reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujemy naszym maluchom

Prosty deserek dla malucha - Bananowo mi :-D

- łyżeczka masła
- mały banan, obrany i pokrojony
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy

Na niewielkiej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojony w plasterki banan, posypać cynamonem i smażyć na małym ogniu 2 minuty. Dodać sok z pomarańczy i smażyć kolejne 2 minuty. SMACZNEGO

Majusia wcinała aż miło:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Prosty deserek dla malucha - Bananowo mi :-D

- łyżeczka masła
- mały banan, obrany i pokrojony
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy

Na niewielkiej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojony w plasterki banan, posypać cynamonem i smażyć na małym ogniu 2 minuty. Dodać sok z pomarańczy i smażyć kolejne 2 minuty. SMACZNEGO

Majusia wcinała aż miło:-):-)

A to nie za wcześnie na cytrusy? Ja czytałam, że powinno się je podawać po 12 m-cach z racji tego, że są silnymi alergenami.

A to nie za wcześnie na cytrusy? Ja czytałam, że powinno się je podawać po 12 m-cach z racji tego, że są silnymi alergenami.

u nas nic się nie działo, zresztą to 2 łyżeczki a nie cała pomarańcza;-), w słoiczkach są po 9 m-cu. Przepis wzięłam z książki " Mały smakosz" gdzie ten deser proponowany jest dla dzieci pomiędzy 7 a 9 m-cem życia

u nas nic się nie działo, zresztą to 2 łyżeczki a nie cała pomarańcza;-), w słoiczkach są po 9 m-cu. Przepis wzięłam z książki " Mały smakosz" gdzie ten deser proponowany jest dla dzieci pomiędzy 7 a 9 m-cem życia

Czyli kolejny dowód na to, że co książka/ strona internetowa/ autor - to inna teoria na temat kolejności wprowadzania produktów dzieciom...
:)

reklama
Do góry