reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam dziewczyny u mnie z wieczorka

Witam! ja również mam termin na grudzień:) więc juz nie długo. wszyscy mówili że czas w ciązy sie okropnie dłuży, ale mi zleciał wyjątkowo szybko;) pozdrawiam wszystkie mamusie:)
Pola witamy wśród grudnioweczek:-)

Paola bardzo mi przykro z powodu wózka,:-(

Ja dzisiaj miałam wizyte, wszystkie badania dobre.... najważniejsze nie mam paciorkowca:-):-):-):-), tylko lekka anemia mi wyszła - norma jest 12 a ja mam 11,2 - lekarka zaleciła jeść więcej mięsa:tak:, stwierdziła też że malutka jest duża i dała mi skierowanie na USG szczegółowe... na jej USG wyszło że jestem w 38t4dc a u mnie dopiero w 37t1dc - różnica spora:baffled:.
Pozdrawiam

Hej kochane Mamnusie:tak:
ja prawie całą nockę nie spałam...:zawstydzona/y:strasznie się martwię , koło 8 zadzwonię do ginki chociaż nawet nie wiem czy odbierze biorac pod uwage że jest na zwolnieniu lekarskim...:szok: i zapytam czy mam robić jakieś dodatkowe badanmia oprócz moczu, morfologii, wr. i coś na wątrobę..., wszystko dalej mnie swędzi i wkurzam się na to niesamowicie...:wściekła/y:

"Dzisiaj w nocy bolał mnie ząb, nocka nieprzespana, wybieram się jutro do dentysty.
Czy w tak zaawansowanej ciąży mogę dostać znieczulenie jakby co???? i czy stres zwiazany z wizytą (strasznie sie boję) może wywołać skurcze????
w dzień ząb już nie bolał, może to tylko chwilowy ból i odpuścić dentystę. a może zadzwonić do gina i zapytać...
poradźcie bo nie wiem co ma robić " villemo ja tez kilka dni temu miałam problem z zębem, zaczynał mnie boleć, i poszłam do dentysty, babeczka zapytała kiedy poród i jak powiedziałam ,że w gródniu to oznajmiła że nie będzie mi dawać znieczulenia bo to troszkę późno, a w związku z tym zeby nie denerwować ani mnie ani maleństwa to tylko delikatnie mi otworzyła ząbek i założyła lekarstwo, wcale nie bolało i kazała się zgłosić jak już będę po porodzie i będę w stanie to wtedy ze znieczuleniem wszytsko zrobi...

Dzień dobry dziewczynki!

Okruszku zrób sobie te badania i bedziesz miała pewność, a nie bedziesz się zadręczać.

Villemo - ja bym nie poszła z tej prostej przyczyny że ja przed wizytą u dentysty to dwa dni płaczę, a jak już tam jestem to mam stan przedzawałowy. Też mi się coś z ząbkiem dzieje ale stwierdziłam że jeszcze przetrzymam:)
Natomiast zdrowy rozsądek nakazywałby iść do dentysty!:)

Ja właśnie biorę się za jakieś pranie i prasowanie bo na 11 idę do fryzjera i cały dzień stracony, bo u mojej fryzjerki to co najmniej 4 godzinki mi zejdzie:)

Heyka!

Dziś rano jak wstałam to zauwazyłam, ze prawą stopę mam jak banię. Do tego zaczynają mnie boleć krzyże i jesli okaze się, ze podczas porodu będę miała bóle krzyżowe to masakra!!!! :-(

Agacia bierzesz jeszcze Fenoterol??? Ja do końca tygodnia mam jeszcze brac, a potem to czekamy na malucha:-) bo ponoc jest tak, ze odstawienie leku przyśpiesza akcję porodową.

Witam z ranka!!!Jakoś mi uciekł ten czas w tym tygodniu, już środa a wydaje mi sie, że poniedziałek,mąż wreszcie poszedł do pracy po 1,5 tygodniowym urlopie i wreszcie mam święty spokój,już mnie denerwował.My wczoraj pięknie dzień spędziliśmu, pojechaliśmy do PSZCZYNY na spacerek i byliśmy żubry pooglądać i sarenki i daniele, było super no i potem na chińskie żarełko,było pycha i nawet całą noc przespałam, taki spacer działa cuda ha ha ha.Jak dziś siadałam do kompa to sobie pomyślałam "ciekawe która urodziła" a tu nic,a tak w ogóle to ja też mam wizyte w czwartek ,no to jest nas więcej.

Witam z ranka!!!Jakoś mi uciekł ten czas w tym tygodniu, już środa a wydaje mi sie, że poniedziałek,mąż wreszcie poszedł do pracy po 1,5 tygodniowym urlopie i wreszcie mam święty spokój,już mnie denerwował.My wczoraj pięknie dzień spędziliśmu, pojechaliśmy do PSZCZYNY na spacerek i byliśmy żubry pooglądać i sarenki i daniele, było super no i potem na chińskie żarełko,było pycha i nawet całą noc przespałam, taki spacer działa cuda ha ha ha.Jak dziś siadałam do kompa to sobie pomyślałam "ciekawe która urodziła" a tu nic,a tak w ogóle to ja też mam wizyte w czwartek ,no to jest nas więcej.

Zozakoza a skąd Ty jesteś ??
Ja z moim narzeczonym też byłam kilka m-cy temu pospacerować w Pszczynie:tak: i też byliśmy w parku z żubrami, więc jest chyba spora szansa, że po naszych porodach wybierzemy się z resztą dziewczyn ze śląska na miły spacerek np. po tym parku ;-):tak: (park zrobili fajny, no nie ?;-):-D:-D:-D)

Dziewczynki, a co wy się tak boicie dentysty? :-D W porównaniu z porodem to zabiegi dentystyczne to w końcu pestka, haha :-D
Pamiętam, że w poprzedniej ciąży miałam problemy z zębem mądrości i mocno mnie bolał. Nie mogłam za bardzo dostać lekarstwa, przeciwbólowych tabletek też nie chciałam brać. Dentystka przeczyściła mi wtedy ząbek i dziąsło, coś tam pomajstrowała i pomogło.

reklama
Cześć Dziewczyny :-)

villemo idź spokojnie do dentysty. Ja swój pierwszy ząbek zaleczyłam koło 15 tygodnia ciąży, a teraz mam już za sobą 4 borowania. Poszłam do znajomej, która jest dentystką (do tego w ciąży :-)) i zapewniła mnie, że znieczulenia są bezpieczne w ciąży (tylko takie bez dodatku adrenaliny). Lepiej wyleczyć ząbek niż narazić się na bakterie powodujące próchnicę oraz na stres związany z bólem. Ja wizyty u dentysty wspominam naprawdę miło :-D Jedynie po pierwszej wizycie denerwowałam się o Dzidziusia, bo zapomniałam zapytać się wcześniej lekarza, czy mogę leczyć zęby ze znieczuleniem. Potem poszło jak z płatka.

Do góry