squo zabrzmiałaś co najmniej jak Platon :-) Niezła z Ciebie filozofka, ale ja mimo to nie kumam na czym polega ten chochlik, który się wg Ciebie wdarł do mojej dobrej roboty?
Podkreślam cały czas, że nie mam w zwyczaju uznawać czegoś za jedyne i niepodważalne tylko dlatego, że ten czy tamten tak twierdzą. Dlatego szukam, czytam, pytam, błądzę i znów wracam.
Wy macie takie doświadczenia z dietą wg AC, ja mam inne - każda z nas ma swoje racje i broni swojego doświadczenia.
Mnie jak zwykle w tym wszystkim martwi jedno - dlaczego Wy nie umiecie pisać wprost o problemie, kawę na ławę tak żeby każdy zrozumiał, a jak go zainteresuje to dalej sam szukał będzie.
squo czy naprawdę wywodów o wieży Babel i Bogu nie można napisać w jednym czy dwóch JASNYCH i zrozumiałych zdaniach? Wytykanie błędów jest potrzebne i motywuje do dalszych poszukiwań, ale nie można przy tym filozofować, bo akurat w tym przypadku mędrkowanie jest niepotrzebne.
Jeśli coś nie gra np. z blogiem lub poszczególnymi jego częściami to walnij wprost.
Wywody filozoficzne chętnie poczytam, ale o błędach własnych wolę czytać wprost.
Kolejny już raz zwracam uwagę, że w kwestii PP nie można tak do ludzi pisać, że oni zastanawiają się o co biega i że mają małe szanse na zrozumienie o co autorowi chodzi. Kolejny też raz proszę o JASNE i CZYTELNE dla WSZYSTKICH nas tu odwiedzających, formułowanie własnych myśli, doświadczeń, uwag. Wypowiedzi zawiłe, mające pokazać jacy to my już jesteśmy zaawansowani w temacie PP nie stanowią wartości dla początkujących, a ten wątek jest dla wszystkich - dla tych, którzy zaczynają również jest.
Proszę więc ponownie - piszmy jasno, dzielmy się wiedzą i doświadczeniem, jeśli widzimy jakieś błędy to piszmy o nich, ale nie napadajmy na siebie dlatego, że część z nas ma obiekcje odnośnie diety wg AC.
Ten wątek jest po to, aby móc się rozwijać, szukać, pomagać sobie i innym, a nie głowić się nad filozofią taką czy inną - prosto, jasno i czytelnie! Proszę!