reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cyprysiowa głowa do góry-następnym razem mąż zda:tak:Zresztą z tym zdobyciem prawka to wogóle koszmar-tak trudno zdać.Ci egzaminatorzy nie cgcą przepuszczać, bo sobie żyłę złota znaleźli:angry:A od nowego roku nie dość, że ma zdrożeć to jeszce jak się zda prawko to tylko na 2 lata, bo później trzeba powtórzyć i na dodatek jak się złapie trzy mandaty to zabierają :angry::angry::angry:

reklama
Cyprysiowa, Dagulla a ja myślałam, ze to w Warszawie taki pogrom jest kierowców. Na 30 zdaje 2-3. I na kolejny egzamin czeka się ze 2 miesiące.:baffled:

Elelw ja sie trzymam terminu wg USG bo cykle miałam bardzo nieregularne po odstawieniu antykoncepcji. A raczej termin od samego początku się nie zmienił właściwie waha się od 16 do 18 grudnia. Więc dwa dni nie sprawiają mi różnicy. :-)

Witajcie Mamuśki!
Zaczęłam wczoraj wieczorem czytać co tam naskrobałyście w ciągu dnia i niestety net mi padł więc nawet nie mogłam nic napisać, tak że dzis nadrabiam.

Cyprysiowa ja też przyniosłam z piwnicy ciuszki, które zalatywały wilgocią. Wyprałam je najpierw w normalnym proszku i w porządnym płynie do płukania....jeszcze troszke miały taki zapach ale po drugim czy trzecim praniu zapach zupełnie zniknął, tak że nie masz się co martwić iu nie musisz wywalać, tylko prać az ten zapach zniknie.

Marzycielko......wow....czyżby petycja do córci odniosła skutek.

Kana
....wreszcie.....ale w szpitalach teraz tak jest jak nie maja wolnego łózka to nie przyjmują bo gdzie położą? Super że wreszcie Cię przyjęli i czekamy na wieści.

Dziwczyny współczuje Wam tych nieprzespanych nocy, ja tak miałam w poprzedniej ciązy...to jest koszmar.
Co do terminu porodu to lekarze zawsze kierują się OM chyba że ktoś miał bardzo nieregularne miesiączki lub długie. Jeśli by u mnie brać pod uwage USG i śrdenia wagę dziecka 3500g to w zasadzie musiałabym juz zbierac się na porodówkę bo mała w poniedziałek miała 3300g. Zresztą same wiecie z własnego doświadczenia że waga według USG nie jest dokładna i to jeszcze zalezy jaki lekarz robi. Moja koleżanka urodziła synka 3 dni temu według USG miał 4000 a urodził sie 3000g. Niezła pomyłka nie?

Miłego dzionka

no niestety na czyms kase musza trzepac:sorry2: ja mam taka teorie ze maja dzienny limit zdawalnosci no i moj brat i maz Kamili poprostu sie niezalapali:-( bo naprawde ile mozna rozumiem jak z wlasnej winy ale skoro mojego brata tak dlugo przetrzymywal no to cos tu niegra:wściekła/y:

a ja przedwczoraj zrobilam rybke po grecku na sobotnia impreze i jeszcze nizdazyla dobrze przejsc zalewa a ja juz podjadam i jak tak dalej pujdzie to do soboty jej niebedzie:-D

Yoka- wyjasniłam kolezance, ze nie o taki pecherz chodzi:-), ale ona stwierdziła, ze i tak wie lepiej niż ja, wiec nie chciałam sie kłócic. Zresztą ona to wogole ma takie poglady jakby była starą babą!!!!!

Właśnie jak mój gin wylicza termin porodu z takiej magicznej tabelki przy której jest założenie, ze cykle trwają 28 dni to termin porodu mam na 2 grudnia. A od samego początku wg USG dwa tygodnie później. :-) Najwyżej urodzę wcześniej - nie pogniewam się :-D

Yoka, to moze przełam się i pij soczek z buraka, wiem, ze to niedobre, ale skuteczne, poza tym jeszcze soczek porzeczkowy, i wątróbka. Z tego wszsytkiego jedyna znośna rzecz to sok porzeczkowy, jak dla mnie.:-)

Cyprysiowa, bardzo mi przykro z powodu oblanego egzaminu męża, ale tak jest niestety w całej Polsce. Dobrze dziewczyny piszą, ze dla nich to kasa, więc oblewają. Następnym razem będzie lepiej.

W ciąży wątróbki nie można lepiej ten soczek z porzeczek albo buraków.

Ja też mam na coś straszną ochotę i cały czas się zastanwiam po co iść do sklepu??
Wogóle to już chcę urodzić bo mam serdecznie dość ciąży i wszystkich dolegliwości.:wściekła/y:

reklama
Do góry