reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GoToWaNiE na ekranie

ja piec lubie i często cos robie, ale czesto z pol produktów. Wogole musze sie nauczyc robic dobre kruche z miodem, to wtedy jest jeszcze lepsze.

reklama
Sernik z brzoskwiniami
ciasto:
1 kasia
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
3 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kasię rozpuścić w rondelku, ostudzić. Potem po kolei: mąka+kasia+żółtka+cukier+proszek. Zmiksować. 1/3 ciasta zawinąć w folie i schłodzic w zamrażalniku ok 1 godz.Resztę ciasta wyłozyć na blachę posmarowaną tłuszczem i mąką.

Masa serowa:
60 dag sera (ja kupuje w batonie 3-krotnie mielony)
1 szkl. cukru
5 jaj (całych)
1 budyń śmietankowy

Ser+żółtka+cukier+budyń zmiksować. Na koniec dodac osobno ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką.
Masę wyłożyć na ciasto. Następnie pokrojone brzoskwinie lub ananasy (ja kładłam nawet wisnie drążone) i białka ubite(3 szt. zostały od ciasta:-)+1 łyżka cukru).
Na koniec zetrzeć zamrozone ciasto na tarce o grybych oczkach.
Piec w temp. 200 stopni 1 godz. Po wyjęciu z piecyka posypac cukrem pudrem.

Wiki dobrze zrozumialam ze gotujesz to mleko w puszce 3 h:szok:ja to sie kompletnie nie znam na plackach.malo jem,teraz moze wiecej bo sie chyba starzeje i siedze tylko w domu:baffled:zrobilam cappucino na swieta i teraz pokazalam tesciowej.zachwycali sie:sorry:maja na komunie robic:-D:-D
Podaje stronke.fajne ma potrawy tez,probowalam kilka.pyszne:-pnie zauwazlam ze byl przepis na faworki:baffled:nie wiem czemu nie zajzalam:sorry:
Cappuccino - Coś pysznego czyli kulinarny blog Margarytki - Onet.pl Blog
polecam:-)

Iwonka nie wiem czy pisalam ale robilam zaiekanke z tego linka co podalas Planowanie z BBC.dobra byla:tak:

Ja nie piekę ale pomądrzę się z tą masą z puszki.
Moja mama ja gotowała nie raz, przekładała wafle nią.
Teraz kupuje takie już gęste. Wcześniej to takie średnio ekonomicznie było bo gaz przez tyle godzin :szok:
Ja się od roku zbieram na zrobienie cista w mikrofali. Proste ale jak tylko zaczynam działać to mi się odechciewa.
Uwielbiam czytać o gotowaniu, mam mnóstwo książek kucharskich. Nic z tego jednak nie wynika. P jak sobie nie ugotuje to nie zje.

Straciłam zakładki w przeglądarce przy ostatnim formacie ale poszukam tego przepisu z mikrofali.

Nie mogę znalezć ale pierwszy lepszy wyguglowany przepis w tym temacie :

http://cukierniczekreacje.blox.pl/2009/07/Czekoladowe-ciacho-w-5-minut.html

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, potrzebuję jakiś podpowiedzi jak ugotowac dobrą zupe grochową, bo mąż sie upomina (ja zresztą tez lubię) i mam zamiar w przyszłym tygodniu mu wreszcie ugotować

Ja robie tak jak w tym przepisie Wystarczy mała pietruszka i jedna duza marchew ktora scieram na tarce a nie kroje w kostke i nie daje tez natki.Czasami gotuje na wczesniej ugotowanym smaku z boczku,lub z kosci wedzonej,lub na samej kielbasie podsamzonej z cebulka ktorej nie ma w przepisie.groch mozna namoczyc dzien wczesniej. Na drugi dzien jak zostanie to zupa jest gesta i łyzka w niej stoi ale własnie moj R taka własnie chce!Jak chce odrazu twoj małżónek gestą tą zupe to ugotuj w 3 litrach i w razie czego potem dolejesz wody gdyby byla za gęsta.Dobrze jest wrzucic jak sie ma ziarno jałowca lub szyszke.....wtedy to juz jak prawdziwa wojskowa grochowa :-)Smacznego !
Grochówka wojskowa - Forum Kulinarne Smaczny.pl

Ostatnia edycja:
kwiateczek rzeczywiście super wygląda - a ja uwielbiam ajerkoniak i inne tego typu trunki...moze na święta zaserwuję - przepis nie trudny a efekt super

reklama
Dziewczyny, kiedyś któraś podawała link do strony, gdzie można było skomponować jadłospis na 7 dni, ale nie mogę tego znaleźć. Podajcie raz jeszcze pliss :sorry2:

Do góry