reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Mam rozwarcie na 1 palec ale zewnetrzne tylko, szyjka miekka, skrócona,, glowka napiera na szyjke. PROGNOZA: w ciagu 2 tyg nie urodze ale tez nie przenosze jesli jest juz taki stan szyjki.:tak: nastepna wizyta okolo 20.11 i zrobimy wtedy ostatnie usg zeby zmierzyc ostatecznie malego.

Czyli masz jeszcze Cyprysiowa 2 tygodnie luzik :-)

edee - trzymam kciuki, żeby było dobrze. Kiedy idziesz na wizytę?

Ewelw mi moja dr (ta, co popiera naszą decyzję) zaleciła picie liści malin już od 30tc i masaż krocza w ostatnim miesiącu

A jakich dawkach pijesz te malinki Dorotko?

Anka dobrze, że nic poważnego się nie stało...dbaj o raczkę i uważaj na siebie
Cyprysiowa super , że wszystko ok, dzidzia zdrowa i wyniki dobre
Dagulla dobrze, że wszystko ok

Dzisiaj poszłam do sklepu całkiem blisko i myślałam, że nie dojde do domu, tak mnie rozbolało krocze, ledwo przebierałam nogami, brzuszek twardniał i w pewnym momencie tak mi się słabo zrobiło, nogi jak z waty miałam, ok.0,5h czułam jak w środku sie "trzęsę" dziwne uczucie...:baffled:

Co do smaków to ja może nie mam takich aż jak wy dziewczyny ale za to straszną mam chcice na słodkie no i właśnie przed chwilką mója małżowinka była na stacji(bo do sklepu to trochę za daleko)i kupił mi dwie paczki ciasteczków czekoladowych i wafelków orzechowów:-) no i chyba trochę za dużo ich naraz zjadłam ale mam nadzieję że zgaga mnie nie chwyci po tym bo już mi brakło migdałków;-)

Malinki piję 1 albo 2 razy dziennie, jak mi się chce:-) A parzę zgodnie z przepisem- 1 łyżeczkę przez 15 min.
A do smaku dodaję sobie sok malinowy:-) - jak malinki to malinki

A ja od jutra mam 2 tygodnie do terminu ( no 15 dni)
Czekamy z niecierpliwością :-D

Spadam czytać książkę.

Buziaczki Kochane Brzuchatki;-)

No to teraz ja zdaje relację:)

Malutka się obróciła i grzecznie już leży główką do dołu!!:)
Waży już 2200g!!!!!!!!!! Co to wielkolud mi tam rośnie???:):)
Prawie nic nie widzieliśmy na USG bo nie dość że jest "pozwijana" to jeszcze wierciła się straszliwie. Lekarz chcial serducho obejrzeć to mu cały czas uciekała:)
Szyjka mi się do porodu w ogóle nie szykuje:)
Lekarz zrobił mi wymaz na tego paciorkowca i wyniki mam za 4 dni:)
A we wtorek idziemy na szkołe rodzenia i będziemy mieli lekcje oddychania:)

Co do jedzonka to mój wieczorny zestawik to: batonik Pawełek toffi, 1 pączek, kilka kostek czekolady truflowej, kawa latte i paluchy czosnkowe z sosem chilli i ziołowym:) A teraz dobijam się podwójnie solonym prażonym słonecznikiem:)

Totka oczywiście wysłałam:)

reklama
Do góry