reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

Naturka to, co pisze AC zaczyna być totalnie pokręcone - raz coś jest dobre i zalecane zawsze, wszędzie i każdemu, a za czas jakiś przestaje być tym cudem i jest zakazane.
Naprawdę polecam sięgać do głębokich i prawdziwych źródeł PP i na nich się uczyć, bo to, co serwuje AC coraz więcej ludzi wpędza w różne choróbska.

reklama
Nie jesteśmy jedyne, wiele osób tak odczuwa, dieta pp według ciesielskiej jest nadmiernie rozgrzewająca, jest ok w momencie gdy trzeba się porządnie rozgrzać, jest idealna dla alergików, ale osoby zrównoważone nie tego potrzebują. Wszystko zależy od stanu energetycznego danej osoby.

Moulinex jest cudny :-) tylko jednak pieczenie na samych drożdżach to nie to samo co na zakwasie. Muszę kupić zakwas, próbowałam sama wyhodować, ale niestety, u mnie coś nie za bardzo mu wychodzi. Nie mam warunków w kuchni żeby go ukwasić, więc kupię suszony.

misiu ja mam zakwas, którego chętnie Ci użyczę.
Dlaczego nie masz warunków w domu na zakwas? Nie musi mieć wysokiej temp. - u mnie ma zazwyczaj ok.18-20 st. i świetnie sobie radzi już prawie rok.
Suchy zakwas to jednak nie to samo.

Niestety AC nigdzie nie wspomina, że jej dieta jest dla wybranej grupy osób, ale nakłania do niej wszystkich jak leci.

hmmmm... moze by trzeba sie przejśc na konsultacje do pani A.C.... wtedy podaje zalecenia dla każdego indywidualnie...
sorry, ale ja akurat zaufałam jej zaleceniom i dzieki temu moje dziecko jest prawie zdrowe teraz, nie mówię, ze gdybym zaufała komus innemu kto zajmuje sie PP to tez by nie wyzdrowiało, ale akurat w tamtym momencie mojego zycia znalazłam ją i pomogło, więc dlaczego niby miałabym uważac ze coś źle zaleca...
a to chyba logicznie, że gdy ktoś nie ma żadnych dolegliwości, to nie musi sie specjalnie ograniczać i rozgrzewać, byleby sie tylko nie wychładzać....

Mojej rodzinie tez pomogla i to bardzo.Ale myslec musialam sama...nikt mi sie nigdy rozgrzewac nie kazal .Pani Ania zawsze kazala sie nie wychladzac i rownowazyc...to niestety odbiorcy nie maja uszu i jak w szostym zmysle "umarli widza co chca widziec".
Tez partolilam kilka rzeczy ,przegrzalam dziecko choc pani Ania mowila zeby rownowazyc...ale co ja jestem madrzejasza...przeciez moj synek taki wychlodzony i ladowalam w niego...mam teraz i wtym doswiadczenie...dotarlo do umarlego podczas bladzenia w szarej mgle klapek.
Od strony radiestezyjnej wyglada to tak ze pp dziala i to dobrze.Wszyatko co sprawdzam jest korzystne.Ale np. pomidorowka jedzoan wiosna korzystna a jesienia szkodliwa.
Naturka na bazie doswiadczenia jaglanka odrzucona zostala...niestety nitk tu omylny byc nie moze...bo inaczej becki zbierze...lepiej zeby milczal ze cos odkryl nic zeby sie poprawil.
Jaglanke moga jesc osoby zdrowe i wmiare zrownowazone ale osoba silnie podburzonym jaglanka nie zalecana...czyli-dla alergikow,nowotworowcow,cukrzykow,luszczycowcow itp. jest wrecz szkodzaca.To tak samo jak ja zjem gluten i mi sluzy a osobie bezglutenowej zaszkodzi.Trzeba wiedziec co dla kogo.

Od strony energetycznej wyglada to jeszcze troche inaczej ale tu trzeba juz duzego zrozumienia.

Rozmerto jaka tam u ciebie pogoda?U nas ocieplenie mialo byc a deszcz ze sniegiem pada...czas na sen jednym slowem.

u nas rano przymrozek był i zapowiadał sie słoneczny dzien, ale juz chmury naszły i ponuro sie robi:baffled: taka szaro-bura aura za oknem działa przygnebiająco...ech tam, byle do wiosny;-):-)

Hubek przeszedł przyspieszoną chorobę - jednodniowe zapalenie gardła z gorączką, chyba nagrzeszyłam troszke ostatnio w jego diecie to sie odbiło echem na Hubku, ale wczoraj juz był jak nówka:tak::-) zjadł owsiankę, rosołek, troche imbirówki udało sie przemycic;-)do tego lek hoemopatyczny od babci i chorobsko poszło w siną dal:tak::-)

Roz trza se radzic-masz super babcie,pp w polaczeniu z homeopatia jest super.Jak chcesz to posprawdzam ci rodzine na skalach i pooczyszczam to i owo.Tylko imiona mi potrzebne.
W sprawach oczyszczania cial energetycznych i tych wyzszych jesli chodzi o zdrowie tylko nie pomoge bom sie sprzeniewierzyla i mi nie wolno.Ale wszelkie podlaczenia i inne jesli gora zezwoli moge.

Jeszcze tak mnie naszlo odnosnie tego cudownego watku ktory jest brama do innego zycia.Jak juz pisalam Iwka kawal dobrej roboty zrobila ale ostatnimi czasy wdarl sie tu chochlik zwany pomieszaniem jezykow na wiezy Babel.Co to oznacza kazdy wie i zna historyjke biblijna.Ale czy znacie historyjke prawdziwa odnosnie pomieszania?
Wiec wyglada to tak przelozone na jezyk łopatologiczny co by zwykly "Kowalski" zrozumiec umial.
Wg Bibli Bog pomieszal ludzia jezyki aby nie mogli byc jak on i do niego nie dazyli.
Prawda to zaiscie.Ale malo kto wie ze ta wszechpotezna sila zwana Bogiem ma rozne oblicza.Prawda jest taka ze teraz na ziemi tocza sie energetyczne walki.Nasz swiat zostal stworzyny w prawie wolnego wyboru...ale sa swiaty kontrastowe stworzonwe w prawie totalnego podporzadkowania.I wszystko bylo by cacy gdyby ci z prawa totalnego poporzadkowania nie mieszali na ziemi.
Zeby dotrzec do Boga trzeba byc w totalnej radosci i tu prosta sztuczka energetyczna jest stosowana -zamkneli ludzi w zmartwieniach i nie moga oni dotrzec do Boga.
I teraz tak wyobrazcie sobie swiat podzielony na cele wiezienne.W jednej celi maja swoje poglady w innej te poglady roznia sie od tych z celi pierwszej , w jeszcze innej roznia sie kolrem noszonych ubran, a w tej czwartej sa sami bladyni....Nie jestes w naszej celi jestes wrog....trzeba cie zniszczyc bo tylko my mamy racje bytu.
To prosty program osadu ,matryca ktora kazdy czlowiek ma wkaponowana w druga czakre...ot i cala wieza Babel...zebysmy nie odkryli ze i my mozemy dostapic totalnej radosci , dostapic pokochania i zrozumienia oraz wspolodczuwania w czlowieku z celi obok...zebysmy nie kochali siebie....Jest to ciezkie do przyjecia ale i my jestesmy Bogami tylko w zlobku...w kazdym czlowieku jest iskra Boza...ona nigdy nie zgasnie...zawsze bedziemy Bogami bez wzgledu na to co czynimy.Tylko ze wtedy jako ze w wolnym wyborze zyjemy opowiadamy sie za ktoras ze stron...a nasze energie do nas i tak wroca.

reklama
squo zabrzmiałaś co najmniej jak Platon :-) Niezła z Ciebie filozofka, ale ja mimo to nie kumam na czym polega ten chochlik, który się wg Ciebie wdarł do mojej dobrej roboty?

Podkreślam cały czas, że nie mam w zwyczaju uznawać czegoś za jedyne i niepodważalne tylko dlatego, że ten czy tamten tak twierdzą. Dlatego szukam, czytam, pytam, błądzę i znów wracam.
Wy macie takie doświadczenia z dietą wg AC, ja mam inne - każda z nas ma swoje racje i broni swojego doświadczenia.

Mnie jak zwykle w tym wszystkim martwi jedno - dlaczego Wy nie umiecie pisać wprost o problemie, kawę na ławę tak żeby każdy zrozumiał, a jak go zainteresuje to dalej sam szukał będzie.

squo czy naprawdę wywodów o wieży Babel i Bogu nie można napisać w jednym czy dwóch JASNYCH i zrozumiałych zdaniach? Wytykanie błędów jest potrzebne i motywuje do dalszych poszukiwań, ale nie można przy tym filozofować, bo akurat w tym przypadku mędrkowanie jest niepotrzebne.
Jeśli coś nie gra np. z blogiem lub poszczególnymi jego częściami to walnij wprost.
Wywody filozoficzne chętnie poczytam, ale o błędach własnych wolę czytać wprost.

Kolejny już raz zwracam uwagę, że w kwestii PP nie można tak do ludzi pisać, że oni zastanawiają się o co biega i że mają małe szanse na zrozumienie o co autorowi chodzi. Kolejny też raz proszę o JASNE i CZYTELNE dla WSZYSTKICH nas tu odwiedzających, formułowanie własnych myśli, doświadczeń, uwag. Wypowiedzi zawiłe, mające pokazać jacy to my już jesteśmy zaawansowani w temacie PP nie stanowią wartości dla początkujących, a ten wątek jest dla wszystkich - dla tych, którzy zaczynają również jest.

Proszę więc ponownie - piszmy jasno, dzielmy się wiedzą i doświadczeniem, jeśli widzimy jakieś błędy to piszmy o nich, ale nie napadajmy na siebie dlatego, że część z nas ma obiekcje odnośnie diety wg AC.

Ten wątek jest po to, aby móc się rozwijać, szukać, pomagać sobie i innym, a nie głowić się nad filozofią taką czy inną - prosto, jasno i czytelnie! Proszę!

Do góry