reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

I ja dziewczyny mam podobne odczucia co do AC.dla mnie jej dieta i zalecenia są zbyt radykalne. Klapki na oczy i wio. Niestety.
Poczytałam jej książki, próbowałam czytać jej forum, co niestety jest dla mnie trudne, jeżeli chodzi o wyciągniecie jakichś konkretnych rad- porad. Mam wrażenie, że trudno dzielić się jest ludziom na forum z wiedzą. I tak samo jest z kolezanką squo.
Pada wiele niezrozumiałych wyrażeń, porad, co dla nas poczatkujących jest trudno ogarnąć a wiedzy doświadczają tylko ci najbardziej wtajemniczeni.
Nie wszystkie jesteśmy tu zaawansowane w tym temacie. I stąd rozumię irytację ivki co do postów squo.

A może mi też się pomieszał język i dlatego nic z tego nie rozumię.... :-(

reklama
No widzisz squo stwierdzasz, że nie nasz czas i uważasz sprawę za załatwioną - zero wyjaśnień, zero wskazówek.
No cóż...

Na polecaną przez Ciebie weszłam i co mi z tego, jak próba wejścia w każdy przepis kończy się tekstem "autor nie zgodził się na skopiowanie treści bloga". Może niech autorka w ogóle zrobi stronkę na hasło dostepne dla wielkich wtajemniczonych i zaoszczędzi tym zwykłym ludziom nerwów z próbą zamknięcia jej stronki.

A tak na marginesie - mam książkę tej autorki, którą polecasz, więc chętnie się podzielę przepisami z osobami, które ich potrzebują.

Ostatnia edycja:
To co mialam napisa napisalam krowim jezykiem niestety prosciej sie nie da...nie zrozumialas ....oł

Jesli o kopiowanie chodzi jak kazdy autor moze sobie zastrzec zeby nikt nie kopiowal.Ale mozna wziasc kajecik i odpisac.Niestety to jej blog ja za niego nie odpowiadam wiec skad do mnie pretensje.Zyjemy w swiecie wolnej woli...a ty kozystasz z prawa totalnego podporzadkowania...zal mi ciebie w tym wzgledzie.

squo jak widzisz powyżej nie tylko ja Ciebie nie rozumiem, ale i inne osoby czytające ten wątek.

Mam wrażenie, że uważasz siebie za chodzące "niewiadomo co", które pozjadało wszystkie rozumy. Niestety nie wystarczy pobiegać na kilka, kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt kursów, żeby być kimś w tej czy innej dziedzinie. Nie wystarczy nawet być na konsultacjach u AC czy kogokolwiek innego. Trzeba mieć to "coś", a tym czymś nie jest filozofowanie, bazowanie na czyiś teoriach czy udowadniania innym jacy co oni głupi itd.

Mam wrażenie, że nie spotkałaś na swojej drodze kogoś, kto właśnie to "coś" posiada, bo wtedy dostrzegłabyś jak malutka jesteś wobec niego i tego, co on w sobie ma.
Tutaj masz pole do popisu i możesz robić się wielka, pisać skrótami myślowymi, które dla niewtajemniczonych brzmią pompatycznie i niezrozumiale. Tylko jaki sens takich wypowiedzi?
Jeśli mamy domniemywać jaką mądrą osobą jesteś w dziedzinie PP czy TMC, to oszczędź nam tego trudu i po prostu wypisz co skończyłaś, co zrobiłaś itd. Natomiast jeśli chcesz komukolwiek tutaj pomóc, to kolejny raz Cię proszę pisz językiem prostym, zrozumiałym i wprost, a nie dookoła.

Chciałabym raz jeszcze dowiedzieć się więcej na temat chochlika, który wg Ciebie jest w mojej pracy wkładanej w blog. Mogłabyś mi to wyjaśnić?

Ivka troszkę przesadziłaś z tym, że krytykujesz blog tylko dlatego, że autorka nie chce żeby kopiować jej wpisy, to w końcu jej praca, prawda? :sorry:
Podaję inną stronkę, autorki która opiera się na wiedzy innych mistrzów niż Anna Ciesielska. Polecam, to troszkę inne spojrzenie -> http://www.5przemian.pl/

Dziewczyny, gotowanie według pięciu smaków to też filozofia. Nie kłóćmy się, szkoda energii. Każda z nas dojdzie czasem do różnych spostrzeżeń. Jedna całkowicie zaufa AC, druga przekopie się przez różnych autorów. Każda z nas wyjdzie na tym dobrze, bo chcemy gotować dla naszych rodzin, z miłością, prawda? Nie ma jednej drogi, tak samo jak nie ma jednego Mistrza.

Pozdrawiam wątek i życzę kreatywnej kuchni :tak::-)

misia w tym sęk, że ja nie chcę kopiować, a chcę przeczytać to, co tamta pani pisze, ale wejść nie mogę, bo wszystko poblokowane. Stąd moje zirytowanie ogólnym dostępem, którego tak naprawdę nie ma.

Z całą resztą masz świętą rację - każdy robi jak uważa, jednak staramy się dzielić wiedzą i doświad., a nie tylko filozofować. Pewnie, że pewnego rodzaju jest filozofia jest potrzebna, ale i ją trzeba umieć wytłumaczyć innym.

Witam,
Jestem mamą karmiącą, moja 3 miesięczna córcia ma alergię, napewno na mleko , co jeszcze nie wiem. Jestem zrozpaczona, od ponad miesiąca ma wodniste kupki od dwóch wysypkę. Mam obie książki AC ale za bardzo nie wiem jak ja powinnam się odżywiac. Pomocy !

Lena
zadzwon podam wskazowki.Nr podam ci na pw.

Iwka mysle ze juz wyjasnilysmy na gg wszystko.Calusy.Ale mam prosbe nie obrazaj mnie bo nie jestem ani gorsza ani lepsza-dla mnie to schemat ktory nam wkodowano od 1000 leci.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry