że nik t mnie nie informował, ale w sumie nie ma afery, bo niby większość kobiet to ma i jest ok, że jakbym miała jakiś poważny dyskomfort typu swędzenie, pieczenie, to mam sobie wziąć iść do apteki i kupić globulki, które usterylnią środowisko, ale też się przejmuję, czy to nie zagraża dzidzi podczas porodu jakąś infekcją...

villemo, sawka - dzięki w imieniu Miśki, chyba pomogło, bo już jest dużo lepiej.

Paola - cieszę się, że już się wszystko wyjaśniło!

Yoka - a nie wiesz może czy infekcja grzybiczna zagraża dziecku w jakiś sposób?

reklama
Misiówka ja mam parwie cała ciąże takie zapalenia i moja ginka powiedziała, ze trzeba pilnowac przy samej konscówce zeby tego diabelstwa nie było, wiec pewnie moze zaszkodzic.

Do góry