reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Arlets - a jeśli chodzi ci o zagrożenie dla dziecka, to może się np. udusić jeśli odpłyną wszystkie wody płodowe lub będzie ich za mało.

Cyprysiowa współczuję, może przyjmij gościa w szlafroku;-), albo wypchnij chłopaków do miasta.

sawka mam nadzieję, że pralka ma chwilowe problemy

Arlets ja bym kupiła testy w aptece i sprawdziła.

pola Yoka ma rację powinnaś załatwić sprawę ze sklepem, może się uda i wam wymienią w ramach gwarancji.

Misiówka zamierzam połamać tę deskę :-D tylko jakoś mi jej szkoda, ja mam czasem takie głupie wstawki:baffled:.

Misiówka kochana moze ty rozwiejesz moje watpliwości, od kilku dni zastanawiam sie co zrobic z wit D3. Podawac czy nie. W pl jest ona obowiazkowa a tu robia wielkie oczy. Ponoc to z powodu różnego klimatu:tak: Przeczytalam juz tyle opini matek i lekarzy ze głowa mi puchnie od informacji:rofl2: i dalej jestem w kropce:baffled: A ty podawalas swojej coreczce?

widze że nie tylko ja mam problemy z mężem :wściekła/y: jednak sądze że zadna z was nie miała tak ciekawej nocy jak ja..jedna wielka kłótnia jeden wielki stres :-( co niestety miało wpływ na maluszka..i boje się czy przez tą całą nieprzyjemną sytuacje brzdąc nie będzie chciał już wychodzic bo...strasznie boli mnie (okolice) podbrzusze-dziwne uczucie...mały strasznie się wypycha,czuje nóżki co raz niżej...dziwnie mnie kręgosłup pobolewał,a co do śluzu to....pare dni temu był jeszcze biały konsystencji budyniowatej :-p(sorry za szczegóły) a teraz jest wodnisty...i troszke go jest....no i brzuszek stwardniał....ale narazie cierpliwie leże i czekam co przyniesie jutro....
miłego wieczorku mamuśki....

anoli - ja Misi podawałam i zamierzam teraz też podawać - siostra Roberta jest pediatrą ma mi ją wypisać i teściowa przywiezie jak będzie jechać, Nie wyobrażam sobie nie podawać jej w Angii, gdzie jest tak mało słońca na co dzień, a opieka ortopedyczna jest na szczątkowym poziomie, przecież nawet jak dziecko będzie miało krzywicę to nikt się nim tu nie zajmie!! Mam kilka koleżanek, których dzieci mają wyraźne wady postawy i w Pl zalecają leczenie, buty ortopedyczne i ćwiczenia, a tutaj nikt nie widzi, że dziecko ma poważny problem.... nawet nie będę się w to zagłębiać, bo dla mnie to jest poprostu żenujące. Bardziej mnie zastamnawia czy podawać witaminę K, która z kolei w Pl jest niepodawana .... muszę to jeszcze skonsultować z siostrą Roberta, bo z tego co wiem, mogę się nie zgodzić poprostu na jej podawanie, ale zobaczę najpierw co powie Danusia.

Ola2in1 - nie nakręcaj się ja mam takie objawy już od 2 tygodni, hehehe, skurczy nawet nie obserwuję, bo mi się znudziło poprostu, a i tak pewnie urodzę 2 tygodnie po terminie, hihihi.

Misiówka, ale masz nastawienie z tym przenoszeniem maluszka:-D. Ja nie dopuszczam myśli, że miałabym tak długo przenosić.
A tak z ciewkawości, na Wyspach nie można kupić wit d3?

reklama
bardziej mnie to zmartwiło niż nakręciło, bo ból wręcz uniemożliwiał chodzenie :crazy:
ale dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam tego typu objawy :)

Do góry