reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Anka bidulko, uwazaj na siebie.

A ja wrocilam. Zjadlam po drodze liona, 3bita, wypilam cala buteleczke tego specyfiku z cytryny i miodu a podczes ktg popijalam zimna wode i maly fikal ze hej. Parametry byly spelnione juz w 10 minut a lezalam 26. Uciekal non-stop trzeba bylo pasy przemieszczac i go łapac. :tak: to tyle z ktg. teraz wizyta

Mam rozwarcie na 1 palec ale zewnetrzne tylko, szyjka miekka, skrócona,, glowka napiera na szyjke. PROGNOZA: w ciagu 2 tyg nie urodze ale tez nie przenosze jesli jest juz taki stan szyjki.:tak: nastepna wizyta okolo 20.11 i zrobimy wtedy ostatnie usg zeby zmierzyc ostatecznie malego.

No widzisz a tak się martwiłaś a wszystko jest wporządku :tak:
Bardzo się cieszę że masz dobre wyniki i widać że małemu służą batoniki:-)

reklama
Witam mamuśki......

Yoka no ja tez myślę,ze ty tak za niedługo na tej porodówce wylądujesz.....ale trzymkam też kciuki,żeby wszystko było dobrze....uważaj na siebie.....

Marzycielka no u Ciebie to już wogole czas, dobrze,ze sie nastawiasz tak bardzo pozytywnie....

Ciesze sie,ze u całej resty mamusiek tez w miare dobrze i uwazajcie na siebie...

Co do mnie to boli mnie brzuszek i do tego bardzo mi sie juz obnizył....nie wiem czy to troszke nie za szybko.....jutro o ile juz beda to jade po wyniki oby wszystko okazało sie dobrze i nie musieli pobierac malej krwki z pepowiny.....no i zeby okazało sie,ze bede mogła rozic naturalnie.....na sama mysl sie denerwuje.... przesylam buziaczki i uciekam do nadrabiania zaleglosci:-)

Dorotko - Ty ponoć rodzisz w domku (jeśli nie zmieniłaś zdania). A rozmawiałaś może z położną o nacinaniu? Jak to z tym będzie? Bo mi się wydaje, że Cię nie będą nacinać - skoro w domku - no bo przecież lekarza nie będzie - do zszycia...
Ale nie wiem jak to jest... Będzie też lekarz?
A co Ci powiedziała - żebyś robiła? Robisz np. ćwiczenia kegla?
No bo ja się strasznie boję nacinania:no::no::no: (no i potem tego zszywania:no::no::no:), robię ćwiczenia kegla i masaże krocza. I co jeszcze?

Dziewczyny - jak mi się skończył 36 tc. to ja już mogę pić tą herbatkę z malin? Pije już któraś z Was? Ile razy dziennie?
A robicie masaż krocza? Jaki macie przepis na "emulsję do masażu"? Ja wyczytałam, że podstwowy to: parafina + wit E w płynie parę kropel (no i dodatkowo można różne olejki...) - i tak robię...ale tylko tym podstawowym...
A aptekarka powiedziała, że parafina potem super na ciemieniuszkę "jak znalazł" będzie...
nie była drogo - chyba tak do 15zł

MIŁEGO DNIA!!!

Ja nie chcę nikogo przekonywać do swojego zdania bo my z Bartkiem już długo się przygotowujemy do tego domowego porodu, ale statystyki są takie:
-jeżeli rodzimy w pozycji leżącej to zdecydowana większość porodów wymaga nacinania:baffled: a to dlatego, że przemy jakby pod górkę, pod dyktando położnej, a główka dziecka (zgodnie z grawitacją) naciska na część krocza najbliżej odbytu, a całe krocze rozciąga się nierównomiernie.
-rodzenie w pozycji wertykalnej (kucznej albo klęcząc czy nawet stojąc) powoduje, że poród przebiega szybciej (grawitacja) a główka dzidzi równomiernie rozciąga krocze. To oczywiście ogranicza konieczność cięcia... Podobno w takich pozycjach tylko 10% porodów wymaga cięcia.
Dodam, że jeśli kotom pozwala się wybrać pozycę to prawie nigdy nie wybierają leżącej. Jednak Wrocław to trochę zaścianek w tej kwestii, najchętniej wszystkie przypnali by na cały poród do ktg i kazali leżeć...

Póściłyscie totka?:cool2:
ja puściłam za 4 zł i do 22:00 marze sobie że jestem milionerką :tak::tak::-D:-D

Cześć mamunie

Ja dziś troszkę podłamana psychicznie.... byłam odebrać wyniki moczu i ... znowu duża ilość bakterii. Brałam już chyba wszystkie możliwe leki a tu nadal nic :-(. Gina chciała mnie dziś dać do szpitala na dwa dni, ale ją uprosiłam, że nie chcę...:-(, więc kazała mi zrobić badania na posiew i przyjść z wynikami a dalej to się okaże co dalej ...

trzymajcie kciuki brzuchatki, żeby wyszły dobrze...

mam dziś do d.... dzień :-(
Jutro napiszę co u mnie, szkoda tylko, że wyniki będą dopiero we wtorek ...
trzymaj sie kochana i nie denerwuj, będzie dobrze, zobaczysz...

reklama
A ja wrocilam. Zjadlam po drodze liona, 3bita, wypilam cala buteleczke tego specyfiku z cytryny i miodu a podczes ktg popijalam zimna wode i maly fikal ze hej. Parametry byly spelnione juz w 10 minut a lezalam 26. Uciekal non-stop trzeba bylo pasy przemieszczac i go łapac. :tak: to tyle z ktg. teraz wizyta

Mam rozwarcie na 1 palec ale zewnetrzne tylko, szyjka miekka, skrócona,, glowka napiera na szyjke. PROGNOZA: w ciagu 2 tyg nie urodze ale tez nie przenosze jesli jest juz taki stan szyjki.:tak: nastepna wizyta okolo 20.11 i zrobimy wtedy ostatnie usg zeby zmierzyc ostatecznie malego.

no to same suuuper wieści!!!!!!!!!!!! Gratulacje, to bardzo podnosi na duchu

Ja dziś troszkę podłamana psychicznie.... byłam odebrać wyniki moczu i ... znowu duża ilość bakterii. Brałam już chyba wszystkie możliwe leki a tu nadal nic :-(. Gina chciała mnie dziś dać do szpitala na dwa dni, ale ją uprosiłam, że nie chcę...:-(, więc kazała mi zrobić badania na posiew i przyjść z wynikami a dalej to się okaże co dalej ...
doradzę ci cos, poki nei dostaniesz leków ( a nawet juz jak dostaniesz) kup sobie w aptece3 APIURIN ( zurawina w proszku) do picia, oraz urosept, żurawina pomoga zwalczyc infekcje i urosept tez. wspomagają przy antybiotykoterapii.!!!!!!!

Ja też ostatnio nie mogę się opamiętać jem okropnie dużo i w każdym zestawie - wczotaj sardynki w sosie pomidorowym zagryzłam ciastkami z karmelem i czekoladą - Boże ty to widzisz i nie grzmisz!! A teraz właśnie chodzą mi po głowie lody z sosem karmelowym...

heheheh mój wieczorny zestaw---3 filety sledziowe w oleju z cebulką, do tego 2x kinder bueno i 2 szklanki soku z czarnych winogron :D pyyyyychota :)

a ja dzis po 2 dniach meczarni z bólami krzyza i podbrzusza zadzwonilam do ginka, kazał przyjechac do szpitala do siebie, zbadał, podlaczył ktg i powieddzial ze nic sie specjalnei nei dzieje, ale brac nospe czesciej o cordafed p/skurczowo. we srode i tak mam u niego wizyte to zrobi usg.

Do góry