reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Mam rozwarcie na 1 palec ale zewnetrzne tylko, szyjka miekka, skrócona,, glowka napiera na szyjke. PROGNOZA: w ciagu 2 tyg nie urodze ale tez nie przenosze jesli jest juz taki stan szyjki.:tak: nastepna wizyta okolo 20.11 i zrobimy wtedy ostatnie usg zeby zmierzyc ostatecznie malego.

Czyli masz jeszcze Cyprysiowa 2 tygodnie luzik :-)

edee - trzymam kciuki, żeby było dobrze. Kiedy idziesz na wizytę?

Ewelw mi moja dr (ta, co popiera naszą decyzję) zaleciła picie liści malin już od 30tc i masaż krocza w ostatnim miesiącu

A jakich dawkach pijesz te malinki Dorotko?

Anka dobrze, że nic poważnego się nie stało...dbaj o raczkę i uważaj na siebie
Cyprysiowa super , że wszystko ok, dzidzia zdrowa i wyniki dobre
Dagulla dobrze, że wszystko ok

Dzisiaj poszłam do sklepu całkiem blisko i myślałam, że nie dojde do domu, tak mnie rozbolało krocze, ledwo przebierałam nogami, brzuszek twardniał i w pewnym momencie tak mi się słabo zrobiło, nogi jak z waty miałam, ok.0,5h czułam jak w środku sie "trzęsę" dziwne uczucie...:baffled:

Co do smaków to ja może nie mam takich aż jak wy dziewczyny ale za to straszną mam chcice na słodkie no i właśnie przed chwilką mója małżowinka była na stacji(bo do sklepu to trochę za daleko)i kupił mi dwie paczki ciasteczków czekoladowych i wafelków orzechowów:-) no i chyba trochę za dużo ich naraz zjadłam ale mam nadzieję że zgaga mnie nie chwyci po tym bo już mi brakło migdałków;-)

Malinki piję 1 albo 2 razy dziennie, jak mi się chce:-) A parzę zgodnie z przepisem- 1 łyżeczkę przez 15 min.
A do smaku dodaję sobie sok malinowy:-) - jak malinki to malinki

A ja od jutra mam 2 tygodnie do terminu ( no 15 dni)
Czekamy z niecierpliwością :-D

Spadam czytać książkę.

Buziaczki Kochane Brzuchatki;-)

No to teraz ja zdaje relację:)

Malutka się obróciła i grzecznie już leży główką do dołu!!:)
Waży już 2200g!!!!!!!!!! Co to wielkolud mi tam rośnie???:):)
Prawie nic nie widzieliśmy na USG bo nie dość że jest "pozwijana" to jeszcze wierciła się straszliwie. Lekarz chcial serducho obejrzeć to mu cały czas uciekała:)
Szyjka mi się do porodu w ogóle nie szykuje:)
Lekarz zrobił mi wymaz na tego paciorkowca i wyniki mam za 4 dni:)
A we wtorek idziemy na szkołe rodzenia i będziemy mieli lekcje oddychania:)

Co do jedzonka to mój wieczorny zestawik to: batonik Pawełek toffi, 1 pączek, kilka kostek czekolady truflowej, kawa latte i paluchy czosnkowe z sosem chilli i ziołowym:) A teraz dobijam się podwójnie solonym prażonym słonecznikiem:)

Totka oczywiście wysłałam:)

reklama
Do góry