reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
cześć kochane !!!!

dzieki za śłowa pocieszenia ale widze że u Was też kiepski nastrój i samopoczucie !!! Ja wczoraj tak fatalnie sie czułam ze nawet nie kukłam do Was !!! Cały czas łudze sie ze to mleko z czosnkiem mi pomoże i na noc serwuje sobie takiego drinka :baffled:

Ewushka jak tam sie czujesz ??? gorączka mineła ??

Cyprysiowa i co zrobiłąś juz coś z tym praniem ? ja chyba bym zrobiła takie w normalnym proszku bo jednak mocniejszy od dzidziowego a potem normalne z w dzieciecym proszku i podwójne płukanie ! moze uda sie bo szkoda na pewno ubranek !!

Kana ale w kulki lecą z tym szpitalem !!!

Marzycielka nononno ! no to wypatrujemy z Tobą dalszych oznak porodu :blink:

ja w poniedziałek do gina bo kończy mi sie l4 , jutro bede dzwonić jeszcze zeby dokładnie sie umówić !!!
no i odstawiłam fenoterol i dzis pierwszy dzień nie biore i jak narazie tak samo jak przy braniu mam skurcze zobaczymy co bedzie sie działo za kilka dni !!!

Marzycielko o kurczę to znaczy, ze to JUŻ???????? :-)

Tak się to wszystko dłuzyło a zaraz zaczniemy się sypać Drogie Panie :-D i Panowie (Kluskawawa ;-))

Muszę chyba powoli zacząć pakować torbę do szpitala.:tak:
Póki co skompletowałam wszystkie dokumenty potrzebne do szpitala i się z nimi nie rozstaję. :happy2:

Madzienka nie przejmuj się, że nie rozpoznajesz. Bo ja też nie potrafię poznać. Nie wiem, czy to brzuch mi się spina, czy maluch mnie w coś kopnął lub ucisnął...
Wydaje mi się, że jak przyjdzie do skurczy porodowych to poznamy:-D.

A to są wczesne oznaki porodu i ja je wszystkie mam oprócz "biegunki" tzn. normalnie się wypróżniam a wcześniej miałam zaparcia:baffled:

Oto oznaki zbliżającego się porodu:

dziwne samopoczucie - możesz czuć się inaczej niż zwykle: zdenerwowana, niepewna, skrajnie wyczerpana albo przeciwnie, nadspodziewanie dobrze;

instynkt gniazdowy - jeżeli nagle odczujesz nieprzepartą chęć sprzątania i odkurzania, może to znaczyć coś więcej niż znużenie telewizją;

głód - napady wilczego głodu to znak, że twoje ciało magazynuje zapasy energii przed czekającym je trudnym zadaniem;

biegunka - to naturalny odruch organizmu służący opróżnieniu kiszki stolcowej, by nie stanowiła przeszkody w obniżaniu się główki;

czop śluzowy - możesz zauważyć na bieliźnie większą ilość śluzowej wydzieliny, niekiedy podbarwionej krwią. Jest to tzw. czop śluzowy, zamykający szyjkę macicy podczas ciąży, który najczęściej odkleja się, gdy szyjka przygotowuje się do porodu (czasem dopiero w trakcie).

reklama
marzycielka no no gratuluje :tak: ja mysle ze w ciagu tygodnia, moze ciut dluzej bedziesz rozdwojona. Spisuj sobie kochana numer telefonu do kogoś i dawaj znac na bierzaco jak bedziesz jechac :tak:

Moj maz ma jutro egzamin na prawko, wlasnie byl na jazdach i instruktor (nie jezdzil z nim nigdy) mowi ze jezdzi bardzo dobrze, byl zdziwiony ze poprzednuio nie zdal i mowi ze jutro musi zdac bo jezdzi bezblednie. Kurcze mogl tego nie mowic bo mi nadzieje narobil.

Do góry