reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

:szok::szok: Już ???? o matko :szok: sama nie wiem, czy się cieszyć razem z Tobą czy się zacząć bać :szok: że to tak niespodziewanie ... tak nagle, ratunkuuuuu, chyba się zaczynamy na poważnie ROZDWAJAĆ !!! nie ma co, ja jutro już pakuje torbę :szok:

ha ha ha jestem w 37 tygodniu ciąży więc to nie jest tak nagle:-D
80 % dzieci rodzi się 14 dni przed lub 14 dni po wyznaczonym terminie:-)

Może moja lalka przyjdzie na Świat podczas pełni 13 listopada??:-)

A ja siedze przed kompem i do Was piszę a nie pakuję torbę ha ha:-D:-D:-D

reklama
Wy jesteście szalone...pól dnia mnie nie było a teraz ponad 10 stron do nadrobienia:szok:

Przede wszystkim gratuluję każdej której udało się wpisac na stronie nr 1000!!!!

Ewushka kuruj się koniecznie!!!!:tak:

A propos przeziebień to wczoraj w szkole rodzenia połozna mówiła nam żeby o każdym przeziębieniu ewentualnie chorobie powiedzieć pediatrze po porodzie, u nas podobno zbadają dokładnie dzidzie:tak:

Misiówka mam nadzieję że udało się w tym urzedzie!!!!

Kana ta nasza cholerna słuzba zdrowia!!!!:wściekła/y:Czyżby znowu kazali Ci dzwonić jutro???

YOKA cieszę się że u was wszytsko ok, uważaj na siebie i Oliwkę!!!!

Cyprysiowa jestem za!!!

Kluskawawa ucałuj swoją Kluskę i Zosienkę od nas!!!!:tak:

A mi chyba właśnie odszedł czop śluzowy.....
Może jednak za 2 tyg. Oliwka już będzie na Świecie?:-)

Marzycielka czyli to już tuż tuż....:-)

A ja mam do was trochę inne pytanie:zawstydzona/y: nie smiejcie się ze mnie ale ja naprawde nie bradzo w tym wszytskim lapie sie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jak odczuwacie skurcze???ja do tej pory nic nie czułam, miesiączki zawsze mialam bezbolesne i jak ktos mi mowi ze tak jak podczas okresu to ja nie bardzo wiem jak sie do tego ustosunkowac:zawstydzona/y::wściekła/y:

Od dwóch nocy mam straszne ale chwilkowe bóle w podbrzuszu i kłucie w pochwie...
Dzisiaj musiałam wziąć nospę bo myślałam że już nie wytrzymam....

Pomóżcie!!!!

Co do nastroju to u mnie tez jakiś kiepski:-( przez to chyba tez nie mogłam dzisiaj spać:crazy:moja mama od poniedzialku zostaje bez pracy:sorry2: i najbardziej wkurza mnie to ze miala stala prace z ktorej zrezygnowala bo znajomy otwieral sklepy i poprosil zeby pomogla mu i zeby byla tam kierowniczka a teraz okazalo sie ze mu sie to nie oplaca i zamyka od tak:angry:

Ewelw co do zajęć z karmienia, to położna uczyła nas przystawiać dziecko w postaci lalki:tak: do piersi w różnych pozycjach oraz dużo dużo mówiła o samym karmieniu...jak masz jakies pytania pisz na pm odpisze i moze znajde chwilke to poskanuje to co dostalysmy(materialy)

Marzycielko, to koniecznie spisz numer do którejś z nas i dawaj znać co i jak (jeśli oczywiście sytuacja pozwoli), bo my się już nie możemy doczekać pierwszego grudniowego dzieciaczka.:-)

A ja wzięłam sobie na jutro dzień wolny i może trochę się pobyczę.
Albo znając życie będę sprzątać.:-D To jest chyba pracocholizm:-)

Madzienka kochanie ty nasze.... ja tez miałam pierwszy bolacy skurcz wczoraj wieczorkiem, potem w nocy, i jeden dzisiaj rano,ale kazdy trwał moze z minutkie i był jednorazowy wiec się nie martwię.....

Marzycielko super, że już tak blisko. Podziwiam twój spokój:-D.

Wiesz boję się zacząć za bardzo cieszyć wolę jednak poczekac na skurcze bądź wody:-)Wtedy będę pewna , że to już na 100 % a teraz się cieszę ale nie szaleję jak ogłupiała:-D:-D:-D:-p

A ja Madzienka mam skurcze przepowiadające od chyba 2 miesięcy .
Najpierw było lekkie stawianie się brzucha i napinanie a teraz już mam po kilkanaście dziennie i trwają nawet do 15 sekund może dłużej.
Podczas tego skurczu jak leżę nie mogę oddychać a jak chodzę to chce mi się siku.
Podobno takie silne skurcze jak ja mam mogą się zacząć 2-3 tyg przed porodem i to by się u mnie zgadzało bo jakieś 2 tyg temu byłam na Izbie Przyjęć bo właśnie wtedy one zaczęły być silne a teraz ten czop , który może tydzień przed porodem odejść...
hmmm chyba zaczynam po mału rodzić:-D:szok:

reklama
Do góry