tuśka21
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Marzec 2005
- Postów
- 1 536
moje drogie - wogole ekologiczna zywnosc to jakas totalna pomylka - bo ow takiej nie ma ....
nawet jak sie sadzi samemu - to nasze gleby sa skazone - kwasne deszcze - spaliny - kiedys wybuch reaktorow w Czarnobylu ... jesli ktos mysli ze wcina zdrowe jedzonko to niech moze zacznie bardziej analizowac to co rzeczywiscie je ...
nawet jesli juz - jakis dom na zabitej wiosce gdzie autobus na oczy nie byl widziany - to co z kwasnymi deszczmi - one dotykaja cala nasz Polske ... wiec nie bredzmy o jakies ekologi ... bo to absurd
a tak wogole to warzywa i zupy gotowane samemu traca na wartosci juz w pierwszym momencie zagotowania - aby mieso zupy - czy warzywa mialay jakies wartosci (takie o ktorych tu sie mowi - i sie oczekuje) to trzeba by bylo wszystko gotowac na parze ....
w naszym swiecie nie ma juz NIECHEMICZNYCH prodktow ...
a co do tematu watku to pytanie bylo takie - PRZETWORY GERBERA A ZAWARTA W NIM CHEMIA ....
JA uwazam ze ze nie ma teraz niczego co ow chemi by nie zawieralo ... wiec znacie moja odpowiedz na pytanie
ale to nie jest powodem zeby wariowac ... ja jak mam czas i ochote i gotuje dla ewy ale nie dlatego ze gerbery sa chemiczne ale poprostu dlatego ze czasem brak jest kasy na jedzonko tego typu - kazy wie ze gerberki to luksus nie dla kazdego - wiec uwazam ze tez czesto sie zdarza ze osoby ktorych nie stac na zywienie w ten sposob malucha "psiocza" ostro na chemiczne gotowe produkty ... i sadze ze wlasnie to jest sedno ...
spojrzmy nawet na nasze pokolenie - dzieci rosna duze - szybko dojrzewaja ale sa slabe i schorowane "na dzien dobry" - wiec .... ??? o jakiej ekologi my wogole chcemy mowic ???
nawet jak sie sadzi samemu - to nasze gleby sa skazone - kwasne deszcze - spaliny - kiedys wybuch reaktorow w Czarnobylu ... jesli ktos mysli ze wcina zdrowe jedzonko to niech moze zacznie bardziej analizowac to co rzeczywiscie je ...
nawet jesli juz - jakis dom na zabitej wiosce gdzie autobus na oczy nie byl widziany - to co z kwasnymi deszczmi - one dotykaja cala nasz Polske ... wiec nie bredzmy o jakies ekologi ... bo to absurd
a tak wogole to warzywa i zupy gotowane samemu traca na wartosci juz w pierwszym momencie zagotowania - aby mieso zupy - czy warzywa mialay jakies wartosci (takie o ktorych tu sie mowi - i sie oczekuje) to trzeba by bylo wszystko gotowac na parze ....
w naszym swiecie nie ma juz NIECHEMICZNYCH prodktow ...
a co do tematu watku to pytanie bylo takie - PRZETWORY GERBERA A ZAWARTA W NIM CHEMIA ....
JA uwazam ze ze nie ma teraz niczego co ow chemi by nie zawieralo ... wiec znacie moja odpowiedz na pytanie
ale to nie jest powodem zeby wariowac ... ja jak mam czas i ochote i gotuje dla ewy ale nie dlatego ze gerbery sa chemiczne ale poprostu dlatego ze czasem brak jest kasy na jedzonko tego typu - kazy wie ze gerberki to luksus nie dla kazdego - wiec uwazam ze tez czesto sie zdarza ze osoby ktorych nie stac na zywienie w ten sposob malucha "psiocza" ostro na chemiczne gotowe produkty ... i sadze ze wlasnie to jest sedno ...
spojrzmy nawet na nasze pokolenie - dzieci rosna duze - szybko dojrzewaja ale sa slabe i schorowane "na dzien dobry" - wiec .... ??? o jakiej ekologi my wogole chcemy mowic ???