reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Krasek no to super, że wszystko gra! A na kopiącą Zuzię jest jedna rada - niestety poczekać. Moje słoneczko uspokaja się na spacerkach...wiem wiem trzeba mieć siłę, żeby na spacerek wyjść:-) No i bujam się na takiej duuużej piłce - widocznie to go lula i zasypia sobie

reklama
krasek - ja tez mysle, że wszystko u ciebie w normie, nie stresuj się! Nasze terminy są na wątku lista grudniowych mamuś, czy jakoś tak... ja mam na 17 grudnia. A sny o rodzeniu to już chyba w normie u nas, hihihi. Pozdrawiam gorąco!

Witam kobitki :-)
Ja niestety po kolejnej nieprzespanej nocy....ehhh...jeszcze troszkę...:-)

Cyprysiowa ja chyba czegoś tu nie rozumiem....napisałaś że powinny być częste skoki do 160.....ja wiem zupełnie coś innego...leżąc na patologii przez tydzień miałam robione ktg 3 czasami nawet 4 razy na dobę i pierwsze słyszę o takiej teorii.....w tak zaawansowanej ciąży jak nasza dziecko juz nie fika tak jak napisałaś....bo nie ma miejsca....nie chodzi o to żeby skoki tętna były częste tylko żeby wogóle były podczas zapisu.....a swoja drogą to skoro tak niepokojący był zapis przedewszystkim dla lekarza to dlaczego ryzykował zdrowie i życie Twojego dziecka i kazał Ci przyjśc dopiero po 3 dniach???????;-)
Oczywiście wszystkiego naj z okazjii rocznicy:-)

Ja nie mam robionego ktg bo mój gin twierdzi że nie ma takiej potrzeby....na każdej wizycie mam robione dokładne usg i wszystko jest ok.....

krasek witam wśród ciężarówek

eager uwierz mi ze nie masz wielgaśnego....ja ponad dwa tyg temu miałam obwód 114cm :-) teraz nawet sie nie mierze...:-)

Kresek witaj, wydzielina i bóle są normalne;-). Prawie wszystkie przechodzimy cos podobnego.

pwa odezwij się jak tylko będziesz mogła. Oczywiścia jak któras z nas sie rozdwoi to damy znać.

Ja się muszę pochwalić. Poprasowałam trochę malutkich ciuszków. Nie przypuszczałam, że to takie pracochłonne:baffled:. Terazx boli mnie kręgosłup i żałuję, że nie kupiłam piłek tenisowych i nie zastosuję masaży Dorotki:-(

zapominajka ja wzięłam się na sposób i wszystkie ciuszki prasowałam na siedząco...myślałam że nie będę potrafiła w ten sposób bo ja generalnie rzadko siedzę jak coś robię...nawet jak cos kroje to na stojąco ale o dziwo nawet mi to odpowiadało a i ból kręgosłupa mniejszy...:-)

JUz sie nie moge doczekac!! mam pytanko czy to prawda ze nalezy ogolic sie przed porodem:> troszke mamy to utrudnione hmmm :dry::nerd:
Ja napewno sie ogolę....zreszta robie to na bierząco....ale o to czy musisz byc ogolona musisz dowiedziec sie w szpitalu w którym bedziesz rodzic.....w każdym są inne wymogi....:-)

Ja dziś rano miałam iść na badania - morfologia, wr i antygen hbs i miałam zanieść mocz do badania. Ale jak wstałam to byłam taka zaspana, że zapomniałam nasiusiać do pojemniczka i nie miałam z czym iść :rofl2:
Jutro muszę iść. Bo w sobotę mam wizytę i muszę już mieć wyniki.

Pogoda u nas FATALNA szaro, buro i zimno. bleee
Ale idę sobie pospacerować po SMYKU może coś mi wpadnie w łapki fajnego.

Cyprysiowa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
I główka do góry. Z maluchem na pewno wszystko w porządku. Dobrze Yoka napisała jakby było coś nie tak to nie odsuwaliby tego kolejnego KTG. Buziulki!!!:-)

Ja sie golilam systematycznie ale gdy brzuszek stal sie DUZY nie daje sobie rady;/ jak probuje to szybko sie konczy gdyz wszystko mnie boli;/ ogolnie to zle sie z tym czuje :no:

reklama
Ja sie golilam systematycznie ale gdy brzuszek stal sie DUZY nie daje sobie rady;/ jak probuje to szybko sie konczy gdyz wszystko mnie boli;/ ogolnie to zle sie z tym czuje :no:
A Twój mężczyzna nie może Ci pomóc? a może spróbuj przed lusterkiem....ja jakis czas tak sie goliłam ale teraz doszłam do takiej wprawy że robie to na czuja....i o dziwo nieźle mi to wychodzi...haha :-)

Do góry